Leo Ajkic og Live Nelvik blir programledere for P3 Gull

Faren til Leo trodde sønnen skulle få sparken da han klikka på scenen som et stunt i 2015. Nå skal Leo lede P3 Gull igjen, denne gangen med Live Nelvik.

Vi glemmer seint Live Nelvik kliss naken på en «wrecking ball» i ekte Miley Cyrus-stil:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9iRqGKwg6lY&w=560&h=315]

Niklas Baarlis lapdance for Jenny Skavlan har brent seg fast. Lives Johaug-parodi fra i fjor er hysterisk morsom, og at Leo klikka på scenen som et stunt i 2015, tror folk fortsatt skjedde helt på ekte.

– Faren min trodde jeg skulle få sparken for det, sier Leo.

Folk kommer fortsatt bort til ham og sier de «synes det var bra», og at de er «helt enige». Leo kritiserte nemlig P3-musikken, og at ikke hiphop fikk større plass. Men det var jo bare et stunt, må Leo understreke nok en gang. Et stunt i gata til Justin Bieber og Kanye West som har det med å klikke, for så å forlate showet.

Se den omdiskuterte seansen til Leo:
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=eF4rHPclpwQ&w=560&h=315]

LES OGSÅ: Disse skal spille på P3 Gull

Hvordan skal Leo og Live toppe kaka?

Både Leo og Live har god programledererfaring, både i andre programmer – men også fra P3 Gull. De har derimot aldri vært programledere sammen. Som ekte, kreative hoder er de enige om at ingenting skal «toppes», verken sketsjer eller stunts. De gode ideene er organiske; de kommer av seg selv, helt naturlig – for å ta Live på ordet.

– Som Johaug-parodien i fjor. Ingen hadde turt å røre den hysteriske pressekonferansen ennå. Det var en naturlig idé-fødsel, sier Live.

– Det skjer mye i verden som kan parodieres. Det har jo skjedd mye i år, sier Leo, før han får tenkt seg om:

– Ka har skjedd i år egentlig?

liveleiseg

Ble sjokkert over at Sigrid er mindre enn stemmen sin

Verken Leo eller Live er i hundre prosent P3 Gull-modus ennå. Det er først denne uka arbeidet deres med å forberede seg starter. Når vi ber dem om å se seg tilbake på musikkåret, derimot, har de begge klare høydepunkt:

– Jeg fikk grabba til meg konsertbillett til Susanne Sundfør på Konserthuset. Det var som å overvære en installasjon, et kunstverk. Hun er min evige favoritt, forteller Live.

Et øyeblikk som også sitter fast fra året er da hun fant ut at Sigrid er mye mindre enn stemmen skulle tilsi:

– Jeg googlet henne for å sjekke etter alle «Watch out for Sigrid»-overskriftene. Hun har jo den stemmen og så er hun … bitteliten? Eller – ikke 130 centimeter liten, liksom. Men jeg husker da jeg oppdaga det der.

Programlederduoen er enige om at Cezinandos store suksess er veldig velfortjent. De føler han har gått fra å være en bra rapper til å bli «allemannseie» i norsk musikk.

Leo og Live er glade i ny, norsk musikk – men hva var det siste de faktisk hørte på? Sjekk ut:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jnbBleOEcr0&w=560&h=315]

Satser på å utfylle hverandre

Live tror hun kan dra god nytte av med et Leo-samarbeid på P3 Gull.

– Jeg tror vi stiller sterkest som programledere hvis vi går for å utfylle hverandre. De som kjenner oss veit at vi ikke er særlig like. Leo kan oversette alt jeg ikke skjønner for meg. «Bængshot mafakka, eru skækk» og sånn. Shamener? (skjønner du hva jeg mener, journ.anm.)

Til gjengjeld synes Leo at Live kan hjelpe ham med de mer formelle tinga, som rettskriving og lignende. Det ligger altså an til en litt annen dynamikk enn da Live var dama til Leo i TV-serien «Dama til».

– Det håper jeg i hvertfall, for du var veldig bossy, sier Live.

De magiske opptredenene

Det aller, aller beste P3 Gull-minnet Live har, er da Karpe Diem vinner selveste P3-prisen tilbake i 2013.

– Like før de selv skal opptre skal prisen deles ut. Begrunnelsen for vinneren leses opp, det blir stadig mer tydelig hvem det er, og et kamera filmer backstage i øyeblikket det går opp for Karpe Diem at det er de som vinner. Da de spilte «Jens» like etterpå gråt folk på første rad. Det var magisk!

Leo og Live er enige om at P3 Gull har blitt en etablert og anerkjent kåring fra starten i 2013. Sceneshowet og løsningene på liveopptredenene er også en del av essensen i hele showet.

– Nå gleder vi oss til å sette i gang med arbeidet og få vite hvem de nominerte er!

Se Lives favorittøyeblikk fra det aller første P3 Gull:


Vil du mimre mer (du burde!), så har vi samla de musikalske høydepunkta fra de fire foregående P3 Gull i denne saken.