Videopremiere: Arif

Den albumaktuelle rapperen leverer en lekker video, som tar utgangspunkt i nattverden, til kuttet “Sulten”.

Albumdebuten HighEnd / Asfalt til Urørtfinalevinneren fra 2013, Arif, har blitt godt mottatt av både fans og anmelderstanden.

Nå har rapperen visualisert kuttet “Sulten”, hentet fra ovennevnte plate, med hjelp av regissørene Michael Ray Vera Cruz Angeles og Christian Bastiansen.

Videoen er sterkt inspirert av nattverden og maleriet til Leonardo Da Vinci, får vi forklart av artisten.

– Alle har drømmer og mål

Hva vil du formidle med låten, Arif?

– Jeg ønsket å formidle at vi lever i 2015, og slik ser nye Norge ut. Tittelen sier seg selv. Den forteller litt om hva jeg anser som suksess, hva jeg ønsker å oppnå for meg og min familie. Hvordan vi kom oss hit, og hvor vi vil hen. Samtidig så tror jeg alle kan relatere til det for alle har drømmer og mål. Da må man jobbe, og holde seg sulten.

Arif i "Sulten"-videoen. Skjermdump, YouTube
Arif i “Sulten”-videoen. Skjermdump, YouTube

– Skapt på våre premisser

Regissør Michael Ray Vera Cruz Angeles forklarer til P3 at han tenkte at låten er “skikkelig mektig” da han hørte låtskissen for et år siden, og tok dermed utgangspunkt i det:

Arif. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Arif. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

– Ramadan-referansen i refrenget fikk meg til å tenke at det hadde vært kult å flippe det og bruke nattverden som inspirasjon til en scene. Det ble viktig at man skulle prøve å få Rifla (Arif) til å være guddommelig på et vis. Samtidig tenkte vi i senere tid at disiplene skulle være spilt av ungdommen.

Christian Bastiansen tilføyer at han fikk mulighet til å skreddersy videoen til “Sulten” sammen med låtens produsent, Axxe. – Dette gjorde også at vi klarte mer enn noensinne å få videoen skapt på våre premisser fra første frame, og gi det hele en mer cinematisk feel.

Hør Arif i Spotify og WiMP

Har du noe mer å tilføye, Arif?

– Jeg må si tusen takk til alle som bidro til å lage denne videoen. Christian Bastiansen, Viduc, Mike, Ali, Hermann Stensrud, Omar Von Hendrix, Rap wonderchild Karl Oscar, Tropical Noah aka Noah Marley, Big man Yemmi, Unge Bastiansen, Mikias aka.M.Diddy, Shire aka Shiraq aka Video Vixen number 1 – helt Blodig der!, unge Land Lord Ziggety Zane aka Hertug Zulu, Maserati, Unge Ferarri, Unge Lexxu$, Unge Volvo (han svenske homien deres). Og ALLE ANDRE STATISTER! Tusen takk <3. … og jo, hva er planene framover?

– Leve litt.

Vinn signert vinyl

KONKURRANSEN ER AVSLUTTET. VINNERNE BLIR KONTAKTET.

P3 Musikk har fått tak i et par signerte vinyler-utgaver av HighEnd / Asfalt, og deler ut disse til to heldige vinnere.

Sjekk ut spørsmålet rett under for å være med i konkurransen, og send svaret sammen med navn og adresse til p3musikkonkurranse@nrk.no.

Denne linjen til Arif er hentet fra en låt på HighEnd / Asfalt – fullfør setningen: “Eksen er skeivere enn tenna til …”.

Vi avslutter konkurransen mandag 27. mai. Vinnerene vil bli kontaktet.

Lykke til!