Tror ikke på tilfeldigheter

UKAS URØRT: Om Paria ikke hadde flyttet fra Iran, hadde muligheten for en musikkarriere vært liten.

– Jeg tror ting var meant to be. Der jeg kommer fra har ikke kvinner rett til å synge, sier Ukas Urørt, Paria.

Paria Ahmadzadeh (21) ble født i Iran og bodde både i Aserbajdsjan og Tyrkia før turen gikk til Norge for fire år siden. Som ung hørte hun på Whitney Houston og Michal Jackson, og drømte om å lage musikk og bli artist. Nå bor Paria i Oslo og holder liv i musikkdrømmen, noe som hadde vært vanskelig om familien ikke hadde flyttet.

– Da jeg var liten hadde jeg mange CD-er fra forskjellige artister. Jeg var så misunnelig. Jeg hadde lyst til å gjøre det samme som dem, men jeg hadde ikke muligheten. Da vi flytta til Tyrkia fikk jeg plutselig stå på en scene. Det var noe jeg ikke hadde opplevd før, og jeg tror ikke det var tilfeldig. Jeg hadde drømt om det helt siden jeg var liten, så skjedde det.

Urørt mener:

Pop-r&b på lekent og fengende vis! Over en minimalistisk beat rappesynger Paria med stor pondus og selvsikkerhet som smitter. Denne kan få deg dansende inn i kulda.

 

Tenker på fem forskjellige språk

Promoter musikken din på Urørt
Promoter musikken din på Urørt

– Da vi kom til Norge bodde vi først i Egersund, det var rett og slett ingen der. I Iran bodde vi i en by med 11 millioner innbyggere, og i Egersund var det bare kyr, katter og ingen folk! For meg som ville drive med musikk, var det litt lite, sier Paria.

Egersund var en stor kontrast til tidligere byer familien hadde bodd i og det tok ikke lang tid før Paria flyttet til Oslo. Her bor hun nå sammen med kjæresten og jobber regelmessig med nye låter. Melodilinjene bruker hun kort tid på, men å lage tekst kan være utfordrende.

– Hvis du har vokst opp i en norsk familie, tenker du på norsk. Jeg tenker på fem forskjellige språk: engelsk, norsk, aserbajdsjansk, tyrkisk og iransk. Da kan det være utfordrende å rime og uttrykke det man føler med kule ord.

Låten «91» som hun er Ukas Urørt med handler om å spille hard to get. Paria innrømmer at den handler litt om kjæresten som hun møtte gjennom et musikkprosjekt.

– De hadde et prosjekt de ville ha vokal på, så de spurte om jeg ville synge. Vi møttes og han var veldig snill, men det var ikke jeg. Jeg var litt hard to get, sier Paria.

Les også forrige Ukas Urørt:På turné med Astrid S

 

Vil ha sceneshow som Beyoncé

– Jeg har en stor interesse for RnB og hiphop. Musikken min er en blanding av de sjangrene, men med mitt preg, sier Paria.

Det er ingen tvil om at hun har en stor kjærlighet til musikken, og musikkgleden fikk hun fra en av verdens største artister.

– Det hadde vært helt sykt å møte Beyoncé, da hadde jeg ikke klart å si et ord. Men hvis jeg hadde klart å si noe, hadde jeg sagt takk. Det var spesielt hennes musikk som fikk meg til å bli så glad i musikk.

Fremover vil hun spille flere konserter og jobber også med en ny singel som kommer på nyåret. Hun drømmer stort og legger ikke skjul på at hun kunne tenke seg store sceneshow, litt som idolet Beyoncé.

– Drømmekonserten må være å få spille på Glastonbury og få bestemme alt som skal skje på scenen. Alt fra lys, mikrofoner, dansere og det visuelle. Jeg vil ha frihet til å ha det sånn jeg vil og et publikum som skriker tekstene mine. Det hadde vært gøy!

Sjekk ut Paria sine favoritter: