Sju grunner til å dra på VG-lista

På lørdag braker det løs på Rådhusplassen, og hvis det skulle være noen tvil – det er ingen grunn til å sitte hjemme!

Nordens største gratiskonsert. Allerede der har du to grunner til å ta turen til Rådhusplassen på lørdag; En svær konsert der du ikke trenger å betale en eneste krone for å se artister som Mø, Dagny, Mughiso og mange flere.

Er du bortskjemt på store opplevelser og fortsatt ikke overbevist? Da skal du få noen flere gode grunner til å bli med på folkefesten.

Dersom du ikke befinner deg i nærheten av Oslo, kan du selvfølgelig få med deg konserten live på P3.no og NRK1.

Dette må du vite om du skal på VG-lista | Disse byene får besøk av VG-lista

Show

I snart 20 år har P3 og VG arrangert sommerkonsert. Med så lang erfaring, er det ingen grunn til å tvile på at VG-lista på Rådhusplassen leverer på alle fronter – lysshow, dansere, stemning, allsang, pyro og artister. Vi kan love et show som bobler av energi, og som en liten bonus får du faktisk en gratis treningsøkt på kjøpet – for alle som har vært på VG-lista før, vet at det er umulig å ikke hoppe i takt til bassen når artistene ber deg om å danse!

Fete artister

Klokka 19.55 starter selve konserten på Rådhusplassen, og den avsluttes klokka 22.30. Vi har plukket godbiter fra den øverste artisthylla, og i denne musikalske godteposen bør det være noe for enhver smak uansett om du foretrekker søtt, salt eller surt. Eller stryk surt, dette handler tross alt om musikk.

Dagny lover feel good-stemning

Over 20 artister inntar scenen i løpet av kvelden, deriblant selveste MØ! Denne danske dama har en imponerende katalog med hits som «Final Song», «Don’t Leave» og «Nights With You», og hennes samarbeid med Major Lazer er en gave til klubbverdenen. En annen dame som er god å ha oppe i klubben er vår egen Gabrielle. Hun har laget fest under VG-lista før, og vi er sikre på at hun stiller i nye joggesko og «skrur» det helt opp i himmelen også denne gangen.

Av nye favoritter finner vi blant andre Hkeem og Temur som raskt har klart å lure seg inn på lista over norske artister vi digger. Håper du har plass til flere høydepunkt, for vi kan ikke unngå å nevne Cezinando. Han har ikke bare vunnet Urørtfinalen og rasket med seg priser fra P3 Gull og Spellemann – han er i tillegg en rå liveartist. Når vi tar med alle de andre fete artistene som kommer, er ikke line up’en bare bra nok, den er perfekt.

«Fy faen» foran 70 000!

Overraskelser

Vi har nettopp vært inne på alle de rå artistene som kommer for å lage stemning på Rådhusplassen, og hvem vet – kanskje er ikke alle navnene sluppet enda? Det vil tiden vise. Det morsomme med VG-lista er jo at man aldri vet helt hva som vil skje! Kanskje får noen til og med møte idolet sitt, slik som Leah fikk under VG-lista i 2014.

I 2014 var Isac Elliot en av artistene på Rådhusplassen, og superfan Leah fikk møte artisten backstage. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3.
I 2014 var Isac Elliot en av artistene på Rådhusplassen, og superfan Leah fikk møte artisten backstage. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3.

Gleder seg til drømmedag

Moteinspo

VG-lista er jo en fest av et show, og da hører selvfølgelig rød løper med. Trenger du noen ideer til sommergarderoben, kan du finne inspirasjon både på og av scenen. Artistene dukker gjerne opp i de sprekeste, merkeligste og kuleste plaggene på den røde løperen og når de skal opptre, men det er minst like gøy å se hva kreative sjeler i publikum har på seg – bare husk å kle deg etter været!

Et lite utvalg scene-plagg fra de siste årene. (Collage: NRK P3)
Et lite utvalg scene-plagg fra de siste årene. (Collage: NRK P3)

Selv om det nærmest har blitt tradisjon med noen regnbyger under VG-lista, setter ikke det en stopper for våre stilsikre artister. Bare sjekk ut dette utvalget innen solbrillemote fra de siste ni årene:

Collage: NRK P3
Rådhusplassen-artister viser fram solbriller av ymse slag. (Collage: NRK P3)

Sjekking

Det sosiale er en grunn i seg selv til å dra til Rådhusplassen denne lørdagen. Arrangementet er for alle, så her kan du kose deg med venner og familie. Allerede klokka 10.00 åpner aktivitetsområdet hvor du kan sjekke ut mange morsomme aktiviteter og besøke oss i P3 sin egen bod.

I tillegg er VG-lista en perfekt arena for sjekking! I 2014 klarte date-dronning Line å skaffe seg en romantisk båttur med sjarmøren Austin Mahone. Hun var skamløs nok til å lære popidolet å si «jeg elsker deg» – her er det bare å la seg inspirere!