Videopremiere: The Fjords

Musikkvideoen til «Almost Real» handler om hvordan demoner sniker seg inn sammen med ønsker og håp, gjennomsyrer og tar over hverdagslivet.

The Fjords, Pstereo 2014. (Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK P3)
The Fjords, Pstereo 2014. (Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK P3)

Trondheimsbandet The Fjords, med primus motor Petter Vågan i spissen, spilte seg til en femmer under Pstereo i Trondheim sist helg. Den store og filmatiske elektroniske  popmusikken Vågan har bemerket seg med fungerte glimrende også i liveformatet.

Anmeldelse, Pstereo: Landkjenning (5/6)

Demoner og selvbedrag

Det mørke og eksperimentelle fra musikken kommer også til uttrykk i den nye musikkvideoen til The Fjords. Vågan har selv laget videoillustrasjonen, som bruker collage-teknikk og dobbeleksponering for å gi et visuelt uttrykk til det han ønsker å formidle.

– Den handler om hvordan skjulte motiver, selvbedrag og demoner sniker seg inn sammen med ønsker og håp, gjennomsyrer og tar over hverdagslivet. Indre og ytre verden lagt oppå hverandre. Superimposed, i mangel av et norsk beskrivende ord, skriver Vågan i en mail til P3.

The Fjords ble kåret til Ukas Urørt i 2013, og har siden den gang gitt ut EPen All In og singelen «Almost Real». Debutalbumet spilles inn i høst og utgis i løpet av vinteren 2015.

Les: The Fjords er Ukas Urørt

Avhengighet

Musikken til The Fjords låter ikke bare stort – den handler også om store ting.

– «Almost Real» handler om avhengighet i alle dens former, og hvordan de forskjellige fasene umerkelig går fra å handle om én ting til å handle om noe helt annet. Den handler om hvordan herre/slave-forholdet plutselig snus på hodet, og om løgnene man forteller seg selv på vei ned.

The Fjords er på norgesturné i høst, og stopper innom Oslo, Trondheim, Lillehammer, Bergen, Kristiansand og Volda i løpet av oktober og november.