Videorama!

Sterke saker fra Biffy Clyro, Bigbang, Equicez, Kendrick Lamar og Queens Of The Stone Age fronter samlingen av denne ukens beste musikkvideoer, men en ekte astronaut stjeler showet.

Biffy Clyro – “Opposite”

Det går hardt ut over Biffy Clyro og bilen de sitter i gjennom siste video fra den knallgode platen Opposites. Denne gang er det tittelkuttet “Opposite” som er billedlagt, og vokalist Simon Neil bør kanskje synge litt mindre når han kjører bil fremover.  “Opposite” er en av de roligste låtene på sisteplaten, og det er bare å glede seg om du skal se Biffy Clyro på Bergenfest eller Slottsfjell i sommer. Et artig lite element i videoen er at de gjenskaper det bøyde treet på albumcoveret.

Kendrick Lamar – “Bitch, Don’t Kill My Vibe”

Kendrick er populær om dagen. Ikke bare solgte han ut Sentrum Scene nylig, han ga også ut et av fjorårets beste rapalbum med good kid, m.A.A.d city som fikk en femmer hos oss, og han gjør Moldejazz, Slottsfjell og Øya i løpet av sommeren. Akkurat nå kan du se Kendrick i videoen til “Bitch, Don’t Kill Me” som handler om en begravelse som ender med full fest i lang bil. Jammen blir det ikke en slags dåp i sprit også. Alt de finner på i rapspillet, yo.

Bigbang – “Little Heart Bomb”

Bigbang bruker samme kunstner og samme konsept som i videoen til “Like Americans Do” når de slipper klipp til “Little Heart Bomb” fra småfine The Oslo Bowl. Kunstner Nikolai Torgersen har tegnet og tegnet og tegnet, og det har blitt tilstrekkelig med strek til nok en severdig video fra Bigbang.

Equicez – “Det Jeg Er”

Rapperne med det enormt vanskelige navnet (rent stavemessig) Equicez er tilbake med platen Stage Of Extinction: Force Majeure som dro i land en firer fra vår gategutt Ali R. S. Pour. Mye gate er det også i videoen til “Det Jeg Er” som veldig raskt bunkret opp 140.000 treff på Youtube. En hel del emo-tekst også. Funny det.

Queens Of The Stone Age – “Keep Your Eyes Peeled”

Queens Of The Stone Age slipper sitt etterlengtede nye album …Like Clockwork i starten av juni, og er nå inne i en strøm av animerte videoer til låter fra platen som er kuttet i tid. Den tredje i rekken er “Keep Your Eyes Peeled” som er en rolig, seig og god låt som har fått video i samme animasjonsunivers som de to foregående. Blodig og voldelig, med andre ord. Forventningene til albumet vokser…

!!! – “One Girl/One Boy”

!!! ser som vanlig ut som verdens kjedeligste typer, men musikken er (også som vanlig) en fyrrig dansbar miks av funk, disco og indie. Videoen er ikke mye å skryte av i all sin psykedeliske anti-prakt, men du får da se vokalisten i kort shorts og i dansemodus.

Chris Hadfield – “Space Oddity”

Ukens stiligste musikkvideo er det astronauten Chris Hadfield som står for. Like før han skulle reise tilbake til jorden postet han videoen til sin versjon av Bowies klassiske “Space Oddity” fra den internasjonale romstasjonen. Perfekt på så mange nivå, og den aller første musikkvideo som er tatt opp i verdensrommet.

Future Unlimited – “Haunted Love”

Den amerikanske duoen Future Unlimited har fått skuespiller Shia LaBeouf (Transformers) til å lage sin nye video som har blitt en slags kortfilm om et forhold som har gått helt over styr. Voldsomme greier med drap, blod, slag og total galskap. Kvinnen i videoen er LaBeoufs kjæreste som går under navnet Mia Goth. Hehe. Hehehe.

Sara Bareilles – “Brave”

Du får mye gode moves når Sara Bareilles lar folk danse fritt i sin poptastiske video til låten “Brave”. Våryr stemning.

CSS – “Hangover”

Mer herlig dans får du når brasilianske CSS lager musikk som får et helt slapt kontor på beina med synkrondans og det hele. Best er han som sjekker mobilen mens han kjører fet solodans. Ekstra funfact finnes i at det er Toni Basil (som stod bak en av tidenes one-hit-wonders med “Mickey”) som har regissert videoen.

Mikal Cronin – “Change”

Ty Segall-kompisen Mikal Cronin deiser inn på festen med sin deilige og fuzzete pop-perle “Change”, og minner meg på at det er lenge siden jeg har vært på en svær hjemmefest med band og usynlige mennesker og det hele. Mikal Cronin kan godt få spille på fest hos meg, og det er liten tvil om at albumet MCII må undersøkes grundig snarest.

Elin Sofye – “The Wheel”

Elin Sofye kommer fra Ålesund, men bor for tiden i Bergen der hun lager musikken sin. Nyeste musikkvideo fra regnbyen er til “The Wheel” med en deilig 80-tallssynth og mye sminke. Mer av Elin Sofye kan høres via Urørt.

Wiz Khalifa/Curren$y – “Toast”

Rapperne Wiz Khalifa og Curren$y har samarbeidet på ep-en Live In Concert EP, som da underlig nok ikke inneholder live-spor, og nylig dukket videoen til låten “Toast” opp der de to røyker på seg en god rus. Sikkert gøyere for de enn for oss som seere. Toast. Svidd, lzm.

Foxygen – “No Destruction”

De amerikanske indieguttene i Foxygen byr på en solid slacker-køntri-hippie-vibb både i låt og video når de slipper “No Destruction” fra årets album We Are The 21st Century Ambassadors Of Peace & Magic som fikk en femmer i presang av vår anmelder Jørgen Hegstad i januar. I videoen serveres vi både linedance og gamle klipp fra bandets arkiv. Farlig nær Mick Jagger i vokalen til tider, men what the hell…

Children Of Bodom – “Transference”

De populære og småpompøse metalherrene i finske Children Of Bodom skal snart slippe Halo Of Blood løs på verdensbefolkningen, og i første video fra platen handler det om kutting av blodårer og mannen med ljåen. Er det finsk metal så er det finsk metal.

Melody’s Echo Chamber – “Some Time Alone, Alone”

Melody’s Echo Chamber er Melody Prochet fra Paris som har fått hjelp av Tame Impala-sjef Kevin Parker på sitt debutalbum. Det høres lurt ut. Litt shoegaze og litt pop og slentrende vokal med en video der Melody går rundt på et tivoli. Det aksepterer jeg glatt.

Dale Earnhardt Jr. Jr. – “Dark Water”

Dette er det første jeg hører fra Detroit-duoen med det herlige navnet Dale Earnhardt Jr. Jr., og “Dark Water” frister til videre oppdagelsesferd i ep-en Patterns. Ikke bare presser Jr. og Jr. ut en Lennonesque edelsten, de drar også på med u-båt (om enn ikke gul) i den mystiske videoen som foregår under og over vann, med levende mennesker og bandet selv i modellerkitt-versjon. En ny favoritt.

Ocean Of Lotion – “Sting Like A Butterfly”

Bergensbandet Ocean Of Lotion (godt navn igjen, mye av det i dag..) har også ubåt i videoen sin, men denne er ekte. Og så har de vært på Akvariet for å filme. Fine greier.

MØ – “Waste Of Time”

Joda. Artig navn på denne danske damen også, som visstnok sjarmerte da hun spilte på Bylarm i Oslo tidligere i år. Ikke vanskelig å forstå hvorfor folk liker henne, for MØ lar sin flotte soulaktige stemme danse lett og ledig oppå lekker elektronisk musikk. Videoen består av en rekke klipp av dansende mennesker, nærbilder av en kvinnemunn og MØ som synger for deg. Streit nok det.

Parkway Drive – “Wild Eyes”

Australske Parkway Drive har overrasket her i Norge ved å gjøre sterke konserter foran mange tilskuere i Norge, og sist gang spilte de på Sentrum Scene. Bandets melodiøse metalcore fenger, og en av de beste låtene på Parkway Drives siste album Atlas er “Wild Eyes”. Bra øs i videoen, om du tåler mye gitar og skrik i ørene. Jeg gjør.