Se Haim live i P3

Popyndlingene fra California spilte eksklusiv minikonsert på Marienlyst i går. Les intervju og se dem fremføre “Forever” og “Let Me Go” her!

Søstrene Danielle, Este og Alana Haim har skapt mye entusiasme med blandingen av vestkystpop og 90-talls r&b. Til tross for at California-gjengen kun har gitt ut en håndfull spor, har trioen – med “brother from another mother”-trommeslageren Dash Hutton – blitt musikkverdens nye popyndlinger.

Les anmeldelse av Haim på Øya 2013: Haimeseier! (5/6)

I går fikk P3 muligheten til å invitere utvalgte vinnere til å være tilstede da en intimkonsert med Haim på Marienlyst ble avholdt. Seansen ble naturligvis filmet, og du kan se og høre bandet spille “Falling” og “Let Me Go” i gemyttlig atmosfære i ærverdige Studio 20 nederst i saken.

Hør hele sendingen i NRKs nettradio! 

Sang bursdagssang til P3-Ronny

Jentene virker litt medtatte når de trasker bortover gangen til studioet. Men småprat om at de gleder seg til lunsj blir fort en sekundær prioritering når de møter fans og journalister. Etter litt rådføring med managementet, blir smilene brede og stemningen god.

Danielle Haim. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Danielle Haim. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

– Don’t forget my bong! Frontfigur Danielle gir beskjed til apparatet rundt seg om ta med vannbongen som renser halsen. Vi er på vei til intervjuet med Lydverket. Este flørter vilt med programleder Ruben Gran, som takler det hele med knusende ro.

– Can I stay over at your place? spør basstrynet.

– Sure. On the couch, svarer Gran.

Trioen lurer på hvorfor det er så mange ballonger i studio. De får vite at P3 Morgens Ronny Brede Aase har bursdag og jentene drar inn programlederen inn i rommet for å synge bursdagssangen. Bursdagsbarnet rødmer.

– You have to tell everyone that it’s your birthday!, formaner den joviale gjengen. Ronny lurer på om det er litt rart å starte en samtale med å si at man har bursdag.

– Of course not!

Album på egne premisser

Om halvannen uke slipper Haim det etterlengtede albumet Days Are Gone. De har høstet mye skryt for fjorårets EP, Forever.

Jeg klarer ikke helt å fokusere på alt de sier, siden frontfiguren avgir en temmelig ålreit kokosnøtt-duft. Men jeg får med meg at Danielle mener at fullengderen var moro å lage, siden den er skapt på bandets egne premisser.

– Vi fikk laget det albumet vi ville ha, presiseres det.

Selve minikonserten var et stykke magisk øyeblikk, og nå kan du se hvordan den gikk for seg. God fornøyelse.

“Falling” – Haim live på Marienlyst:

“Let Me Go” – Haim live på Marienlyst: