The xx headliner Pstereo

London-trioen The xx står klare på Marinen i Trondheim til sommeren.

Den britiske trioen startet sitt eventyr i 2005, og har i løpet av de siste årene gjort seg bemerket verden over med låter som »Intro», »Shelter» og »Angels». Deres selvtitulerte debutalbum fra 2009 ble rost opp i skyene, mottok den prestisjetunge britiske Mercury-prisen og plasserte seg høyt på »årets beste album»-listene til blant annet Rolling Stone og NME.

I fjor kom bandet ut med sin andre plate Coexist, en ferdigbehandlet kjærlighetssorg gjort om til drømmende musikk. Vår anmelder skrev at «Coexist er ett skritt frem og to tilbake, men London-trioen nytes fortsatt klart best i høstmørket», og trillet terningen på fire.

– Rimelig fornøyde

Pstereo, som har tatt navnet etter DumDum Boys’ album fra 1990, har siden 2007 arrangert musikkfest i hjertet av Trondheim.  I en pressemelding forteller festivalen at de er svært fornøyde med å ha sikret seg The xx, som vil trone over allerede bekreftede navn som Goat, Dry The River, Wovenhand og Hanne Kolstø på festivalplakaten.
– Vi er rimelig fornøyde med å ha sikret oss The xx – som Norges eneste festival sommeren 2013. Vi møter vel heller ikke for mange protester når vi lanserer tanken om at koblingen elektronika, minimalistisk indie og trøndersk nattemørke kan bli ganske magisk.
Vår anmelder Kim Klev så bandet på Hovefestivalen i fjor og lot seg imponere. Med overskriften «La oss drukne i natten» trillet han en femmer for seansen.

Les også: Musikken sprer seg

The xx – »Intro»: