Tre internasjonale navn til Hove

The Script, The Lumineers og Peace gjester idylliske Tromøya i sommer.

Hovefestivalen har føyd tre nye internasjonale band til årets plakat, der navn som Kings Of Leon, Calvin Harris og Volbeat befinner seg fra før.

Presseansvarlig Gaute Drevdal forteller til P3 Musikk at dagens slipp er ekstremt variert, selv om alt hører inn under et utvidet indie-begrep. 

Gaute Drevdal, presseansvarlig for Hovefestivalen. (Foto: NRK)
Gaute Drevdal, presseansvarlig for Hovefestivalen. (Foto: NRK)

– De irske alternativrockerne The Script er åpenbart mektig populære blant deler av publikumet vårt. The Lumineers er allerede en slags amerikansk utgave av Mumford & Sons, og holder på å ta Norge med storm akkurat nå, mens Peace veldig velfortjent nå seiler opp som et av de nye, store indie-navnene i England. Med andre ord tre band med veldig mye vind i seilene for tiden, forteller han.

Les også: Calvin Harris er årets låtskriver i Storbritannia

Den irske trioen i The Script har siden 2008 etablert seg i hele verden med låter som »The Man Who Can’t Be Moved», »Breakeven» og deres nyeste singel »Hall Of Fame» i samarbeid med will.I.Am. The Script har tidligere vært på turné med Paul McCartney og U2 og har solgt flere millioner album. Nå er indiepop-bandet klare for Hovefesitvalen.

The Script – »Hall Of Fame»:

Sammen med de irske guttene er også The Lumineers booket til Hove i sommer. I fjor slapp de sitt selvtitulerte debutalbum med den nylige P3-listet låten »Ho Hey». I løpet av desember hadde singelen solgt over to millioner eksemplarer og toppet raskt flere radiolister.

Folk-rock bandet omtales av enkelte som en amerikansk versjon av Mumford & Sons og er nominert til to Grammy-priser. Med eller uten en Grammy i hånda kommer de på Hove-besøk til sommeren. Det er god grunn til å smile – The Lumineers vil skape allsang og fortsette eventyret sitt inn i Norge og hele veien til Hove i sommer.

Les også: Mannlig Grammy-dominans 

The Lumineers – »Ho Hey»:

Det engelske indierock-bandet Peace slapp sin debut-EP Delicious i september i fjor, og har etter det funnet plass på BBCs liste over lyden av 2013. Hitsingelen «Wraith» er allerede B-listet på P3, og The Guardian har omtalt bandet som fremtidens indie. For øyeblikket jobber de med sitt første studioalbum som kommer ut 25. mars i år – og det er bare å glede seg til de står klare på Tromøya i sommer.

Peace – »Wraith»: 

Hovefestivalen arrangeres 2. – 5. juli i sommer. Hva synes du om bookingen til Hovefestivalen så langt? Legg gjerne igjen din kommentar!