Sløste bort Kurt Cobains penger

Courtney Love brukte opp nærmere 170 millioner kroner av Nirvanas penger.

I april var det hele 20 år siden rocklegenden og frontfiguren i Nirvana ble funnet død. Kurt Cobain var mannen bak Seattle-bandet som med album som Bleach og Nevermind tok grønsjmusikken opp fra undergrunnen og til store høyder.

Courtney Love, Kurt Cobain og datteren Frances Bean. Foto: NTB Scanpix
Courtney Love, Kurt Cobain og datteren. Foto: NTB Scanpix

Året etter Nevermind ble utgitt, i 1991, giftet Cobain seg med Courtney Love. Selv om hun har hatt en karriere både som artist og skuespiller, så er hun for de fleste mest kjent som enken til Nirvana-frontmannen.

Nå har hun imidlertid brukt opp nærmere 170 millioner kroner av inntekter som Nirvana har generert, skriver NME.

– Det er rock’n’roll

Love og Cobain hadde et kort og stormfullt forhold fra de begynte å date i 1991. Året etter giftet de seg og fikk datteren Frances Bean Cobain. I et nylig intervju med australske Sunday Style, forteller Love at hun har blåst vekk nærmere 170 millioner kroner av Nirvanas penger.

Det meste av dette skal ha gått med til diverse søksmål de siste 20 årene.

– Jeg mistet omtrent 170 millioner. Jeg vet det er en hel levetid med penger for de fleste, men jeg er en stor jente og det er rock’n’roll. Det er Nirvanas penger, det bare ble sånn, sier hun.

Les også: Hva var det med 1991? | – Han var en pest og en plage

Nirvana ble i løpet av kort tid et av verdens viktigste band, særlig etter albumet Nevermind. I løpet av et par år solgte skiva med låter som «Smells Like Teen Spirit», «Come As You Are» og «Lithium», nesten 15 milloner.

Bare tre år senere, i 1994, tok sitt Cobain sitt eget liv etter mange år med rusproblemer.

Les også: Vil gjøre Cobains barndomshjem til museum | Love lager Cobain-film

Nirvana – «Smells Like Teen Spirit»: