Slipper låt med Calvin Harris

Norske Ina Wroldsen synger på den neste singelen til en av verdens største DJer.

Når verdens best betalte DJ, skotske Calvin Harris (31), slipper sin nye låt «How Deep Is Your Love» 16. juli, er det med norske Ina Wroldsen (31) på vokal.

Ina Wroldsen offentliggjorde nyheten ved å poste en skjermdump av bildet Calvin Harris la ut på sin Instagram-profil for å annonsere sin nye singel, med bildeteksten «New single coming… This. Is. Awesome!!! Can’t wait for you all to hear what we did!!! And maybe you will recognise the voice…!»

Hør låta her:

Verken Ina Wroldsen eller Calvin Harris vil kommentere nyheten ytterligere, men Sony Music bekrefter samarbeidet.

Jobber med Rihanna og Ellie Goulding

Harris er et av de største navnene i  den kommersielle delen av DJ-verden. Han har laget låter hvor blant andre Rihanna og Ellie Goulding har stått for vokal-bidragene. I fjor tjente han svimlende 520 millioner kroner, i følge oversikten til økonomimagasinet Forbes.  Han sto også bak en av fjorårets store sommerhits, med låta «Summer».

Da P3 traff Calvin Harris på Hovefestivalen i 2013, fortalte han hvor godt han liker å jobbe med kvinnelige vokalister.

– Det la for mange begrensninger på musikken – det er mange toner jeg ikke kan nå, og jeg sang sjelden veldig bra. Nå kan jeg lage en låt og forestille meg hva slags vokal som vil kle den. Særlig det å kunne jobbe med kvinnelige artister er veldig kult, sa han den gang. 

Den siste tiden har Harris fått mest oppmerksomhet for sitt ferske forhold til popstjerne Taylor Swift.

Suksess som låtskriver

Ina Wroldsen er en norsk låtskriver og artist. Hun har gitt ut egne låter både under sitt egentlige navn, og under artistnavnet Ask Embla. For tiden er hun aktuell med singelen «Rebels», og i fjor hadde hun suksess med «Aliens (her er jeg)». Denne sommeren kan hun trolig nå nye høyder med det ferske samarbeidet.

I tillegg har Wroldsen blant annet skrevet låter for Britney Spears, One Direction og The Pussycat Dolls. Hun står også bak norske Adélens «Bombo».

P3 Spanderer Ina Wroldsen – «Aliens (her er jeg)»:

Avicii + Astrid S

Fredag ble det også kjent at norske Astrid Smeplass har bidratt med vokal på den akustiske versjonen av Aviciis «Waiting for love».

P3s musikksjef Mats Borch Bugge sier de to norske artistene har grunn til å være fornøyde med sine ferske samarbeid.

– De vil gis muligheten til eksponering med et langt større nedslagsfelt enn de er vant til. Det er også en anerkjennelse å få samarbeide med noen av verdens mest populære artister. Både Avicii og Calvin Harris er kvalitetsbevisste produsenter som i utgangspunktet kan velge fra øverste hylle, og da er det stas å innlemmes.