Norsk modell i ny Bowie-video

Se den nye David Bowie-videoen med en norsk modell i en av rollene. Nå spekuleres det i om legenden skal legge ut på nok en turné.

I januar overrasket poplegenden David Bowie mange med å slippe en splitter ny single. Det ble klart at han mente alvor og at et nytt album også var på trappene, med utgivelsesdato i mars.

Nå kommer single nummer to fra The Next Day, blant annet sluppet i form av en video (se den nederst i artikkelen). Låta er, som det er blitt hintet om tidligere, «The Stars (Are Out Tonight)» og i videoen spiller den britiske skuespilleren Tilda Swinton både Bowie sjøl og hans kone.

Iselin Steiro har som modell fronta en rekke kjente merker. Foto: Faksimile, Vogue.
Iselin Steiro har som modell fronta en rekke kjente merker. Foto: Faksimile, Vogue.

Norsk Prada-modell

I videoen har den norske modellen Iselin Steiro sneket seg med i en av de mer framtredende rollene.

Harstad-jenta er en av Norges mest suksessrike modeller og ble i fjor det italienske motehuset Pradas nye ansikt utad.

I en melding på Twitter bekrefta hun tirsdag at hun er med i videoen sammen med Tilda Swinton, Saskia De Brauw og David Bowie.

Kort prosess

Hun har kun én gang tidligere vært med i en musikkvideo og til P3.no forteller hun at prosessen rundt videoen gikk veldig fort.

– Prosessen starta i midten av januar og i slutten av den måneden var vi og spilte inn i Los Angeles, forteller Steiro til NRK.

– De som har laget videoen er mer i filmbransjen enn i modellbransjen, men de hadde hyra en kastingagent, også visste de om en bildeserie jeg hadde gjort for Vogue (se her, journ. anm.), der jeg ser ut som ham. De ba meg sende to auditionvideoer der jeg etterlikna ham og mima to sanger av ham. Så falt det tydeligvis i smak.

Iselin forteller at hun fikk et veldig positivt inntrykk av den legendariske musikeren på settet og at hun godt kunne tenke seg å gjøre noe slikt igjen.

– Han er en veldig hyggelig person, som var veldig sosial. Han var selvsagt privat også, men han har et veldig positivt vesen.

Se videoen til «The Stars (Are Out Tonight)» her:

Det er ti år siden forrige gang Bowie ga ut et album og han har de siste årene trukket seg tilbake fra rampelyset.

David Bowie, her i 2007, har tidligere utelukket at han kommer til å spille live igjen, men uttalelser fra hans musikere hinter om noe annet. Foto: NTB Scanpix / Stephen Chernin, AP Photo.
David Bowie, her i 2007, har tidligere utelukket at han kommer til å spille live igjen, men uttalelser fra hans musikere hinter om noe annet. Foto: NTB Scanpix / Stephen Chernin, AP Photo.

Det nye albumet er blitt spilt inn i all hemmelighet og blir av The Independet beskrevet som å ha potensiale for å være et av tidenes beste comeback.

Siste gang vi så David Bowie i Norge var da han spilte på Norwegian Wood i 2004, og mange spør seg antagelig om det blir noen ny turné etter det nye albumet.

Tidligere har popikonet utelykket at det blir aktuelt med noen turné.

– Han er ganske sikker på at han ikke kommer til å opptre noe mer live, sa hans mangeårige produsent Tony Visconti til NME tidligere i år.

– En av musikerne sa kanskje at «oj, hvordan skal vi gjøre dette live?», men da ville bare David si at «det skal vi ikke», han gjorde et poeng av et hele tida, forklarer Visconti.

«Dette hadde funka utrolig bra live!»

David Bowies gitarist, Gerry Leonard er imidlertid ikke helt sikker på akkurat det. Ifølge MusicWeek sier han at det kan være en viss sjanse for at det skjer.

David Bowies kommende album, The Next Day. Foto: Promo.
David Bowies kommende album, The Next Day. Foto: Promo.

– Av og til, da vi spilte de mer rocka låtene på det nye albumet, ville han si at «dette hadde funka utrolig bra live!» Da var vi selvsagt utrolig overraska. Andre ganger ville han bare rulle med øynene om noen tok opp spørsmålet om å spille live.

Det gir mer vann på den mølla Bowie-gitarist Earl Slick satte i gang tidligere denne måneden med sine uttalelser til NME.

– Det blir på samme måte som med plateinnspillinga. Jeg ville ikke blitt overraska om han la ut på turné, men heller ikke om han ikke gjorde det. Jeg vet at jeg godt kunne tenke meg å gjort det.

I mai kommer en ny dokumentar på BBC – «David Bowie – Five Years», som fokuserer på fem år i perioden fra 1971 til 1983, i tillegg til hans pågående comeback.