– Problemfri som en grillpølsereklame fra Kiwi

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med fem låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Tix og Lemaitre med Emelie Hollow.

Neto – «Følelser rundt meg»

Det hadde jo vært stas om Norberto Murara Neto, reservekeeper for Barcelona, hadde lansert en ny karriere hvor han lager kontemporær norskspråklig r&b. Det hadde jo det.

I dette tilfellet er det snakk om hakket mindre kjente Neto fra Skien, og han gjør en sabla fin jobb på «Følelser rundt meg».

Alle med et brennende hjerte for sjangeren legger merke til at gitaren minner om «Rendevouz», og ikke minst at sporet tikker de viktigste r&b-boksene: Gjenkjennbart føleri, glatt produksjon og troverdig vokal. Mjukt som vann, dette.

Ali Soufi-Grimsrud
Musikkansvarlig i NRK P3

Tix – «BeautiFull»

Tix har sluppet en herlig liten sommerlåt, snekret i samarbeid med Eirik Gjendemsjø, Lars Horn Lavik, Magnus Clausen (bedre kjent som Morgan Sulele) og Robin Sharma. Lettbeint, glad og problemfri som en grillpølsereklame fra Kiwi. Låten er så overstadig hyggelig og jovial at man formelig kan føle surpompen Anders Grønneberg i Dagbladet vri seg i fnatt på solsenga.

«Nei jeg er ikke full, jeg er beautiFull.»

Jeg tror jaggu jeg har brukt den sjekkelinja en gang. Husker desverre ikke om den funka, men jeg håper ihvertfall at den i bidrar til seriøse mengder napp i sommer, for det har vi fortjent. Og kanskje til og med en ekte, ordentlig kjæreste. God sommer!

Morten Skogly
Journalist

Daniela Reyes – «Praten sporer av»

Når man setter på behagelige og rolige «Praten sporer av», føler man det straks: Dette er den perfekte visa å sette på til morgenkaffen på hytta i sommer.

Men lytter man til teksten, handler den egentlig om de altfor sene nettene med en øl i hånda i hagen eller på stranda. Når man egentlig burde ha kastet inn håndkleet alt, og plutselig begynner å prate for mye, bruke for store ord, og rote seg bort i et hjørne man ikke ville havne i. Vemodig, gjenkjennelig og fint.

22-årige Daniela følger i foreldrenes fotspor, som datter av komponist og bassist Geir Holmsen og hele Norges vise- og barnemusikksanger Maj Britt Andersen. Selv har Daniela drevet med jazz, men dagens smakebit fra debutalbumet demonstrerer at hun lykkes godt i å smelte sammen jazzbakgrunnen med popviser. Mer av dette!

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Catnip Cloud – «Illumination»

Det er vanskelig å ikke la seg rive med i den svevende elektroniske verdenen til Catnip Cloud, og når Kjartan Thorkildsen inviterer på oppdagelsesreise sier jeg ikke nei takk!

Låten er en reise av overraskelser. Det jevne drivet blir regelmessig avbrutt av melodier fra forskjellige typer synther og samples hvor artisten fra Valen i Hordaland leker seg med kontraster i lydbilde: mellom det lyse og lette, og det mørke, litt tunge og røffe.

Om du hadde puttet The 1975, Cashmere Cat, og litt kattemynte i en gryte og rørt rundt hadde du kanskje kommet fram til noe liknende – jeg synes i hvert fall at Catnip Cloud har truffet godt på oppskriften i denne her!

Nina Gjertsen
Programleder, «Urørt» og «Absolutt fredag»

Lemaitre + Emelie Hollow – «Sparrow»

Ferien har så vidt starta, men eg veit allereie kven som kjem til å stå for lydsporet til minnene frå sommaren 2021. Med feilfri produksjon og melodiar som rett og slett får deg til å føle deg dritkul, er det Lemaitre som har tatt den plassen.

På «Sparrow» har Ketil Jansen og Ulrik Lund fått med seg Coucheron på produksjon og kvinna med med silkemjuke røysta, Emelie Hollow, har vokal. I tillegg har artisten Skaar vore med å skrive teksten. Det verkar som at gjengen har kosa seg med samarbeidet, for etter mine øyre å døme, har det verkeleg bore frukter.

Du kjenner det allereie dei første sekunda inn i låta at den kjem til å ta deg med på eit energisk eventyr av ein melodi, og når oppbygginga mot refrenget startar, er det ingen veg tilbake. Då er det berre å gi seg over til den drivande beaten og la kroppen gjere det den må. I mitt tilfelle få totaldekkande gåsehud for så å bryte ut i ukontrollerbar dans.

Arianrhod «Arian» Engebø
Programleder i «StudioP3»