– Sommeren kom med denne låta

Ferske låter til spillelista finner du her: Amanda Delara, Charlotte Qvale og Dagny er blant ukas låt-tips.

Charlotte Qvale – «The Sea»

Energiboost til helga, servert av Charlotte Qvale. Drivet i «The Sea» bør gi deg nok motivasjon til å lette baken fra sofaen, og faktisk få gjort noe – enten om det måtte være å sortere i bokhylla eller teste skalldyrpasta-oppskriften du kom over på Pinterest. Det også lov til å bare nyte musikken, for så vidt. Oppsummert er «The Sea» ypperlig popelektro med nikk til både Robyn og Grimes; Qvale leverer godt igjen.

Ali Soufi-Grimsrud, journalist

Amanda Delara – «Tell me one thing»

Da Amanda Delara slapp albumet «Et lite stykke Norge» i vinter, tenkte nok mange at 22-åringen nå hadde landet i norskspråklig pop – men nei da! Jeg elsker at hun ikke lar seg plassere i en sjanger eller et musikalsk univers, men fortsetter å utforske og utfordre lytterne.

Denne gangen med fengende reggaeton-inspirert pop om hvordan vi ser hverandre gjennom et Photoshop-filter. Amandas svale nynning over boblende beats driver «Tell me one thing» fremover, og føles som en varm bris. Sommeren kom med Amanda Delara i år!

Ida Eline Tangen, musikksjef

Röyksopp – «Shine on like the stars»

Röyksopp fortsetter sin spennende «Lost tapes»-serie, som består av såkalte B-side-låter fra tidligere utgivelser, samt helt nye eksklusive spor som «Shine on like the stars». Sporet sender tankene tilbake til 2000-tallet, breakbeat-sjangeren og deres gamle slager «49 percent».

Wolfgang Wee, programleder og musikkprodusent

Death By Unga Bunga – «Not like the others»

Jeg har ikke testa, men det er sikkert trivelig med de intime intimkonsertene hvor man sitter fem stykker ved et bord et par meter unna de andre bordene. Nettkonserter kan også være koselig – det vet jeg av erfaring nå – selv om det er langt mellom De Store Opplevelsene. Men det ér jo ikke det samme.

Ingenting har fått meg til å savne konsert på den gamle måten som denne rockrakkeren. De fortsetter i noenlunde samme toppform-tralt som 2018-albumet «So far so good so cool», med både melodi og energi skrudd til 11. Dette er som skapt for gauling tett i tett med andre svette, skrattende, gråtende, dansende, ølsølende mennesker. Fy fasan, som jeg gleder meg.

Ruben Gran, musikkprodusent

Dagny – «Coulda woulda shoulda»

«Nå er det deilig å leve», tenkte jeg første gang jeg hørte denne mens sola traff meg rett i fleisen på vei til jobb. Lite slår en skikkelig god poplåt og der skuffer Dagny sjelden. Nå er hun endelig ute med første del av debutalbumet «Strangers/Lovers», og «Coulda woulda shoulda» er perfekt for årstiden vi er i nå. Den får smilerynkene til å verke og sommerfuglene til å flakse i magen.

Anna Nor Sørensen, programleder