The 1975-Healy skrev låt om morens fødselsdepresjon

Matthew Healy snakker om låten om morens depresjon, og låtene som har markert seg i livet.

Britiske The 1975 har laget musikk til folket i 13 år, men slapp ikke sitt første album før for tre år siden. I disse dager reiser de rundt på turné med deres siste album. I den forbindelse tok de også turen innom Norge og Oslo Spektrum. P3s anmelder mente at guttene «definitivt er et av verdens mest smakfulle og gøyale boyband», og for det fikk de en firer på terningen.

Bandet, bestående av Matthew Healy, Adam Hann, Ross MacDonald og George Daniel, har holdt det gående siden 2002, og de har sluppet hitlåter som «Chocolate», «Sex» og «The City». Deres siste album, «I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful Yet So Unaware of It» ble sluppet i slutten av februar – med låter som betyr ekstra mye, i hvert fall for vokalist Matthew Healy.

– Jeg skrev en sang om min mors fødseldepresjon til det nye albumet.

– Den var inspirert av en sang min far hadde skrevet til henne rett etter at jeg ble født.  Han var ikke en spesielt dyktig pianospiller, men det var en av de få melodiene han kunne, siden det var noe han hadde skrevet – noe som egentlig er ganske fint når jeg tenker på det, sier Healy.

P3 ANMELDTE: The 1975 på Hovefestivalen

Forsøkte å elske ham

«She’s appalled by not loving me at all
  She wears a frown and dressing gown
  When she lays down»

Låten heter «She Lays Down», og i tidligere intervjuer har han snakket om låten, og hvordan den ble til. Moren skal nemlig ha fortalt Healy at da han var to måneder gammel, pleide hun å legge seg på gulvet på rommet hans hver kveld, og forsøke å elske ham. Moren, Denise Welch, var nemlig plaget med fødselsdepresjon i en tid etter at 26-åringen ble født. Siden hans første musikalske minne, som er da faren som skrev en låt til moren, har Healy vært interessert i musikk, og han snakket med P3 om hvilke låter som betyr mye for ham. Blant annet trekker han frem The Beach Boys’ «God Only Knows» som sin store favoritt.

– Den er nostalgisk perfekt som en idé. «Bare Gud vet hva jeg skulle gjort uten deg»: Det er et kjempebra konsept.  Musikalsk sett er den forut sin tid og det som skjedde da. Den er også med på albumet «Pet Sounds» som er et av de beste albumene noensinne, spesielt for et band som var i en så kommersiell posisjon. Jeg tror ham i den låten, og god musikk handler egentlig kun om tro. Det kan hende jeg endrer mening i morgen, men det blir ikke så mye bedre enn den sangen.

Se også da vokalist Healy traff Markus fra P3morgen:

Se hele intervjuet med The 1975-vokalisten øverst i saken!