Videopremiere: Thea & The Wild

P3-listede «Ropes» har blitt visualisert – se den ferske videoen her.

I september slipper Thea Glenton Raknes debutalbumet gjennom Jansen Plateproduksjon som huser blant annet Atlanter og Kråkesølv. Den tidligere Norma Sass-vokalisten slapp i fjor singelen «Hots For You», den første smakebiten fra den relativt nystartede solokarrieren.

Protest mot voksenlivet

«»Ropes» er første singel fra albumet og viser at Thea er i ferd med å finne sin identitet et sted mellom upbeat Tori Amos og moderne singersongwriter-landskap», skriver P3s musikkprodusenter om det P3-listede sporet som har fått sin egen musikkvideo du ser øverst i saken.

Videoen er regissert av Vibeke Heide, som ved tidligere anledninger har jobbet med Sivert Høyem og Hanne Kolstø.

– Hun brenner for gode resultater og ekte uttrykk og gir så mye av seg selv, også når kunden er en fattig indieartist som meg, sier Glenton Raknes. Hun føyer til at «Ropes» handler om å bryte ut av et forhold og en situasjon som gjør at man visner bort og ikke får utløp for sitt potensiale, i tillegg til at kuttet er også en protest mot voksenlivet, ansvar og forventninger som tynger en.

Thea Glenton Raknes avbildet på scenen under Øya 2013. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Creepy og innbydende

Omgivelsene i videoen viser til kummerlige kår i en kjeller, og artisten fikk blandede følelser da innspillingen tok sted.

– Vi spilte inn videoen i løpet av en dag nedi kjelleren min. Da jeg flytta inn i gården la jeg merke til at en av bodene der nede var innredet som en slags leilighet, med gardiner, en tapetsert vegg og en gammel vase med en plastblomst i. Tanken om at noen faktisk hadde bodd der nede i mørket og gjort en innsats for å gjøre det hyggelig var passe creepy og innbydende på en gang. Det ble utgangspunktet for hele ideen da jeg fortalte regissøren Vibeke Heide om rommet en kveld vi var på byen sammen.