– Trolig nytt album

Black Sabbath-vokalist Ozzy Osbourne går langt i å antyde at bandet vil gi ut enda et album.

Mange fans av de aldrende heavyrockerne i Black Sabbath kunne med tilfredshet konstatere at bandets første album på 18 år ikke var så aller verst.

Å være godt voksen og ikke ha gitt ut album på mange år gir også visse fordeler når det kommer til salgslister. Albumet 13 gikk nemlig i helga rett til topps på den britiske lista. Sist gang bandet hadde en slik plassering i hjemlandet var i 1970, med albumet Paranoid. Det er nesten 43 år siden og rekord i antall år mellom topp-plasseringer.

Black Sabbaths 13 er bandets raskest klatrende album. Foto: Promo.Black Sabbaths 13 er bandets raskest klatrende album. Foto: Promo.
Black Sabbaths 13 er bandets raskest klatrende album. Foto: Promo.

– Vil ikke love noe

Sabbath-vokalist Ozzy Osbourne er sjokkert over utviklinga for bandet som kommer til Norge i november.

– Jeg er i sjokk, suksessen til dette albumet har slått meg helt ut. Vi har aldri hatt et album som har klatra så fort, sier han til NME.

Ozzy gjør lurt i ikke å love noe nytt album, men går langt i å antyde at sjansene er store for at det skjer.

–  Vi driver fortsatt og velter oss i dette comebacket. Men det vil trolig komme et nytt album, men jeg vil ikke love noe til noen, sier Ozzy.

Sist gang Black Sabbath toppa albumista var med Paranoid i 1970. Foto: Promo.
Sist gang Black Sabbath toppa albumista var med Paranoid i 1970. Foto: Promo.

–   Det tok oss lang nok tid å få ferdig dette, og vi kan ikke vente 43 år til på å få et nytt nummer én-album. Hvis det skulle skje at vi ikke lager noen ny plate, så kan jeg godt slå meg til ro med at vi avsluttet skikkelig med 13, sier han videre.

Når Sabbath nå har satt ny rekord i tid mellom topping av albumlista passerte de en annen veteran i gamet. Ifølge The Official Charts Company var det Bob Dylan som hadde den gamle rekorden med 38 år mellom New Morning fra 1970 og Together Through Life fra 2009.

Rod Stewart hadde den britiske rekorden som var på 37 år mellom A Night On The Town fra 1976 og hans nyeste album – Time.

Drama i kulissene

Ozzy fikk ikke viljen sin da det gjaldt trommis på det nye Black Sabbath-albumet 13. Foto: NTB Scanpix / Hector Mata, AFP Photo.
Ozzy fikk ikke viljen sin da det gjaldt trommis på det nye Black Sabbath-albumet 13. Foto: NTB Scanpix / Hector Mata, AFP Photo.

Før og under innspillinga av det ferske Black Sabbath-albumet skal det også ha vært noe drama i kulissene. Ozzy Osbourne fikk nemlig ikke med seg den trommisen han ønska seg.

Originalmedlemmet Bill Ward ble ikke med da bandet skulle spille inn 13. Ozzy ønska da å ha med Tommy Clufetos fra sitt eget soloband. Produsent Rick Rubin hadde imidlertid andre planer og henta inn Brad Wilk fra Rage Against The Machine.

Det gjorde Ozzy forbanna.

–    Måten det ble gjort på var ikke veldig rettferdig overfor Tommy. Jeg vet ikke hvorfor Rick Rubin ville jobbe med ham [Brad Wilk]. Han [Tommy Clufetos] er en stor trommeslager og han har vært med meg en stund nå, så jeg følte bare at ingen diskuterte beslutningen om Brad med meg, og det var ikke rettferdig for Tommy, sier Ozzy til Billboard.

–  Tommy ble lovet å få spille på albumet … ikke fordi han er min trommis og på grunn av mitt ego. Det er bare et faktum hvordan det ble behandlet. Det gjorde meg bare litt forbanna. Men det går bra nå, sier Ozzy som for øvrig skryter av jobben Wilk har gjort.

– Han gjorde en god jobb. Jeg har ikke noe negativt å si om han. Han er en hyggelig fyr.

Black Sabbath, «God Is Dead»: