Prøv å ikke bli blank i øynene av denne låta

BEST AKKURAT NÅ: Emilie Nicolas, Jay Electronica og Verdensrommet er blant ukas utvalgte spor.

Sjekk også ut Spotify-lista vår med de 100 beste låtene akkurat nå!

Ida Eline Tangen, musikksjef

Emilie Nicolas – «Who’s gonna love you» (UKAS LÅT PÅ P3)
Endelig ny musikk fra Emilie Nicolas! «Who’s gonna love you» skaper enda større forventninger til det kommende tredjealbumet. Den ferske popperlen er produsert sammen med Thomas Kongshavn, Ole Torjus Hofvind, Axxe og Nicolay Tangen Svennæs. Over lekne melodiøse beats med variasjoner over jazz og R&B, driver Emilies kraftfulle og følsomme stemme låta fremover, og tvinger lytteren med på reisen.

Emilie beveger seg i kontrastene mellom lys og mørke og har en helt egen evne til å gå direkte inn i ubehagelige følelser. I «Who’s gonna love you» setter hun ord på hvor vanskelig det kan være å gi slipp på et annet menneske, og ansvaret en kan kjenne på ovenfor en man har elsket. Det er umulig å ikke bli blank i øynene.

Nina Gjertsen, programleder


Flume, Toro y Moi – «The difference»
Australske Flume får ofte andre med på laget, og i den siste låta har han slått seg sammen med den amerikanske artisten Toro y Moi. Synes det alltid er gøy når produsenten Flume slipper musikk, for det er alltid detaljrike gode produksjoner hvor en oppdager nye ting for hver lytt. Stor fan av drum & bass-rytmen som ligger der, uten at den tar for mye av oppmerksomhet fra melodien og refrenget. God intensitet og energi, kommer til å gå på repeat hos meg i helgen!

Tete Lidbom, programleder

Tete Lidbom
Ocean Grove – «Superstar»
Med lyden av en gammeldags ringetone etterfulgt av en damestemme som svarer «hello?» inviterer «Superstar» deg inn i et musikalsk univers hvor alt er lov. «Superstar» er nemlig ikke bare en partybanger i seg selv, men også åpningslåten til Ocean Groves andrealbum og mildt sagt fargerike «Flip phone fantasy». Ocean Grove er et australsk rockeband som blander 90-tallsestetikk med det beste fra 00-tallets nu-metal bølge og den elektroniske dansemusikkens mørkeste vibber – perfekt for unntakstilstanden vi opplever akkurat nå.

Code Orange – «You and you alone»
Når krisenivået her til lands nå er av fargen rødt føles det nesten uansvarlig å anbefale en låt fra Code Orange sitt nye, dystopiske album «Underneath». Men om du, som meg, faktisk finner glede i kaotisk og hyperaggressiv musikk slik Code Orange serverer på «You and you alone» er det bare å gruglede seg til å trykke play, å la følelsen av å være protagonist i en heseblesende katastrofefilm fare over deg. Blir det for mye kan du jo trykke stopp, selv om jeg kjører denne på repeat her jeg sitter i hjemmekarantene: «Now it’s on, you and you alone».

Wolfgang Wee, programleder og musikkprodusent


SZA & Justin Timberlake – «The other side»
Ny fredagsfavoritt! Hentet fra den kommende «Trolls»-filmen, er dette låten som skal følge opp den forrige, store «Trolls»-hitten «Can’t stop the feeling!». Også denne gangen er produsentlegenden Max Martin med som låtskriver og produsent, men lyden av «The other side» minner faktisk mer om Justins gamle storsleger «Rock your body», enn forgjengeren, noe også musikkvideoen bærer tydelig preg av.

Ruben Gran, musikkprodusent


Musti – «Gro Harlem Brundtland»
«No pressure», men jeg kjenner håp for fremtiden når jeg hører på Musti. For både musikken og … verden. Det er noe kraftfullt «hva som helst er mulig»-aktig ved musikken hennes, og spesielt dette gåsehudfremkallende anthemet. Kanskje er jeg litt for svak for gamle Brundtland, men linjene som trekkes her – sammen med en sterk stemme, lett hektiske trommer og rørende oppløftende synther – er like lekre som de er enkle.
Musti slapp forresten to nye låter i dag, til en ny versjon av albumet «Qoyskayga». Hør på de også.

Protomartyr – «Processed by the boys»
«When the ending comes, is it gonna run at us like a wild-eyed animal? A foreign disease washed upon the beach. A dagger plunged from out of the shadows.»
Altså, denne ble sluppet i dag, men jeg sliter likevel med å ikke lese profetier og i overkant mange fingre på samtidspulsen i disse åpningslinjene. Detroit-bandet er dog heldigvis først og fremst et over gjennomsnittet bra band, stadig balanserende på liner spent mellom post-punk, dirrende goth og støyende indierock. Kanskje er dette dunkelt, men ikke mindre fengslende. Se den lystige videoen dersom det blir i mørkeste laget.

Anna Nor Sørensen , programleder

Martin Lepperød
Verdensrommet – «Ingenting for meg»
Siden dette er en anbefalingspalte for låter og ikke hele album, er jeg en luring og velger åpningssporet på Verdensrommets nye album «Allting tar slutt» i håp om at du hører de resterende ni låtene i samme slengen. «Ingenting for meg» setter standarden for de neste 30 minuttene. Her forenes et mystisk, men fengende elektronisk lydbilde med nydelige gitarlinjer fra Vetle Junker og dritfin vokal fra Andreas Høvset. Bare å trykke på play og aldri se seg tilbake.

Ali Soufi-Grimsrud, journalist


Peter Bjorn and John – «Music»
Dævven, gjett om jeg trenger noe oppstemt musikk om dagen. Peter Bjorn and John, indiepop-heltene fra söta bror, leverer heldigvis på den fronten. Åpneren på albumet «Endless Dream» har et driv som kan løfte enhver krummet nakke. Lyse gitarlicks, nesten-discotrommer og vokalharmonier som gjentar låttittelen har definitivt sine angstdempende egenskaper.

Jay Electronica – «Ghost of Soulja Slim»
Vi lytter etter når den passe mystifiserte rapperen endelig får utgitt en fullengder. «A written testimony» er oppriktig bra greier, og det er flere grunner til det. For det første er Jay Electronica regelrett en god rapper – typen som tar oppmerksomheten din. Sporet blir ikke akkurat mindre interessant når han flankeres av Jay Z. Jeg kunne ha dratt frem flere av låtene på albumet, men velger «Ghost of Soulja Slim» på grunn av samplet. Trekkspill, jo!

Les også:
Tidligere Best akkurat nå-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3