Topper for første gang på 20 år

David Bowies nye album er blitt årets raskest selgende i Storbritannia.

Det har ligget i kortene helt siden de første ryktene begynte å svirre om det nye albumet til David Bowie. Allerede før de vanlige anmeldelsene var klare ble plata omtalt som «tidenes comeback».

David Bowie: The Next Day. Foto: Promo.
David Bowie: The Next Day. Foto: Promo.

Første gang siden 1993

Nå har The Next Day ifølge The Official Charts Company solgt over 94.000 eksemplarer i Storbritannia og det gjør at artisten for første gang på over 20 år topper albumlista. Det har han nemlig ikke gjort siden Black Tie White Noise i 1993.

Med dette har Bowie også årets så langt raskest selgende album. Det har solgt dobbelt så mange utgaver som nummer to på lista i Storbritannia, Bon Jovis What About Now. I USA holder imidlertid New Jersey-rockeren Bowie bak seg på lista og topper med briten på andreplass.

David Bowie sammen med kona Iman i 2009. Foto: NTB Scanpix / Jason DeCrow, AP Photo.
David Bowie sammen med kona Iman i 2009. Foto: NTB Scanpix / Jason DeCrow, AP Photo.

The Next Day er det 27. studioalbumet fra David Bowie som tidligere i år fylte 66 år.

Også raskest selgende utstilling

Selv om den godt voksne artisten tidligere har hevda at han ikke skal spille live igjen, skal hans modellkone Iman ifølge The Guardian i forrige uke ha hinta om noe annet.

Samtidig som Bowie opplever ny suksess på salgslistene åpner det en ny utstilling om popikonet på Victoria and Albert-museet i London.

Utstillingen har hele artistens karriere som tema og er nå ifølge The Guaridan blitt den raskest selgende i museets over 170 år lange historie.