Stort Slottsfjell-slipp

OnklP & De Fjerne Slektningene, Fay Wildhagen, Emilie Nicolas og en drøss andre artister og band er annonsert til Slottsfjell neste år.

Musikkfestivalen i Tønsberg avholdes 16. til 18. juli neste år, og nå har Slottsfjell annonsert de aller første artistene. Åtte navn er satt på plakaten, og du kan lese listen lenger ned i saken.

Festivalen, som har blitt arrangert hvert år siden 2003, har landet mange, sterke norske navn til neste år.

– Slottsfjell satser litt ekstra på kanskje de beste norske navnene akkurat nå, og de som kommer til å være viktigst i 2015. Samtidig viser dette første slippet noe av bredden i den internasjonale, nye musikken du kan oppleve hos oss neste år, med Seinabo Sey og Lonely the Brave på plass allerede, sier bookingsjef Henning Krane om valgene, og tilføyer at det skal være noe for enhver på Slottsfjell:

– Vi satser på bredde, kvalitet og nye impulser, som alltid. Samtidig ser vi år for år at Slottsfjells totalpakke er vel så viktig for publikummet vårt, som det enkelte artistnavnet.

Se stemningsvideo fra årets Slottsfjell:

OnklP & De Fjerne Slektningene

En overbevisende konsert på by:Larm, og ballen startet å rulle. To album på et år, mange konserter, og megasingelen «Styggen på ryggen» – Norges farligste boyband, som er nominert for beste liveartist på P3 Gull, har tatt landet med storm.

– Trenger de egentlig noen videre presentasjon? Dette bandet står for noe spesielt i Norge. Inspirerende å se, den utviklinga de har gått igjennom siden de åpnet Slottsfjell 2014 og sikkert spilte for første gang for mange som nå er fans – til der de er i dag, sier Krane.

Les flere saker om OnklP & De Fjerne Slektningene

P3 Spanderer: “Styggen på ryggen”:

Seinabo Sey (S)

Sporet «Younger» satte svensken i søkelyset, som også fikk ekstra vind i seilene med Kygos remiks av hiten. Sey er energisk på scenen, og man kan forvente seg en sjelfull opptreden.

Les flere saker om Seinabo Sey

«Younger»:

Lonely the Brave (UK)

– Cambridge er nok mest kjent for å være en stødig universitetsby, men den har også oppfostret noen skikkelig store band; Pink Floyd, Muse, Radiohead og Alt-J for å nevne noen. Og nå kommer også rockekvintetten Lonely The Brave opp og fram fra den æreverdige byen med lysets hastighet. Selv kaller de musikken sin for doom-pop, men poprock er nok mer beskrivende, skriver P3s musikkprodusenter om bandet.

Les flere saker om Lonely the Brave

«Trick of the Light»:

Aurora Aksnes

Hun er spådd en stor internasjonal artistkarriere, popartisten fra Bergen. Til tross for hennes unge alder, har Aksnes gjort seg bemerket både i Norge og utlandet.

P3s anmelder var godt fornøyd med hennes konsert på årets Hove, og skriver blant annet «allerede under de første kuttene blir det overraskende befolkede sceneområdet – tatt programplass og værmelding i betraktning – grepet av vestlendingens rurale popunivers. Stemmen er at et overraskende velutviklet kaliber, og selv under kutt med mektige trommevegger, er det alltid Aksnes ørene retter seg mot».

Les flere saker om Aurora Aksnes

Se da P3 fulgte Aksnes i Berlin:

Team Me

Team Me har etablert seg som et av landet aller viktigste indiepopband. Fra Urørtfinalen til flere radiolistinger til nominert for beste liveartist på P3 Gull.

Bandets nyeste album, Blind as Night, ble belønnet med terningkast 5 av P3: «På samme måte som debuten tar andreplata oss med inn i et eventyrrike – en slags Peter Pan-virkelighet der den kreative kraften hentes fra fantasi og barneenergi», står det i anmeldelsen.

Les flere saker om Team Me

«Blind as Night»:

Emilie Nicolas

Bæringen er også nominert for beste liveartist på P3 Gull – og det med god grunn. Nicolas har bergtatt mange både på plate og fra scenekanten, og anses som en av de aller viktigste artistene kongeriket har å by på.

Les flere saker om Emilie Nicolas

P3 Spanderer: «Nobody Knows»:

Fay Wildhagen

«Wildhagen har utvilsomt et stort låtskrivertalent. Låtene hennes fenger uten å følge formler, går spennende omveier og nyter godt av spennende instrumentering og fine arrangement. Dette gjelder også live. Strykere og blåsere har en like naturlig plass som tung gitar og storslått perkusjon i uttrykket», skriver P3s anmelder om hennes konsert på Øya i år. Det er bare å glede seg.

Les flere saker om Fay Wildhagen

Fay Wildhagen spiller «Snow» på Urørtscenen på Slottsfjell:

Sigrid Raabe

Raabe har hatt en kometkarriere og –utvikling siden hun var Ukas Urørt med «Sun» – den første låta hun lagde. Og til sommeren får vi muligheten til å se henne på scenen i Tønsberg.

Les flere saker om Sigrid Raabe

P3 Spanderer: «Known You Forever»