Slutt for John Olav Nilsen & Gjengen

Ønsker ikke å være «en del av norsk musikk lenger».

– Vi er endelig kommet til veikrysset og «den lange veien hjem» er uunngåelig. Men fortvil ikke enda, kjære gjengangere. For før vi går fra scenen og tilbake til gaten. Vil vi gå en siste kamp, danse de siste steg og slenge det aller siste kysset, skriver John Olav Nilsen i en pressemelding som offentliggjør planen om fire store konserter i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger i november.

Bekrefter pause

Det har ikke lyktes P3.no å komme i kontakt med band eller management, men kilder nær bandet bekrefter langt på vei at dette betyr at de tar en pause på ubestemt tid etter de fire kommende konsertene.

I et intervju med Bergens Tidende bekrefter Nilsen at bandet tar en pause.

– Tja, det er ikke så mye å si. Det er ingen dramatikk i det her. Vi kommer alltid til å være en gjeng, vi bare tar oss fri fra å være et band også. Vi vil helst ikke være en del av norsk musikk og norskspråklig musikk lenger, sier han til avisen.

Etter alt å dømme vil bandet allikevel fortsette å jobbe med ny musikk, selv om ingen nye utgivelser eller konserter er planlagt. For to uker siden delte John Olav Nilsen et bilde av bandets nye studio i musikkbunkeren Bergen Kjøtt på Instagram.

I sommer spilte bandet blant annet på Øyafestivalen, til stor entusiasme fra P3s anmelder. 

Konserten fra Øya kan du se på nytt her. 

Satte Loddefjord på kartet

John Olav Nilsen og gjengen hans fra Bergen var blant spydspissene som satte Loddefjord på kartet for noen år siden. I 2008 ble de kåret til Ukas Urørt og i januar påfølgende år endte de på tredjeplass i Urørtfinalen.

Debutalbumet For sant til å være godt fra 2009 fikk strålende kritikker og ble av en rekke medier, inkludert Lydverket, kåret til årets norske album.

Siden den gang bandet befestet posisjon som et av Norges mest populære med ytterligere to album. Frontfiguren har også vært åpen om sine rusproblemer, blant annet med et intervju i VG i forbindelse med fjorårets plate Den eneste veien ut. 

Se video: