Har Katy Perry kopiert igjen?

Tre kristne rappere mener popstjernen, som flere ganger tidligere har blitt beskyldt for plagiat, har stjålet «Dark Horse»-melodien. Hør selv her.

Norgesaktuelle Katy Perrys massive hitsingel «Dark Horse» blir beskyldt for å være plagiat av de kristne rapperne Flame, Lecrae og Da’ T.R.U.T.H.

Les også: Katy Perry til Norge

Rapperne hevder låten deres, «Joyful Noise», er tilnærmet identisk Perrys slager, og har saksøkt popstjernen.

– Det hengivne, religiøse budskapet i «Joyful Noise» har blitt uopprettelig skadet, etter at «Dark Horse» har knyttet det til heksekunst, hedenskap, svart magi og Illuminati-symbolikk, står det blant annet i søksmålet som blir referert av Rapzilla.

Ble oppmerksom etter Twitter-meldinger

Rapperen Flame ble gjort oppmerksom på likheten mellom låtene av DJen sin, Cho’zyn Boy. På vei hjem fra en konsert la han nemlig merke til en haug med Twitter-meldinger som påpekte likheten. Deretter satt han sammen et lydklipp som sammenligner de to låtene.

Hør lydklippet her, og gjør opp din egen mening:

DJ Cho’zyn Boy er helt sikker på at det er snakk om reinspikket plagiat, og fortalte Rapzilla om hvordan han gikk frem for å lage lydklippet.

– Det dere hører er Katy Perrys «Dark Horse» i 66 bpm (beats per minute) og Flames «Joyful Noise» i 76 bpm. Når de er hver for seg, høres de litt forskjellige ut. Men når du får de på samme tempo, og tar pitchen hennes ned en oktav, så er de identiske.

– Når det er så likt, er det vanskelig å være uenig, sa DJ Cho’zyn Boy til Rapzilla.

Les om flere som blir beskyldt for plagiat her.

«Joyful Noise» er å finne på Flame sitt album fra 2008, Our World: Redeemed. Skiven ble blant annet nominert til Grammy-prisen for «Best Rock or Rap Gospel Album», og låten ble også nominert til en Gospel Music Association Dove-pris, for den beste rap/hiphop-låten i 2008.

Tweets fra noen som merket likheten lenge før søksmålet:

Ikke første gang

Katy Perry farget håret sitt grønt, akkurat som Lady Gaga. (Foto: Instagram, @katyperry)
Katy Perry farget håret sitt grønt, akkurat som Lady Gaga. (Foto: Instagram, @katyperry)

Selv om Perry er datter av en prest og kommer fra en svært kristen bakgrunn, er det ikke første gang superstjernen blir beskyldt for blasfemi. Tidligere i år stormet det også rundt «Dark Horse» da en underskriftskampanje med over 50 000 signaturer ba YouTube om å fjerne musikkvideoen, etter at et smykke med innskriften «Allah» blir brukt i videoen.

Anmeldelse: Katy Perry – Prism

Popartisten har også tidligere blitt beskyldt for å være litt vel glad i å hente inspirasjon fra andre.

I mai påpekte mange at Katy Perrys konserter lignet voldsomt på Lady Gaga sine sceneshow. Likhetene går blant annet ut på at begge to bruker en grønn parykk og skjellbikini, og rir på metallhester på scenen.

Også en av hennes tidligere singler, «Roar», ble beskyldt for å være mistenkelig lik mindre kjente Sara Bareilles’ «Brave». Da «Brave» ble sluppet, la til og med Perry musikkvideoen ut på sin Twitter-konto, sammen med teksten «I heart you @Sarabareilles».

Se musikkvideoen til Katy Perry – «Dark Horse» her: