Slo av mobilen i 8 måneder

Ukas Urørt: Halcyon Days er aktuell med melodiøs metal om tomheten som sosiale medier skaper, i låta «Echoes».

Etter år med utforsking, gjennomtrekk i besetningen og en god porsjon tilfeldigheter i jakten på nye bandmedlemmer, har Robbe Madsen (vokal), Daniel Lorentsen (vokal), André Sørensen (gitar), Ulrik Linstad (gitar) og Niklas Vestaby (trommer) funnet Halcyon Days-lydbilde. Nå er de aktuelle som Ukas Urørt med låta «Echoes».

Urørt mener:

Halcyon Days fra Oslo leverer med låta «Echoes» spissformulert aggresjon og vidstrakte melodilinjer. Bandets selvtillit smitter over og skyver samtidig bandet opp og over sjangertøylene som ofte holder igjen norske metalcoreband.

 

– Dagene føltes som et ekko av den forrige

– Vi ville avslutte EP-en med en låt som slår deg i mellomgulvet, med aggressive linjer og fart. Samtidig måtte låta inneha de klassiske melodiske elementene som er Halcyon Days-lydbildet.

Teksten til «Echoes» skrev Daniel i en periode hvor han var lei av det meste. Ukedagene gikk til jobb og helgene til å gå ut på byen, og slik hadde det vært de fem siste åra. Hver ny dag føltes som ekko av den forrige, derav navnet «Echoes».

”I hate the way you always spell love, in new times roman twelve point font. I’ll leave it all in a post it note or with that song we wrote about home.”

– Refrenget tar opp tomheten jeg føler sosiale medier skaper. Det er bare masse prat, uten særlig meningsfulle samtaler. Jeg er lite fan av sosiale medier og mobiltelefoner, noe resten av bandet ofte tuller med. En gang slo jeg av telefonen i 8 måneder, etter det spøker de blant annet med at de skal sende meg en brevdue med info om neste gig.

Yngve Andersen fra Blood Command i Popsalongen-studio. (Foto: NRK P3)
Yngve Andersen anbefaler Halcyon Days. Foto: NRK P3

Sandra Kolstad lot seg fenge av Snö sin eggende rytmikk forrige uke og Röyksopp har tidligere sammenlignet Ponette med Lykke Li. Denne uka har hjernen bak Blood Command og produsent for blant annet Ondt Blod og Frk. Fryd; Yngve Andersen uttalt seg om Halcyon Days.

– Her er masse ungdomsfølelser på en gang. Helt rå stemme på vokalisten! Solid låtskriving, gode musikere og masse tenåringsangst. Jeg får en følelse av 2004 og Underoath, og det må jo søren meg snart bli «back in style» igjen.

Yngve Andersen nevner også at han liker hvordan Halcyon Days har beveget seg bort fra musikk med «breakdowns» og i en retning han mener flere vil sette pris på.
– De har blitt helt rå!

 

– Noen vil vel kanskje kalle oss emo

Bandet har forsøkt ulike fremgangsmåter for låtskriving som jamming i lokalet og at kun én skriver og ferdigstiller låtene. Nå har de kommet fram til metoden de mener fungerer best:

– En av oss har en idé eller ett riff, så setter vi oss sammen i hjemmestudio og bygger videre på det. Deretter utvikler vi låta sammen helt til alle føler at “Yes, der er den!” Vi vil at folk skal få en reaksjon eller en følelse av å høre på Halcyon Days. At de enten kjenner seg igjen i tekstene eller at melodien og stemningen gir dem noe.

Bandets personlige og nære tekster skrives av vokalistene Robbe og Daniel.

– Vi skriver begge personlige tekster om situasjoner vi har opplevd eller opplever her og nå. Det kan være både kjipe og bra ting. Noen vil vel kanskje kalle oss emo, og det er helt greit. Vi lager det vi selv liker, og synes det er viktig med følelse i musikken.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_4Su1cam4MA&w=560&h=315]

 

Vil gi publikum i wow-opplevelse

5. november er det mulig å få med seg Halcyon Days live på Revolver i Oslo. Ellers er albumslipp og mini-turne i Øst-Europa blant planene for neste år.

– Vi elsker å spille live og vil gi publikum en wow-opplevelse med sceneshowet vårt, uansett om det er 10 eller 200 personer til stede.

Halcyon Days er en gjeng sammensatte gutter, som i tillegg til metal og hardcore bruker dagene på å kose med hunder, gå turer i fjellet, spille PlayStation, se fotball og lese tegneserier. Men den største inspirasjonen finner Halcyon Days i musikken.

– Det å skape noe sammen som alle syns er fett, dra rundt og spille konserter, ha det gøy på tur og møte masse nye mennesker, er jo helt sjef.

I tillegg til å digge band som Counterparts, som de mener symboliserer den melodiske og ekte hardcoren, finner Halcyon Days inspirasjon i flere ulike musikksjangrer.

– Vi har egentlig ganske variert musikksmak og hører på alt fra country til hiphop til pop-musikk. Det bidrar til å styrke vår sound og gjøre den til noe eget.

Få et innblikk i Halcyon Days sin musikksmak i Spotify-lista, hvor gutta på demokratisk vis har valgt ut 6 låter hver.

Spotify-liste: