Hjerteslag mot Slutface

Vil du se Slutface eller Hjerteslag i årets Urørtfinale? Stem på din favoritt her!

Urørtfinalen går av stabelen fredag 20. februar. I de kommende ukene bestemmer du hvem som skal komme til finalen. Første duell ut er Hjerteslag versus Slutface:

Hjerteslag

 

P3 Urørt mener:

Med sine blødende punkhjerter pumper Bergensbandet Hjerteslag ut skitten drabantby-pop med stor appell.

Les også: Mer om Hjerteslag her!

 

Slutface

 

P3 Urørt mener:

Slutface fra Stavanger lager uforfalsket, uvøren fuzzpop for hjerte og hjerne.

Les også: Mer om Slutface her!

 

 


Surrealistisk

 

Urørtfinalen går av stabelen 20. februar på Studentersamfundet i Trondheim og du kan bestemme hvem du vil se i finalen. Årets første duell står mellom de unge pønkerne i Hjerteslag og Slutface.

 

Hva gjør dere hvis dere kommer videre til finalen?

Slutface: Det er jo så mange bra artister som har vært i finalene tidligere. Det er vanskelig å prøve å sette seg selv i samme bås som Kvelertak, Fjorden Baby!, Team Me, Honningbarna, Bendik, The Megaphonic Thrift, Blood Command, og Lars Vaular. Det er litt av en artistliste som har vært i finalen, for å si det sånn. Vanskelig å leve opp til, men vi føler vi er klar til å gi alt!

Hjerteslag: Da fortsetter vi å gå på øving, spille musikk og tar hver dag som det kommer.

 

Er det noen Urørt-artister dere ville frykta i en Urørtfinale?

Slutface: Ja, fy søren. Er vel bare å ramse opp: Palmface, Ganezha, Marble Pools, Aiming For Enrike og Hjerteslag er sterk konkurranse. Det er i hvert fall folk vi har sett og spilt med, så de vet vi er bra. Veldig spent på resten, og utifra det vi har sett på nett så blir det hardbarka konkurranse.

Hjerteslag: Pink Robots

 

Hvordan ville det vært å vinne finalen?

Slutface: Surrealistisk. Vi satt alle klistra til TV-skjermen da Honningbarna vant finalen i 2011. Dette er noe vi har drømt om veldig lenge, og det ville helt klart vært det største vi har gjort så langt.

Hjerteslag: Det ville vært kjekt, men historien tatt i betraktning vil vi helst bli nummer to.

slutface_mini

Hva er det første dere skal gjøre hvis dere vinner?

Slutface: Gi hverandre en stoooor, god og svett klem.

Hjerteslag: Da setter vi oss på et fly til neste jobb.

 

Hvordan skal dere forberede dere på en eventuell finaleplass?

Slutface: Vi kan jo ikke si det! Neida, det er ikke så hemmelig. Vi får god hjelp fra andre som driver med musikk i Stavanger, og forbereder oss med evig mange bandøvinger sammen med dem – og selvfølgelig enda flere på egenhånd.

Hjerteslag: Vi forbereder oss ved å gå i fjellet, få vinden i ansiktet, lese Dostojevskij (red. amn.: Russisk forfatter), høre på gamle plater og drikke rødvin.

 

Hva er historien bak låta?

Slutface: «Angst» er en indieskranglete pop-rock låt med 90-tallsreferanser. Den passer perfekt å kjøre bil til. Den er en refleksjon rundt en viss type gutter (med trange dongeribukser, håret i øynene, oftest med headset. Typ Joseph Gordon Levitt i filmen 500 Days Of Summer) og den måten denne typen ser på jenter på. De forestiller seg at jenter skal være spontane og sprudlende, og kanskje ikke egentlig et ekte menneske. Heller en trope som bare er der for å støtte opp sine mannlige motparter. Jeg digger jo egentlig sånne gutter fordi vi har så mange felles interesser, men blir irritert over måten de ser på jenter som feilfrie og parodier på ekte mennesker. Livet er ikke som på film, reflekterer bandets kvinnelige alibi Haley.

Hjerteslag: Sangen «Papirsvaner» handler om to mennesker som føler seg helt fuckings lost i hverandre. Det er sangen om vindusposter, rødvin og røyk.»Papirsvaner» er en punkrock-ballade.

hjerteslag_mini

Hvordan vil dere selv beskrive musikken dere lager?

Slutface: Skitten indieskranglete pop-rock. Som er noe sintere enn Wombats, men mer funky enn Savages. Vi blander britisk pop-rock med New-Wave, og legger til en dose amerikansk vestkyst-garage. Det er den perfekte oppvarmingen til søndagens fylleangst og noe enhver angstfylt tenåring kan digge. Vi liker å blande funky bass og discobeats med britiske indietrommer, skranglete rytmegitar og tekster om realistisk forelskelse, 80-talls idoler og dårlige fester.

Hjerteslag: Det er popmusikk vi driver med, men vi har elementer av både garage, punk og kanskje til og med litt nyveiv. Hvem vet? Vi lager egentlig bare det som faller oss naturlig, og som klinger godt i våre ører. Det har fungert veldig fint så langt.

 

Hva er deres inspirasjonskilder?

Slutface: Vi er mye inspirert av britiske band, og alle i bandet digger spesielt Arctic Monkeys, spesielt de tidligere platene. Vi hører også mye på Hip Hop som Tyler the Creator og synes hele Odd Future-konseptet er veldig kult. LCD Soundsystems dance-pønk har også vært viktig for oss fordi det ikke er pønk-rock rent sjangermessig, men at de, akkurat som oss, liker mange av pønkens holdninger.

Hjerteslag: Ebba Grön, Broder Daniel, Oasis, Lords Of The New Church og Gun Club. Enten har de veldig gode melodier, eller så har de veldig gode tekster. Eller så har de begge deler. Topp band alle sammen.

 

På fredag annonseres vinneren i Christine på P3. Hver mandag fremover slippes nye dueller der du kan bestemme hvilke band og artister som skal videre til årets Urørtfinale.