Snoop Lion blir TV-spill

Han har gått fra å være rapperen Snoop Dogg til å bli reggae-artisten Snoop Lion. Du kan følge reisen i både spill, dokumentar og album.

Hiphop-stjernen Snoop Dogg gir ut sitt første reggaealbum som Snoop Lion 23. april. Samme dag lanseres et TV-spill med den eksentriske artisten i hovedrollen, skriver The Guardian. 

Spillet har fått navnet Way Of The Dogg, og blir visstnok en blanding av et musikk- og actionspill. Rapperens karakter i spillet skal gjøre kung ku-triks med inspirasjon fra blaxploitation-filmer, og spillet er i tillegg en liknelse over stjernens gjenfødelse som Snoop Lion.

Les: Snoop om reisen fra Dogg til Lion

 –  Utviklingen karakteren min har gjennom spillet, og miljøet spilleren beveger seg i, er hentet fra min personlige reise. Det handler ikke bare om hvem du er eller hvor du har vært, men også om hvor du er på vei, sier 41-åringen.

Spillnerd

Dette er ikke første gang stjernen er involvert i spillproduksjon. Han har tidligere gitt spillskapere lisens til å bruke musikken sin, blant annet i fjorårets Tekken Tag Tournament 2. 

Snoop Lion. (Foto: NTB Scanpix, Victoria Will, AP)
Snoop Lion. (Foto: NTB Scanpix, Victoria Will, AP)

 – Alle vet at jeg er fan av de største og beste spillene. Jeg har gitt hits til spillsoundtrack tidligere, med Way of The Dogg er første gang musikken min blir til et spill, sier artisten i en pressemelding.

Way Of The Dogg lages av spillstudioene Echo Peak og 505 Studios.

– Tanken på å lage et spill om Snoops forkjærlighet for 70-tallets Kung Fu og Blaxploitation ga oss vann i munnen, sier Echo Peaks Ciaran Walsh.

Spill, album og dokumentar

Spillet lanseres for Xbox, Playstation, iOS og Android 23. april. Samme dag slippes albumet Reincarnated. 

En drøy måned tidligere, 15. mars, kommer dokumentaren ved samme navn. Den følger Calvin Cordozar Broadus Jr. reise fra rap- til reggaeartist.

– Hvis jeg bare slipper albumet, begynner folk å lure. Når dokumentaren slippes, får publikum muligheten til å få mer innsikt i hvorfor musikken min har forandret seg, forklarer Snoop Lion.

I fjor sa artisten til Billboard.biz  at Reincarnation-albumet kommer til å ha et positivt budskap, noe han ikke hadde hatt muligheten til via rap.

– Før trengte jeg ikke å tenke på hva jeg sa fordi jeg ga blaffen i hva jeg sa. Men nå som jeg har blitt eldre, vil jeg bruke stemmen min til å gjøre en forskjell.

Rastafaribevegelsen har ikke vært helt fornøyd med måten stjernen lefler med kulturen deres på. Les mer om det her. 

Se trailer for dokumentaren: