– Utrolig deilig å endelig kunne nyte hele

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med fire låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Ea Othilde og Sondre Justad.

Sondre Justad – «Meininga med livet»

Sondre Justad har funnet meningen med livet.

På ærlig vis deler han sin sårbarhet og lykke i møte med den store forelskelsen gjennom eksplisitte tekstlinjer som, «Æ blir han som forventa altfor mye – så usexy – æ e avhengig.»

«Meininga med livet» er en låt som inviterer til allsang og trampeklapp fra første tone. Jeg kan allerede se for meg fulle festivalarenaer hvor publikum brøler «Herregud så lykkelig!» med armene over hodet.

Sondre Justad med «Meininga med livet» er «Ukas låt» på NRK P3.

Ida Eline Tangen
Musikksjef i NRK P3

Ea Othilde – «I Couldn’t Be There»

«Månadens Urørt», Ea Othilde, er berre 17 år gamal. Men på «I couldn’t be there» læt ho som ein indie-artist som har halde på i eit tiår.

Over eit organisk, dempa arrangement syng Oslo-jenta melankolsk om vrine kjensler. Tankane mine går til gamle favorittar som The XX, eller tidleg Lana Del Rey på ein av hennar dystre dagar.

Låten har ein skikkeleg nerve ved seg, og det er vanskeleg å forhalde seg nøytralt til han. Eg stoppar opp, set meg ned og lyttar, og kjenner følelsane strøyme på.

Vakker vokal og triste gitarar. Iblant er det alt som skal til.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Makosir – «Falle over kanten»

Allerede før denne kom ut i dag, har jeg gått og sunget på deler av låten. Om du følger Makosir på TikTok og Instagram har du kanskje opplevd det samme. Artisten fra Oslo har nemlig sluppet små klipp av den fengende låten, og det er utrolig deilig å endelig kunne nyte hele.

Månedens Urørt fra februar følger sterkt opp etter forrige slipp «Klatre». Jeg blir igjen overbevist om at dette er en artist vi virkelig kan regne med leverer både kvalitetslåter og landeplager fremover. «Falle over kanten» sitt varme og gitardrevende univers passer Makosir sin myke stemme perfekt.

Jeg får følelsen av å bli pakket inn i en dyne av gode melodier og en trygg, god og behagelig vokal. Godt innpakket i denne dynen kan man nyte en fin, noe sårbar, tekst som en fort synger med på.

Makosir leverer virkelig sterkt på både låtskrivingen og melodiene, og jeg kan faktisk garantere at du kommer til å synge på refrenget etter kun en lytt!

Nina Gjertsen
Programleder, «Urørt» og «Absolutt fredag»

Lamark – «Snakk med en poet»

Fra tid til annen kan livet være umåtelig håpløst og kaotisk. Kanskje kan en dans med en dikter, eller en prat med en poet bidra til å holde livet mer i vater? Det er i hvert fall det Bodø-artisten Sigurd Lamark ønsker seg. Og med en såpass balsamert og ektefølt stemme som det 30-åringen har, er det liten tvil om at det virker som en god ide.

«Snakk med en poet» ble sluppet sist fredag og har blitt spilt på repeat i headsettet mitt siden. Jeg fikk temmelig høy puls da jeg åpnet skattemeldingen for noen dager siden (uten å gå nærmere inn på det), men Lamark fikk meg heldigvis i hvilepuls og til å senke skuldrene kjapt.

Her har vi en vakker og desperat start, før alt går over i en deilig dansbar produksjon. Lamark synger at han trenger noen til å gi han tro, samtidig gir denne låta meg all tro, håp og kjærligheten i verden.

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3