Satyricons oppvarmere er kåret

Vi har funnet bandene som skal spille support for Satyricon i Norge i september. Full presentasjon av alle sammen her.

Satyricon_Turne_Flyer

Satyricon slapp nylig sitt etterlengtede album som har fått samme navn som bandet, og gjennom de siste ukene har Urørt-redaksjonen blitt bombardert av band som ville spille oppvarming på Satyricons konserter i Haugesund, Stavanger, Trondheim, Hamar, Kristiansand og Drammen i september.

Turneen har fått navnet Hærferd Over Norge, og det var svært mange Urørtband som var lysten på oppvarmingsjobbene. Det er en solid mulighet til å spille for et stort publikum, og ikke minst til å skaffe seg erfaringer som vil komme godt med senere i karrieren.

Folkene i Urørt har hørt og hørt til ørene blødde, og plukket deretter ut sine favoritter blant de innsendte. Listen gikk så direkte til Satyricon som igjen plukket en vinner i hver by. Under følger en kort presentasjon av de som får varme Satyricons publikum de forskjellige stedene.

Vi takker alle som deltok, og håper at du der ute lover at du dukker opp litt tidlig om du skal på en av disse konsertene. Støtt undergrunnen, og alt det der…

Byscenen, Haugesund: Sverm

sverm

Sverm kommer fra Bergen og har allerede imponert med sin første ep Cottonmouth. Der får man servert en god blanding av metal og hardcore, og det hele er produsert av Yngve fra Blood Command. Sverm er et relativt nytt band og supportjobben for Satyricon blir således et av de første store fremstøtene de gjør. Spennende. Sjekk Sverm på Urørt og hør låten «Cottonmouth» her.

Sverm – Cottonmouth

Folken, Stavanger: Kambodsja

kambodsja

Kambodsja fra Oslo er intet nytt orkester, men forsvant plutselig i mange år etter å ha overbevist med musikken sin. I fjor kom gruppen tilbake med albumet Year One, og som navnet tilsa ble det en slags ny start. Kambodsja er definitivt harde i uttrykket sitt, men blander mange stilarter inn i det som kommer ut av instrumentene. Et meget bra band som du kan sjekke mange låter av via Urørt. Jeg plukker «Behind Black Fire» for deg.

Kambodsja – Behind Black Fire

Byscenen, Trondheim: Troldskugge

Foto hentet fra Facebook.
Foto hentet fra Facebook.

Troldskugge er et nytt bekjentskap for meg, men jeg har klart å finne ut at de startet i 2011 og at de har sitt opphav i Steinkjer. De beskriver selv musikken sin som «sort troldsk metal fra Norigs rige», og det får en jo si er en presis merkelapp. Fem låter kan sporenstreks lastes ned fra Urørt, eller så kan du høre på «Norig» her.

Troldskugge – Norig

Gregers, Hamar: Exploding Head Syndrome

explodingheadsyndrome

Exploding Head Syndrome fra Oslo er et nytt band som faktisk debuterer med album veldig snart. Kaizers Orchestra må bare gjøre seg ferdig med avskjedskonsertene sine først. For et av medlemmene i Exploding Head Syndrome er ingen ringere enn Geir Zahl fra nettopp Kaizers Orchestra. Det er Syndrome-karene sikkert allerede lei av at blir omtalt, så vi får legge til at debutplaten Disciples Of Reason kommer 9. oktober, og at det hele låter rufsete og deilig med et uttrykk midt mellom rock og hardcore. «Black Gold» under og mange flere låter via Urørt.

Exploding Head Syndrome – Black Gold

Kick, Kristiansand: Aspherium

Foto: Arne Wormdal.
Foto: Arne Wormdal.

Aspherium fra Oslo/Moss ble i fjor kåret til et av landets mest lovende nye band av Pyro på P3, og debuten The Veil Of Serenity inneholdt store mengder kjapp teknisk metal. Noe som bør gå rett hjem hos Satyricons fans i Kristiansand. Du kan laste ned to Aspherium-låter fra Urørt eller kjapt og greit lytte til det kjappe og greie tittelkuttet fra albumet her.

Aspherium – The Veil of Serenity

Union, Drammen: Oslo Faenskap

Foto: Promo/Ixtlan.
Foto: Promo/Ixtlan.

Oslo Faenskap er også et band som Pyro på P3 har plukket opp og gitt spilletid. De unge karene fra, ja nettopp Oslo, har allerede gjort Øya og Hove med sin forrykende blanding av metalcore, thrash og alskens annet de plukker opp på veien. Ryktene forteller om et totalt krakilsk liveshow. Sjekk Oslo Faenskap via Urørt eller bang hodet til «Give Credit Where Credit Is Due» her.

Oslo Faenskap – Give Credit Where Credit Is Due