– The Rolling Stones kopierte The Beatles

Det tidligere Beatles-medlemmet Paul McCartney er sikker i sin sak. Les hva det er de skal ha kopiert.

I et ferskt intervju med Contactmusic hevdet Paul McCartney at The Rolling Stones ikke hadde oppnådd like mye suksess hvis de ikke hadde kopiert The Beatles.

– Det er sant. Bare se på historien. The Beatles drar til Amerika og et år senere kommer de også. Vi skrev deres første singel «I Wanna Be Your Man». Vi går psykedelisk, de går psykedelisk. Vi kler oss ut som trollmenn, de kler seg ut som trollmenn.

Les også: Britene er mest stolte av The Beatles

The Rolling Stones utkledd som trollmenn på albumcoveret til "Their Satanic Majesties Request".
The Rolling Stones utkledd som trollmenn på albumcoveret til «Their Satanic Majesties Request».

Hermer

«I Wanna Be Your Man» ble nemlig skrevet av Paul McCartney og John Lennon, og ble i 1963 The Rolling Stones sin første hit.

Den 71 år gamle musikeren mener også at The Rolling Stones hermet etter The Beatles da de kledde seg ut som trollmenn på coveret til 1967-albumet Their Satanic Majesties Request.

Les også: Beatles topper boklisten

Markedsført som rivaler

The Rolling Stones ble på 60-tallet markedsført som de rampete motpartene til The Beatles, de jeanskledde rebellene mot de de snille, dresskledde guttene.

Dette «rivaleriet» var derimot bare en lur markedsføringsstrategi som varte helt til begge bandene ble verdensberømte. Selv om media fremstilte de to britiske bandene som bitre rivaler, var medlemmene faktisk gode venner.

McCartney slapp på fredag sitt nye album, med det passende navnet New.

Se musikkvideoen til Paul McCartney – «New»: