Kristian Kristensen er Årets Urørt!

Kristian Kristensen kapret hjertene til både dommere og seere – nå er han kåret til Årets Urørt med låta “Lyset”.

Han beskriver seg som en alternativ singer-songwriter med elementer fra indie, folk og britisk elektronika. I finalen stilte Kristian med sin ferskeste singel “Lyset” – en stemningsfull og inderlig låt på nordnorsk.

– Hvordan føles det å vinne Urørtfinalen?

– Nei dette er vanskelig å si. Dette føles helt ææh, all støtten jeg har fått, alle som har spredd låtene mine og stemt. Tusen takk! Dette skal feires masse med de beste folka og masse øl!, sier Kristian Kristensen idet han blir utropt som vinner.

SE HELE SENDINGEN I TOPPEN AV SAKEN

Les: – Han har ubegrenset potensiale

Se kveldens vinnerøyeblikk og Kristians repriseopptreden

LES OG SE: Alt fra Urørtfinalen

– Han må vinne dette!

Twitter kokte over etter Kristians opptreden. Dommerne stod i stolene sine, og storsalen på Samfundet gikk av skaftet.

Hør vinnerlåta her:

– Gleder meg til plata

Marit Larsen var en av dommerne i kveldens panel. Hun ble rørt til tårer under Kristians opptreden, og hadde en klar oppfordring til den ferske vinneren.

– Så utrolig stort dette øyeblikket er. Jeg gleder meg så utrolig mye til plata di kommer. Hold fast på dette øyeblikket!

Les også: Kristian Kristensen finalist i Urørtfinalen

Kristian Kristensen har blitt sammenligna med både Jeff Buckley og Bon Iver i – bare i norsk versjon. Det så ut til å fenge både publikum, tv-seere og dommere under kveldens Urørtfinale.

– Jeg liker å skrive både på norsk og på engelsk. Når jeg sitter og «jammer» kommer det ut på det ene eller det andre språket, og både “Rusen Våkner Igjen” og “Lyset” kom på norsk. Jeg har blitt veldig fan av å skrive på norsk i det siste.

Det var låta “Rusen Våkner Igjen” Kristian ble Ukas Urørt med. Den var et resultat av gnisten han fikk etter deltagelsen i sangkonkurransen på The Voice på TV2.

– Jeg kjente at jeg var klar for å kjøre litt på. Jeg ville skape noe, og måtte bare starte et sted. Jeg hadde utsatt det lenge. Man føler seg jo aldri god nok, eller at man har de rette ressursene. Men man har kanskje mer ressurser rundt seg enn man tror. Det er bare å jobbe hardt med det man har.

Mer fra Urørtfinalen