Robyn: – Kan tenke meg å flytte til Bergen

Artist Truls Heggero intervjuet Robyn og Røyksopp. Som fan.

truls (Foto: Rashid Akrim / NRK P3)

På backstageområdet på Øya, kun et par timer før den hyllede konstellasjonen Robyn og Røyksopp skulle opptre på Amfiet på Tøyen, fikk pop/r&b-aristien Truls Heggero muligheten til å intervjue gjengen via Ruben-redaksjonen – som kommer til å sende intervjuet på lufta i høst.

Anmeldelse: Röyksopp & Robyn, Øya 2014 (5/6)

Det ble et trivelig og nedpå møte mellom artister som har respekt for hverandre, samtidig som Truls fikk svar på en del spørsmål han hadde – som en fan.

– Bergen er vår lille verden som vi har klart å lure Robyn inni

Dere har jobbet sammen før, og nå har dere laget et mesterverk sammen. Kan du fortelle litt om det?

Røyksopp: Først og fremst, takk for skryt og snille ord. Som du sier selv, vi jobbet først i 2008, og det ga mersmak. Vi har laget endel låter og turnert sammen, så viste det seg at det var interesse i å gjøre noe mere sammen. God kjemi, og alt det der.

Dere har to forskjellige kunstformer som møtes og blir en fin symbiose, men på det personlige plan – har dere det hyggelig sammen? Er det derfor det blir bra musikk?

Røyksopp: Ja, det syns jeg. Vi i Røyksopp vil noe. Noe som helt sikkert gjelder Robyn også. Når vi møtes, så vil vi noe nytt. En felles sult, om du vil. Det er en ganske herlig følelse. Da må man bare skape noe.

Robyn: Jeg syns vi har blitt bedre og bedre venner. Og det kjennes veldig herlig at man bare fortsetter å utvikle en relasjonen. Vi opplever nye ting sammen hele tiden.

Røyksopp: Jeg tror at man med sikkerhet kan si at vi har strukket det lenger. Det blir en viss fortrolighet å lage noe sammen. Denne konstellasjonen tar det enda lenger, med tanke på vennskapet oss i mellom.

Les anmeldelsen av Do It Again: Trekløveren Robyn og Röyksopp er i fyr og flamme på den snaue samarbeidsskiva (5/6)

Se videoen til «Do It Again»:

Det er mange forskjellige låter på minialbumet. Er det litt som jeg har holdt på i en del år nå, at jeg har fått tracks rundt omkring? Eller møtes dere fysisk?

Røyksopp: Vi sender jo hverandre ting, men vi møtes hele tida for å lage noe sammen. For å komponere, programmere og produsere.

Robyn: Når vi sitter i samme rom så prater vi ganske mye om hva vi skal gjøre. Det kan man ikke nødvendigvis om vi skulle bare sende hverandre ting. Det blir helt annerledes når vi møtes.

For meg er «Monument» sensuell

Hvorfor bor dere i Bergen? spør Truls Røyksopp.

Røyksopp: Det spørsmålet der har vi fått så mange ganger. Det er nesten som om vi må forsvare at vi bor der. Man kan også si: «Hvorfor bor du i Oslo, og ikke i London?» Omstendighetene har blitt lagt til rette for at vi bor i Bergen. Det er veldig fint der, og vi får operere i vårt eget lille univers. Vår lille verden som vi har klart å lure Robyn inni. Og derfor kommer hun til å flytte til Bergen snart.

Robyn: Ja, jeg lurer faktisk litt på det. I Bergen kan man gjøre ting i et ålreit tempo. For min del, er det sånn at hvis man ikke er der familien er, så får man mer tid til seg selv. Kanskje jeg skal få et studio der?

Favorittlåta mi fra albumet er «Monument». Jeg har hørt på den hver dag i hele sommer. Vil dere si noe om den låta?

Hør «Monument»:

Røyksopp: En liten detalj som ikke har vært nevnt – i låtas mest melodiske element så er det en glitch som vi har lagt inn med vilje. Og det tror jeg folk er glade for. Den låta er et eksempel på hva essensen i dette samarbeidet handler om. Vi har alle tre har et tett slektskap til den låta.

Robyn: For meg er «Monument» sensuell. Det var herlig å gjøre den låta. Den er litt som denne sommeren – lang og varm. Man får muligheten til å være i et annet sted enn det man er vant til.

Røyksopp: Det lille sensuelle draget som Robyn nevner er i alle låtene. Litt erotikk. Vi er glade for at vi klarte å formidle uten at det ble…pushy.

Mer fra Øya