Storslipp til festivalsommeren

Rapkollektiv og svartjazz-band spiller på to av landets største festivaler.

Jørgen Munkeby, Shining-vokalist. (Foto: Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Jørgen Munkeby, Shining-vokalist. (Foto: Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Lørdag 10. august spiller det norske svartjazz-bandet Shining på Øyafestivalen. I tillegg annonserer Hovefestivalen at rapagastene i Odd Future, med spydspiss Tyler, The Creator i front, spiller på Tromøya torsdag 4. juli. De opptrådde på samme festival i 2011.

Stakk av med Statoil-stipendet

Både Shining og Tyler, The Creator er aktuelle med nye album. Vi i P3 Musikk har anmeldt begge utgivelsene. Les hva vi mente om One One One og Wolf.

Hør i Spotify: Odd Future og Shining

Shining har gitt ut seks album siden 2001-debuten Where the Ragged People Go. I februar trakk bandet det lengste strået blant de ti nominerte artistene og banda under utdelingen av årets Statoil-stipend under by:Larm.

Sterke soloartister i kollektivet

California-gruppen Odd Future, som teller dusinet medlemmer, har kun sluppet et album, The OF Tape Vol. 2. Men både Frank Ocean – som også skal opptre på Hove – og ovennevnte rapper har stor suksess som soloartister.

Se: Et slags intervju med Odd Future | Les: P3 Musikk anmeldte Odd Future på Øyafestivalen 2012

Oceans materiale blir ofte hyllet: Channel Orange ble kåret til 2012s beste utgivelse av de av oss som jobber med musikk i P3. Året før toppet han også albumlisten med miksteipen Nostalgia, Ultra – både av våre lesere og redaksjonen.

Se klipp fra Odd Future-konserten på Hovefestivalen 2011:

Hove 2011 – OFWGKTA from Hove Festival on Vimeo.

Se musikkvideoen «Fisheye», signert Shining: