– Han har et ubegrenset potensial

Urørtvinneren Kristian Kristensen kan forvente seg haugevis av spillejobber og tilbud fremover. Allerede nå står frierne i kø.

Kristian Kristensen med Urørt-trofeet etter seieren. Foto: NRK P3
Kristian Kristensen med Urørt-trofeet etter seieren. Foto: NRK P3

Fredag kveld ble harstadværingen Kristian Kristensen kåret til Årets Urørt. Han tok innersvingen på de fire andre finalistene, og ble hyllet av en fullpakket storsal på Samfundet i Trondheim.

Les også: Alt fra Urørtfinalen 2015

Tradisjonen tilsier at finalistene, og kanskje spesielt vinneren, i kjølvannet av Urørtfinalen får drøssevis med spillejobber og masse spilletid på radio.

For Årets Urørt, Kristian Kristensen, har allerede frierne begynt å stille seg i kø.

Vil jobbe med han

Mike Herbrik er A&R-manager i Warner Music, som er et av Norges og verdens største plateselskap. Han er fra seg av begeistring over Urørt-vinneren.

– Det er ingen hemmelighet at alle i Warner Music, inkludert meg selv, fullstendig elsker alt Kristian representerer. Han er et av de aller største vokaltalentene jeg noen gang har hørt, og han har et ubegrenset potensial.

Herbrik fortsetter å skryte av både låttekstene og bandet hans, og legger ikke skjul på at plateselskapet er interesserte i harstadværingen.

– Det er ingenting jeg vil mer enn å jobbe med Kristian i fremtiden.

– Allerede pratet med manager

Slottsfjells bookingsjef Henning Krane håper på flere Urørt-band på festivalen. (Foto: Christine Krieg)
Slottsfjells bookingsjef Henning Krane håper på flere Urørt-band på festivalen. (Foto: Christine Krieg)

Bookingsjef for Slottsfjellfestivalen, Henning Krane, har allerede sikret seg to Urørt-band til festivalen. I juli står både Slutface og Silja Sol på scenen, men etter fredagens finale satser han på å sikre seg noen flere.

– Jeg har allerede pratet såvidt med manageren til Kristian Kristensen, så jeg blir ikke overrasket om vi ser han på Slottsfjell. Vi har jo også en egen Urørt-scene, så kanskje det blir plass til enda flere.

Krane hadde før Urørtfinalen pekt ut Kristensen som en klar favoritt, og synes seieren var velfortjent. Han tror også at seieren vil bety mye for den unge musikeren.

– Han vil jo få veldig mye oppmerksomhet. Ikke bare fra festivaler og andre konsertbookere, men også media. Jeg har veldig troa på Kristian, og jeg tror mange fikk øynene opp for han i kveld.

Se vinnerøyeblikket og hør Kristian Kristensen spille «Lyset»: