Video: Ellie Goulding i Popsalongen

Storfint besøk i Popsalongen – den britiske stjerna Ellie Goulding fremførte to låter på lufta. Og sjekket Twitter annenhvert minutt. Se video og bilder her!

Ellie Goulding i Popsalongen-studio. (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter, NRK P3)
Ellie Goulding i Popsalongen-studio. (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter, NRK P3)

Kledd i svart, stirrende på smarttelefonen, løfter hun blikket og hilser. Så sjekker hun Twitter. Ellie Goulding, den spede britiske jenta, har toppet BBCs hitlister og hatt stor suksess siden debuten Lights fra 2010. Samme år spilte hun på Hovefestivalen etter å ha mottatt strålende kritikker for ovennevnte album fra oss på huset.

Skolesystemet og Twitter

Innimellom høflighetsfraser, småsnakk om dagens Twitter-overskrifter og kritikk av det britiske skolesystemet, rett utenfor studio K85, midt i hjertet av P3s lokaler, gjør hun seg klar for å fremføre «Anything Could Happen». Sangen er hentet fra årets utgivelse Halcyon og har fått over ni millioner visninger på YouTube.

Hør flere opptredner i Popsalongen:
Timbuktu | Karin Park | Martine Marbel | Phil T. Rich | Blood Command | Young Dreams | Superfamily

Ellie Goulding i Popsalongen-studio. (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter, NRK P3)
Ellie Goulding i Popsalongen-studio. (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter, NRK P3)

P3s musikksjef Mats Borch Bugge stikker innom for å ta en bilde sammen med briten. Vokalsjekk ved å synge på Hansons «MMMBop». Sjekke Twitter. Nå er det klart for gå på lufta i Popsalongen. Hun sier at hun ikke vil ha noen spørsmål om privatlivet, så snakk om bruddet mellom sangeren og dubstep-kongen Skrillex er utelukket. Sjekke mer Twitter.

– Nostalgi gir meg mye

– Jeg håper på å få til en bytur i kveld, forteller hun programleder Aishath Afeef, som tilbyr seg å gi anbefalinger. Den lune stemningen resulterer i at hun vil gjøre en coverversjon av Elton Johns «Your Song», i tillegg til den aktuelle singelen. I fjor spilte hun samme låt i bryllupet til Prins Willam og Kate Middleton.

– Min største inspirasjon er mitt hjemsted. Nostalgi gir meg mye, svarer hun på et innsendt spørsmål fra lytterne. Så sjekker hun Twitter. – Dette er den beste radiokanalen noensinne! utbasunerer hun flere ganger. Så sjekker hun Twitter igjen. En merkverdig tilstedeværelse, men hun var ikke uinteressert – bare veldig opptatt av sosiale medier. To veldig fine låter ble uansett servert, og vi fikk lov å filme seansen. Vel bekomme.