Videorama!

Rumperisting, vandalisme, raske biler og kåte monstre er blant innholdet i ukens beste videoer fra artister som Prince, Jessie J, Suede, Ke$ha, Disclosure og Kaveh.

Ke$ha/will.i.am – “Crazy Kids”

Ke$ha og will.i.am tevler om å kunne skrive artistnavnet sitt vanskeligst mulig, men har samtidig laget en fiffig sommerpop-slager med “Crazy Kids”. Ke$ha lager jo grei pop når hun ikke er opptatt med å drikke sin egen urin. I videoen hooder pertentlige Ke$ha det bra opp med andre kræisi folk mens Will.i.am er romfarer.

Prince/3RDEYEGIRL – “Fixurlifeup”

Prince har med seg bandet 3RDEYEGIRL (eller har de med han?) på “Fixurlifeup”. En ganske vill blanding av rock og funk som høres mer ut som Lenny Kravitz enn Prince. Og hvorfor ikke?

http://youtu.be/u91IeitvQIU

Snoop Lion/Miley Cyrus – “Ashtrays And Heartbreaks”

Snoop har som kjent blitt rastamann som Snoop Lion, noe vår anmelder Ali R. S. Pour kalte en midtlivskrise i sin anmeldelse av albumet Reincarnated. På “Ashtrays And Heartbreaks” har Snoop med seg Miley Cyrus som prøver så godt hun kan å komme seg vekk fra sin gode Disney-stil. Funker jo det, når hun er sammen med stadig mer gressdunstende Snoop. Videoen viser Snoop og Miley i respektive hvite klær mens bilder fra røffe nabolag i en av USAs storbyer farer forbi. Langt mer standard pop enn noe som minner om reggae.

Disclosure – “When A Fire Starts To Burn”

Den britiske duoen Disclosure har for lengst tatt sin elektroniske klubbmusikk ut til radio, og albumet Settle som kommer nå fikk mye ros av anmelder Marie Kommisar for noen dager siden. Videoen til “When A Fire Starts To Burn” er en blanding av preken, håndspåleggelse, svette rytmer og eldre mennesker i dansemodus. Gode greier over hele linjen.

Jessie J/Dizzee Rascal/Big Sean – “Wild”

Jessie J fikk noen gode radiohits forrige gang hun slapp album, og første teaser fra hennes kommende album kan fort havne på en pop-vennlig radio nær deg. Sammen med Dizzee Rascal og Big Sean leverer en svært korthåret Jessie J moderne pop i svart/hvitt rett i kameraet foran en hvit vegg. Enorme de øresmykkene der, du Jessie.

Suede – “Hit Me”

Noen gang vært på kunstgalleri uten å skjønne noe av det som stilles ut? Har du der hatt lyst til å eksplodere i raseri over egen kunstnerisk utilstrekkelighet og sarve ned alt som er i bygget? Spør for en venn… Suede har uansett laget en video omkring emnet. Låten “Hit Me” er hentet fra det fine comebackalbumet Bloodsports som du bør sjekke ut.

Katy B – “What Love Is Made Of”

Engelske Katy B fikk en hel del skryt for debuten sin, og nå er hun på gang med et nytt album der førstesingelen heter “What Love Is Made Of”. House-tung pop perfekt for den moderne radio? Noe slikt. I videoen henger Katy B ut med typer som liker raske biler og svidd asfalt. Hun om det.

Bullet For My Valentine – “P.O.W.”

Bullet For My Valentine fra Wales er et av den moderne metalens største band, men har vel aldri helt slått gjennom her i Norge. Bandets siste album heter Temper, Temper, og siste video derfra er “P.O.W.” som er en standard band på scene, band backstage, syngende fans-sak.

Kaveh – “Vill”

Det norske rap-håpet Kaveh slipper nå minialbumet Hjertet Kommer Først, og drar en Kvelertak i videoen til «Vill». Han lar nemlig unge gutter spille seg selv og gjesterapperne Phil T. Rich og Pumba. God stemning hele veien. Albumet fikk nyss en fin firer her hos oss.

http://youtu.be/IfC15zevUiw

De La Soul – “Get Away”

I samme uken som Wu-Tang Clan ble bekreftet til Øya dukker de hyggelige rapbestefedrene i De La Soul opp med en låt med samples fra samme band. “Get Away” er en helt ny singel fra De La Soul, og videoen inneholder fiffig bruk av et gammelt høyt elsket leketøy. Tøft.

Black Angels – “Don’t Play With Guns”

Austin-rockerne i Black Angels har nyss gitt ut platen Indigo Meadow, og singelen “Don’t Play With Guns” derfra har nå fått helt egen video som utspiller seg på restaurant. Det starter hyggelig, men tar en svipp inn i det rare når kelneren kommer med en tv som viser en magisk pyramide. Derfra og ut er alt veldig rart. En skingrende og god rockelåt får du også hørt.

CL – “The Baddest Female”

Psys plateselskap YG Entertainment har gode dager, og har også fått bra fart på sin nyeste utgivelse der CL har gått solo fra K-pop-gruppen 2NE1. Videoen til “The Baddest Female” har over 2 millioner treff på et par dager. Mye CL med enormt mange forskjellige stiler og påkledninger er selve innholdet.

Unknown Mortal Orchestra – “From The Sun”

Unknown Mortal Orchestra har fått mye skryt for sin andre plate II, og følger opp skrytet med en underlig video til fine og slentrende “From The Sun”. Hele videoen handler om en kar som blir utsatt for et kunst-prosjekt som ikke er særskilt hyggelig. Mørke greier.

Tesseract – “Singularity”

Engelske Tesseract er et metalband som ofte er veldig nedstemt og harde, men på “Singularity” fra andreplaten Altered State tråkker de litt rundt i Mars Volta-land. Det er slett ikke dumt gjort. Videoen er en høyst merkelig sak der en hardt sminket og svært lettkledt kvinne drømmer (eller opplever, hva vet jeg?) at hun blir gravid med et slags utenomjordisk blekksprut-aktig monster. Full Alien-stil.

Divisjonen – “Sakte Film”

Divisjonen kommer fra Bergen og skal til høsten slippe debutalbum. Debut på videofronten gjør de akkurat nå med “Sakte Film” som er billedsatt av fotokunstneren Klara Sofie Ludvigsen.

http://youtu.be/YmFhho4QEIw

Major Lazer – “Bubble Butt”

Major Lazer vinner klart på pur galskap-fronten denne uken med sin ekstremt rumpe-fikserte “Bubble Butt”. Det starter med at tre kvinner får pumpet ballonger i skinkene av et feminint rumpemonster, og etter det handler det vel utelukkende om rumperisting. Om slikt er noe for deg.

Evig Poesi – “Mer Enn Ingenting”

De norske emo-rapperne i Evig Poesi dukket plutselig opp med video til den rolige “Mer Enn Ingenting” denne uken. Videoen inneholder dans. Kun dans. Fin dans.

Cayucas – “East Coast Girl”

Lyden Cayucas gir oss er mer hipster enn ordet kan romme, men er jo definitivt fengende på en varm og sommerlig måte. Vampire Weekend og Crystal Fighters ligger dypt i lydbildet, mens bandet vugger i hvite dresser og spiller basket. Alt er så hyggelig atte…

http://youtu.be/L1dN-TTW2jk

Malice In Wonderland – “Live For Today”

Malice In Wonderland fra Bergen er et av yttest få band i Norge som lager emosjonell gotisk rock, og har med det fått litt oppmerksomhet i Hims hjemland Finland. I juli slipper Malice In Wonderland ny singel, og videoen derfra har allerede dukket opp. Siden vokalist Chris Wicked av og til kan sees som ansatt på Akvariet i Bergen ble videoen filmet der sammen med alligatorer, slanger og edderkopper.

Lonely Island/Robyn – “Dance Rehersal”

Komikerne i Lonely Island fortsetter sin Wack Wednesday-tirade med “Dance Rehersal” fra det kommende albumet The Wack Album. Denne gang er det ikke bildene i seg selv som er vittig, men skriften som dukker opp på videoen er definitiv morsom. Stikkord: Kendrick Lamar, Robin Thicke og Molly Ringwald.

Montag – “The Last Call”

Montreal-herren Montag har laget en luftig og fin indiepop-låt med sin “The Last Call” fra singelsamleren Phases som kommer i slutten av juni. Videoen er akkurat passe psykedelisk med menn og kvinner som poserer foran storskjerm, og sangen i seg selv er høyst hypnotiserende.

Olli Wermskog, Lt Wee & Lars Berrum – «Bratwurst»

Vi koster på oss et aldri så lite bonusspor – det er nemlig våre kolleger i P3-programmet Boller & Burritos som står for det som kan bli en av sommerens store landeplager. Les alt om den elleville partylåten «Bratwurst» her.