Fersk stjernetrio med låt på tre språk – denne må du høre

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med ni låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Vilde, Coucheron og Musti med Jelassi og Gabifuego.

Vilde – «Motions»

Den ferske artisten, som var «Månedens Urørt» i februar, har allerede rukket å utmerke seg igjen.

Denne uka med singelen «Motions». Låta handler om livet som indieartist (artist som ikke er tilknyttet et stort plateselskap), om styrken i å ha full kontroll, og svakheten som følger med det å føle seg ensom.

Denne låta viser en litt annen side av Vilde, og her leker hun seg med et r&b-aktig lydbilde. Samtidig viser hun den samme gode teften for å skrive sterke, storslåtte og solide poplåter – med et refreng som treffer.

«Motions» er Ukens låt på P3.

Adiele Helen Krüger Arukwe, musikksjef

Sad Chloe – «Sad Sunday»

Det finst alltid nye uttrykk å oppdage for den musikkinteresserte, men du verda kor kjekt det er når ein finn den reine eigenarten. Å plassere Sad Chloë, som består av brørne Tyge og Uno Møller (m.a Team Me), i musikklandskapet er nemleg vel så utfordrande som sjølve musikken.

«Sad Sunday» er ein støyete og pessimistisk tordentale mot skylappar og ignoranse, innpakka i eit pønkete driv og ei tilnærming til reglar og melodi som sender tankane til ringrevane i Sonic Youth. Det er nesten-kaotisk og aggressivt, men også forfriskande og perverst fengande.

Du skal nok krangle litt med denne før den set seg, men det er det verd, for erfaring tilseier at det ofte kjem gode musikkopplevingar av sånt.

Sjur Systad Tyssen, anmelder

Musti + Jelassi + Gabifuego – «Fuego»

Tilsynelatande kan ein ikkje snu seg nokon veg i norsk musikk for tida utan å høyre om Musti. Låtar, opptredenar og omtale av den unge rapparen dukkar opp som paddehattar, og har ein enno ikkje kome seg på hypetoget i 2021, er det på tide å løyse billett.

På det nordiske samarbeidet «Fuego», har rapparen slått seg saman med det svenske stjerneskotet Jelassi. Slik både The Lox og Beastie Boys har gjort til varemerke før dei, vekslar dei to linjer fram og tilbake om å halde seg fokusert, ikkje loke bort tid og skulle ta over.

Dei har lukkast så langt, så det er vel liten grunn til å tvile på dei.

Det er alltid moro med slike landsoverskridande samarbeid, og som ein ytterlegare bonus bidreg Boy Pablo-gitarist Gabifuego (Gabriel Muñoz) med eit tredje språk på refrenget. Internasjonalt opplegg!

Sjur Systad Tyssen, anmelder

Coucheron – «Can’t Stop»

Solo-Coucheron er tilbake, og det er umulig å sitte stille!

Sebastian Kornelius Coucheron–Gautier Teigen, som 27-åringen fra Nesøya heter for de som er både er på fornavn og tre mellomnavn med ham, var på samarbeidskjøret igjen i høst. Da slapp han både et hiphop-album med Pasha og G.O.L., og en latterlig fengende indiepopsingel med Ka2.

Dessuten har han også vært produsent for blant annet popartisten Zupermaria og r&b-helten Unge Ferrari de siste årene. Den dagsferske singelen «Can’t Stop» er derimot et slags steg tilbake til røttene. Dette er Coucheron slik vi først ble kjent med ham: elegant, glitchy og dansbar elektronisk musikk, som låter mer som den kommer fra Paris enn fra Asker.

«I can’t stop dreaming about your love» går refrenget i denne herlig oppløftende singelen. Og selv klarer jeg ikke stoppe å høre på den. Trenger du en oppkvikker, litt god stemning, eller bare litt ekstra motivasjon til helgens treningsøkt eller ryddeøkt, så har du kommet til rett sted hos Coucheron.

Eskil Olaf Vestre, journalist

Ida Tolou – «My lover»

«My Lover» er en låt der kruttet ikke er blitt spart på. Sammen med produsent Wyclef Jean har tromsøværingen Ida Tolou disket opp et spor der dansemusklene blir aktivert.

I det tekstlige universet blir det sunget om et forhold til en elsker eller en flørt, og slik det er i de fleste tilfeller, er dette komplisert. Lydbildet har på sin side hentet inspirasjoner fra flere kanter, noe produsent Wyclef Jean også er kjent for. Det er uansett en boblende synth-funk-produksjon som gir gode vibber, med et nikk til 80-tallet.

Det minner faktisk litt om sporet «Computer Love» til bandet Zapp, der disco, funk og elektronika blandes sømløst sammen. Det er især vocoder-effekten, som kan høres i inngangspartiet og sluttpartiet til «My Lover», jeg tenker på.

Det er også verdt å nevne at musikkvideoen til sporet har blitt sluppet på appen Triller, og slik jeg har skjønt det, er det konkurrenten til TikTok. I internasjonale medier har det blitt diskutert hvordan slike videodelingstjenester påvirker hva slags musikk som blir produsert. Ikke at jeg ser noe særlig til det her, men kan være noe man bør være obs på.

Faduma Mohamud, anmelder

Stig Brenner + Larsiveli + Marcus & Martinus – «Miserabel»

Jeg har hørt ekstremt mye på det nye albumet til Stig Brenner, «Hvite duer, sort magi». Man kan trekke frem mange låter fra det albumet der, men én ting jeg har spesielt lyst til å ta opp, er at Stig har fått med seg selveste Marcus og Martinus på ei låt.

Da jeg først fikk vite om det, visste jeg ikke hva jeg skulle forvente. Ja, man har hørt masse fra Marcus og Martinus før, men jeg har jo vokst opp med dem som de små tvillingene som startet karrieren i Melodi Grand Prix junior. Joda, de har vært verden rundt og blitt store, men de er fortsatt litt kids for meg. Som har pleid å lage sanger for andre kids.

På «Miserabel» med Stig Brenner og Larsiveli, derimot! Her viser de at de kan synge ordentlig. Det har de for så vidt bevist før, men nå i Unge Ferrari-innpakningen kommer det enda tydeligere frem, og jeg er så glad for at de fikk være med på det prosjektet der.

«Miserabel» var en av denne ukens anbefalinger fra Arian på lufta i «StudioP3».

Arianrhod «Arian» Engebø, programleder i «StudioP3»

Rohat + Mustafa – «Hele veien hit»

Dette er en låt jeg har spesielt lyst til å trekke frem.

Rohat og Mustafa er to norske sangere slash rappere. Mustafa har du kanskje hørt om i mediene i forbindelse med utkastelsessaken hans, men han er først og fremst en musiker.

Jeg vet ikke hva det er med denne låten som treffer meg sånn, men jeg tror det har noe å gjøre med menn som synger om følelser. Og dette er ikke en typisk popvokal, det er bare en pen mannlig vokal oppå en r&b-aktig bakgrunn. Menn: Vær sårbare! Syng mer, please!

«Hele veien hit» var en av denne ukens anbefalinger fra Nate på lufta i «StudioP3».

Nathan «Nate» Kahungu, programleder i «StudioP3»

KingSkurkOne feat. Larsiveli – «Tusen ganger»

Det finnes noen etablerte sannheter i verden. Vann er vått, FIFA 21 er rigget, grønnsaker er bra greier.

En annen vedtatt kjensgjerning er at linjer om hverdagsobservasjoner og en god dose selvskryt over en luftig, smooth og spretten sak går aldri ut av moten.

Du vet det blir melodiøse raps når du setter KingSkurkOne og Larsiveli på samme spor. Hiphop-sporet «Tusen ganger» er snekret av broren til sistnevnte, og i kjent stil leverer produsent Palme kvalitet.

Bah la beaten og moroa rulle.

Ali Soufi-Grimsrud, musikkansvarlig i NRK P3

Lucid Dreaming – «In the morning»

Etter en lengre pause er Stavanger-trioen Lucid Dreaming tilbake med ny musikk i form av «In the morning». Dette er et fengslende stykke indiepop som starter forsiktig med upolert, akustisk gitar og sårbar vokal, samtidig som perkusjonen gir et tydelig hint om hvor låta er på vei. Tempoet tar en helomvending i refrenget og gir meg umiddelbart et rush, og en slags følelse av at noe fint er på vei.

Nesten så man kan kjenne lukta av støvete asfalt og krokusen som vokser frem blant all hundebæsjen som har ligget gjemt under snøen gjennom en lang vinter. Et sikrere vårtegn finnes ikke for min del. Og jammen er «In the morning» et varsel om noe godt, den også.

Anna Nor Sørensen, journalist i «Urørt» og programleder i «Absolutt fredag»