Videopremiere: OnklP & Admiral P

– Vi bryr oss ikke om hva andre har å si, forteller karene om den P3-listede dancehall-bangeren «Hatere». Se videoen her!

– Det er umulig å ikke bli revet med av en norsk dancehallåt som denne, skriver P3s musikkprodusenter om «Hatere» som er spillelistet på P3. Nå har låten fått en egen video, spilt inn på Trøgstad skole med entusiastiske elever.

– «Haterne» hater egentlig seg selv

Regissør Eigil Langmark forteller til P3 at tanken bak videoen, som følger et mobbeoffer gjennom en røff tid på skolen, er å si noe om mobbekulturen som finnes overalt i samfunnet.

– Jeg tror Admiralen har rett i at mobberne, eller «haterne», egentlig hater seg selv mest, fordi de ikke tør å være den de er, sier Langmark og tilføyer:

– Vi har fanget noen ekte øyeblikk i portrettene av ungdommene i videoen, hvor de er ufiltrert, nervøse og usikre. Samtidig er det umulig å si om de vil falle i kategorien mobber eller mobbeoffer. Vi har også fanget øyeblikk der de tør å by på seg selv, uten å bry seg om hva haterne skulle komme til å si. På slutten har vi samlet 70 tenåringer som sammen overdøver haterne og viser hvor sterke man kan bli om man står sammen.

OnklP og Admiral P i "Hatere"-videoen. Skjermdump, YouTube
OnklP og Admiral P i «Hatere»-videoen. Skjermdump, YouTube

Ikke bryr seg om hva andre har å si

Hva er historien bak låten?

– Jeg og Onkl snakket sammen om alt det negativt folk hadde å si om oss. Vi kom fram til konklusjonen at vi ikke brydde oss om hva andre hadde å si om oss, forklarer hitmaskinen Admiral P, som også er aktuell med låten «Drit i katergori» med Eben Jr. Nok en ny singel er rundt hjørnet, får vi vite.

OnklP forteller at de har delt scene mange ganger over lang tid, og at låten blir mottatt av stor jubel når de fremfører «Hatere» live.

– For en stund tilbake ringte gutta meg og fortalte om denne låten og jeg løp ned til studio for å bidra. Vi hadde en artig session med masse kompiser og familie tilstede og endte opp med en skikkelig banger, sier OnklP.