– Vi er fiender

Superstjernen Taylor Swift forteller om et spesielt surt forhold med en annen kjent, kvinnelig popartist.

Krangler og feider mellom artister, med sine ofte sterke og krevende personligheter, er slettes ikke noe nytt.

Nå har det kommet frem detaljer om en pågående konflikt mellom det som angivelig er to av verdens største popstjerner.

Fiendtlig forhold

Taylor Swift fikk prisen for beste kvinnelige video til låta "I Knew You Were Trouble". Foto: NTB Scanpix / Rick Diamond, AFP.
Taylor Swift fikk prisen for beste kvinnelige video til låta “I Knew You Were Trouble”. Foto: NTB Scanpix / Rick Diamond, AFP.

Popstjernen Taylor Swift pryder denne måneden forsiden til det anerkjente musikkmagasinet Rolling Stone, og ga dem i samme slengen et fyldig intervju.

Les også: Hun er årets amerikanske artist

Der avslører 24-åringen detaljer rundt en pågående konflikt med det som skal være en annen verdenskjent, kvinnelig popstjerne.

– I årevis var jeg ikke en gang sikker på om vi var venner eller ei, sier Swift til Rolling Stone.

Swift forteller at hun har skrevet låten “Bad Blood”, hentet fra hennes kommende album 1989, om nettopp forholdet mellom de popstjernene, som hun beskriver som “fiendtlig”.

– Tidligere har hun kommet bort til meg under prisutdelinger, sagt noe og bare gått. Da har jeg bare stått igjen og tenkt: “Er vi egentlig venner, eller fornærmet hun meg nettopp på det groveste?”

Les også: Kastet fanbrev i søpla

Swift sier at forholdet mellom de to har surnet først og fremst av forretningsårsaker, men at det likevel har blitt personlig.

– Vi er rett og slett fiender. Hun har blant annet forsøkt å sabotere hele turneen min ved å prøve å ansette folk som jobbet for meg, sier Swift og påpeker at hun nå bare prøver å unngå den navnløse fienden.

– Jeg er overraskende konfliktsky. Du vil ikke tro hvor mye jeg hater konflikter, så nå må jeg bare prøve å unngå henne. Det er så pinlig.

Spekuleres om Katy Perry

Flere tror det er Katy Perry som har irritert på seg Taylor Swift. (Foto: NTB Scanpix)
Flere tror det er Katy Perry som har irritert på seg Taylor Swift. (Foto: NTB Scanpix)

Selvfølgelig har disse uttalelsene gitt grobunn for en raskt voksende ryktebørs, og flere nettsteder og musikkinteresserte spekulerer i hvem som er fienden til Swift.

Yahoo Music mener at det kan være superstjernen Katy Perry som er fienden.

Både Perry og Swift har nemlig ekskjæreste til felles, da de begge har vært sammen med John Mayer. Swift avkrefter imidlertid at det handler om en fyr.

– Jeg vet at folk kommer til å gjøre en stor “jentekrangel”-greie ut av dette, men jeg vil også at dere skal vite at det ikke handler om en fyr!

Les også: Har Katy Perry kopiert igjen?

Det som kanskje er et mer talende argument for at det kan være Perry, er at hun i fjor ansatte tre av Swifts backup-dansere, som da endte opp med å forlate 24-åringens turné.

Nytt album til høsten

Taylor Swifts femte album 1989 slippes 27. oktober. Det forrige albumet hennes, Red, solgte i rekordtempo og fikk gode tilbakemeldinger av P3s anmelder:

– Vel gaper hun over litt mye, med vel mange produsenter og gjestelåtskrivere gjennom femten låter, men gjennomgående lykkes det godt – og fremfor alt føles hun aldri som et produkt. Red er både et album for dum digging og ensom kontemplasjon, og viser en artist som behersker begge deler. Sterk firer.

Se musikkvideoen til den nye Taylor Swift-singelen “Shake It Off”: