Tidenes hip hop-låt

Rolling Stone mener «The Message» med Grandmaster Flash er tidenes beste hip hop-låt.

Det innflytelsesrike musikkmagasinet Rolling Stone Magazine har for vane å lage lister over den beste og «viktigste» musikken.

Grandmaster Flash and the Furious Five var pionerer innen en ny musikalsk sjanger på 70-tallet. Foto: Promo.
Grandmaster Flash and the Furious Five var pionerer innen en ny musikalsk sjanger på 70-tallet. Foto: Promo.

Nå har de for første gang laga en liste over de 50 største låtene i rappens historie og legger Grandmaster Flash and the Furious Five helt øverst, med låta «The Message», melder Reuters.

«Fortalte sannheten»

Hip Hop-kollektivet Grandmaster Flash and the Furious Five ble danna New York, i bydelen Bronx i 1978 og ble noen av de viktigste pionerene for rap og hip hop-sjangeren. ‘

Med «The Message» mener Rolling Stone de laga den første låta som «med hip hop-ens rytmikk og vokal fortalte sannheten om det moderne livet i amerikanske byer».

Se våre lister:

Sugarhill Gang har tidenes nest mest lengendariske hip hop-låt ifølge Rolling Stone Magazine. Foto: Promo.
Sugarhill Gang har tidenes nest mest lengendariske hip hop-låt ifølge Rolling Stone Magazine. Foto: Promo.

På resten av lista finner vi låter som spenner fra Sugarhill Gangs «Rapper’s Delight» (hør låta i Spotify ) på andreplass, til Kanye Wests «Jesus Walks» fra 2004 på 32. plass.

– Dette er en liste som hadde vært mye vanskeligere å sette sammen for 15 år siden, fordi hip hop er en så ung sjanger, sier Rolling Stone-redaktør Nathan Brackett til Reuters.

– Må få samme behandling

– Nå har vi kommet så langt at artister fra denne sjangeren kommer inn i Rock and Roll Hall of Fame, så nå føltes det riktig å gi dem den samme behandlinga vi gir annen musikk, sier han videre.

På resten av topp ti finner vi låter som Run D.M.C.s Sucker M.C.’s fra 1983, Dr. Dre og Snoop Doggs «Nuthin’ But A ‘G’ Thang» fra 1992, Public Enemys «Fight The Power» fra 1990 og Notorious B.I.G.s 1994-hit «Juicy».

Lista ble satt sammen av et panel med 33 personer, som blant annet bestod av Rolling Stone-redaktører og hip hop-eksperter. Blant andre fant man der Ahmir «Questlove» Thompson fra The Roots.

Hele lista på 50 låter blir å finne på nettsidene til magasinet og i papirutgaven som kommer 7. desember.