Sammenlignes med Eminem

Urørt-rapper Mads Veslelia får oppmerksomhet fra MTV. Nå har han signert avtale med et av verdens største plateselskap.

En Reddit-tråd der Hønefoss-artisten Mads Veslelia sammenlignes med Eminem har mildt sagt eskalert, og saken har til nå blitt plukket opp av blant annet MTV, The LAD Bible og musikkbloggen Pigeons and Planes. Nå har til og med den amerikanske rapperen Tyga kastet seg inn i debatten.

– Det er helt surrealistisk, og veldig uventet. Jeg tenkte bare «Oh shit»! Dette er the Power of the internet, sier Veslelia.

Inspirert, ikke kopiert

Han har opparbeidet seg en stor fanskare på nett ved å legge ut egenproduserte rapvideoer på YouTube. Videoene lager han på loftet hos mormor. Veggene er nærmest tapetsert med plakater av Eminem.

– Jeg legger jo ikke skjul på at jeg lar meg inspirere av han. Plakatene kan nok være litt provoserende for noen. Det har liksom blitt en greie blant rappere å ikke vise at de har idoler, men alle har jo det. Jeg synes det er mer wannabe å late som man ikke har forbilder.

Mads Veslelia lar seg inspirere av Eminem, men ser ikke selv de store likhetene. (Foto: NTB Scanpix, Reuters, Jumana El Heloueh)
Mads Veslelia lar seg inspirere av Eminem, men ser ikke selv de store likhetene. (Foto: NTB Scanpix, Reuters, Jumana El Heloueh)

Selv om Mads ikke legger skjul på at han lar seg inspirere av den lysluggede amerikaneren, mener han selv det er såpass mye forskjell i stemme og innhold at det blir feil å skulle sette dem opp mot hverandre.

– Mange tror liksom at Eminem fant på følelsen aggressiv, og bare fordi vi begge er hvite rappere, tenker noen at det er helt likt. De folka er bare fulle av tullball.

Unngår kranglefantene

Han forteller også at mesteparten av responsen i kjølvannet av artiklene har vært god, og at antallet avspillinger på YouTube har gått kraftig opp. Samtidig er det noen som mener Veslelia har latt seg inspirere av Eminem i litt for stor grad.

– Jeg prøver å unngå diskusjoner med de folka som mener jeg er en kopi. Hvis jeg begynner å diskutere med dem får jeg lyst til å rive ut det lille håret jeg har igjen på hodet.

Store ting på gang

Veslelia har flere ting på gang for tida. Singelslipp av «Wannabe» er rett rundt hjørnet, og albumet «My Bedroom» ventes også snart.

Tidligere i år var Mads Veslelia en av 11 artister og band som ble plukket ut til å spille på Urørt-scenen under Slottsfjellfestivalen. Nå har han signert kontrakt med Sony Music Norway. Jørgen Bratlie, Head of A&R i selskapet, har stor tro på Veslelia.

– Vi gleder oss veldig til å jobbe med Mads fremover. Han er helt rå på det han gjør og har knallbra låter på gang. Dette blir spennende!

Må jobbe med riktige folk

Sandeep Singh. Foto: Trond Solberg, VG.
Sandeep Singh. Foto: Trond Solberg, VG.

Musikkjournalist og påtroppende Idol-dommer, Sandeep Singh, har også merket seg Veslelia.

– Han virker som han har historier å fortelle, og han skriver gode refrenger. Han er en typisk frustrert, hvit ungdomsrapper, men han klarer å gjøre det på en måte som ikke virker sytete. Samtidig bærer musikken hans preg av at han har hørt mest på Eminem, og jeg skulle gjerne hørt at han også hører på andre og gjerne nyere ting.

– Det er veldig kult med den buzzen han har fått i det siste. Det er en plattform for å komme ut til folk, men det kan jo hende han blir en døgnflue. Nå er det avhengig av at han jobber med riktige folk. Jeg er veldig spent på hvordan han høres ut i studio med proffe folk, og ikke alene på gutterommet, sier Singh til P3.

Hva synes du? Minner Mads om Eminem?