Blir 2013 comeback-året?

Flere store navn har kommet ut av dvale i løpet av de siste ukene. Her ser du hvem som skal, hvem som har og hvem vi håper gjør et comeback.

I løpet av de to siste ukene har navn som David Bowie, Justin Timberlake og Destiny’s Child funnet tilbake til musikken og kommet ut med nytt materiale.

David Bowie på scenen i Paris 2002. (Foto: NTB Scanpix, AFP, Martin Bureau)
David Bowie på scenen i Paris 2002. (Foto: NTB Scanpix, AFP, Martin Bureau)

David Bowie har med singelen «Where Are We Now?» sluppet nytt materiale for første gang på ti år, mens Justin Timberlake har gitt ut låta »Suit & Tie» sammen med rapstjernen Jay-Z. R&b-trioen Destiny’s Child er også tilbake – og Beyoncé har annonsert at hennes tidligere gruppe vil slippe ny låt 29. januar.

Les: David Bowies nye singel | Destiny’s Child gjør comeback | Justin Timberlake med ny låt

Ubekreftede konsertrykter

Selv om Bowie kommer med nytt album i mars, har plateselskapet og produsenten hans avslørt at han ikke har planlagt noen turné eller intervjuer i forbindelse med det nye albumet. Timberlake derimot har selv store planer for 2013, men har enda ikke røpet om han legger ut på turné.

For r&b-gruppen Destiny’s Child har det allerede begynt å gå rykter om en gjenforeningskonsert – i det minste om vi skal tro kjendisblogger Perez Hilton. Michelle Williams sa at hun håper å stå på scenen med Beyoncé og Kelly Rowland igjen.

– Jeg håper på det, men vi får se. Etter at Spice Girls opptrådte sammen i London tenkte jeg med en gang at dette er noe vi må gjøre, forklarer hun.

Beyoncé er booket til å opptre under årets Super Bowl, og det ryktes at Destiny’s Child vil stå på scenen med henne i pauseshowet.

Et herlig gjenhør

I fjor fikk vi et gjenhør med band som The Shins, Animal Collective og Mumford & Sons, som etter noen år i stillhet har klart å gjøre det ganske bra. The Shins kom i fjor ut med albumet Port Of Tomorrow , fem år etter skiva Wincing The Night Away fra 2007.

I mellomtiden hadde vokalist James Mercer et samarbeidsprosjekt med Danger Mouse kjent fra Gnarls Barkley. Sammen dannet de gruppen Broken Bells, som ble booket til Øyafestivalen i 2010. I 2009 ga Animal Collective ut skiva Merriweather Post Pavilion som fikk fantastiske tilbakemeldinger, blant annet her på huset. I fjor kom de ut med Centipede hz, som mottok noe mer varierende kritikker, men som likevel sørget for å booke dem til Roskilde, Big Day Out og Sentrum Scene her i Oslo.

Bandet som herjer

Mumford & Sons ga ut sitt debutalbum i Sigh No More i 2009 og nådde topplister i Australia, New Zealand og Irland før de klatret inn på plass nummer to i England og USA. Året etter mottok de to Grammy-priser for årets nykommer og for årets best rockelåt, »Little Lion Man». Tre år etter debuten kom plata Babel, som igjen havnet høyt oppe blant musikkelskere. Deres første konsert i Oslo 11. april i år ble revet bort, og pågangen til konserten gjorde at den ble flyttet til Oslo Spektrum, som nå også er utsolgt. Noen comeback er med andre ord verdt å vente på.

Mumford & Sons – »Little Lion Man»:

Tilbake til Norge

I fjor var også året hvor The Killers slapp studioalbumet Battle Born, fire år etter Day & Age. Med store låter som »Mr. Brightside», »Somebody Told Me», »Spaceman» og  »When You Were Young» bak seg, har bandet solgt over 16 millioner album verden over. De har besøkt Norge flere ganger både på Hovefestivalen og i fjor på P3Sessions intimkonsert. 1. mars gjester de Norge nok en gang på Telenor Arena.

Tre år har gått siden 50 Cent har gitt ut et studioalbum, men nå er ventetiden over. Hans sjette album Street King Immortal slippes 26. februar i år. Get Rich or Die Tryin’ fra 2003 ble hans store gjennombrudd og har solgt over 13 millioner totalt. På hans nye singel »My Life» har New York-rapperen huket tak i Eminem og Adam Lavine. På sensommeren i fjor gav han ut første smakebit av albumet med låta »New Day» der både Dr. Dre og Alicia Keys gjester.

50 Cent – »My Life»:

P3s comeback-ønskeliste

Mens comeback-artistene offentliggjorde ny musikk tok vi en runde på P3-huset for å høre hvilke artister eller band de ville skulle gjøre et comeback. Dette stod på ønskelisten:

Wolfgang Wee, musikkprodusent:

– Faithless! At de ikke utnytter dancevibben som herjer nå og lager et par nye låter i «Insomnia»/»Salva Mea»/»God is a DJ»-landskapet, er for meg en gåte. Maxi Jazz er jo dancemusikkens Morgan Freeman – han går aldri ut på dato.

Trine Jørgensen Aandahl, P3 Musikk:

– A Tribe Called Quest. De har prøvd seg på flere comebackturnéer det siste tiåret – først og fremst av økonomiske årsaker, selv om det har vært relativt dårlig stemning mellom Q-Tip og Phife Dawg. I Michael Rapaports dokumentar om den legendariske hip hop-gruppa fra 2011 ser det ut som bitterheten er i ferd med å roe seg noe, så det må være lov å drømme om et comeback hvor det faktisk er god stemning mellom gutta.

Amund Grepperud, Lydverket:

– My Bloody Valentine. Det har blitt sagt at de skal følge opp Loveless fra 1991 i mange år nå, og Kevin Shields bidro til rykteflommen om at noe er på vei i løpet av 2012. Men å virkelig tro på at oppfølgeren e n d e l i g kommer er det samme som å tro på at Elvis fortsatt går rundt på denne kloden.

Mats Borch Bugge, P3 Musikksjef: 

– Ride. Bandet ga ut noen fantastiske album på 90-tallet, og utviklet shoegazerlyden ved å tilføre flere elementer og noen sterke melodilinjer. Bandets originale medlemmer er vitale og oppegående i dag, slik sett er et comeback mulig. Videre er musikken av den relativt tidløse arten, slik sett ville en gjenforening være vakkert.

Hvem ville du sett gjort et comeback? Legg gjerne igjen din mening i kommentarfeltet: