Videorama!

Ukas utvalgte musikkvideoer ser du her.

AreaFY – «In Your Ear»

Bergenrapperen AreaFY jobber hardt om dagen. Singelen «I`m Just Sayin`» viser klasse og nå er mannen ute med en musikkvideo til hans ferskeste spor, «In Your Ear». Simen Thune Hope er regissøren av visualiseringen.

– Videoen er inspirert av et dikt skrevet av forfatteren Aksel Fugelli. Vi filmet en annen video til låten på et tidligere tidspunkt, men den ble ikke helt sånn som vi så for oss. Så vi prøvde en ny vri som ikke var så performance shot-basert, men som heller hadde en story line som ikke har noe med låten å gjøre. Noe såpeopera-greier uten at det bli for mye Hotell Cæsar-kliss, forteller rapperen P3 Musikk i en mail.

Jason Dean feat. M.O.P – «Bring It Hardcore»

Den Oslo-baserte hiphop-produsenten Jason Dean har vært over dammen og spilt inn låter med en rekke kjente rapnavn, blant annet den hardtslående New York-duoen M.O.P. Sammen med regissør Nima Taheri er det nå slått sammen en video med M.O.P til sporet «Bring It Hardcore»: Breakere, boombox og generelt god stemning.

Alexander Von Mehren – «La Chanson De Douche»

Andrew Amorim har regissert musikkvideoen til denne franskspråklige popperlen. «La Chanson De Douche» er første singel til von Mehrens debutalbum «Aéropop», som slippes i august.

Atlanter – «Pike»

Den festivalaktuelle gruppen ga ut den flotte skiva «Vidde» tidligere i år. Nå er bandets første musikkvideo ute: Bildene, som vi ser i «Pike»-videoen, er filmet på Atlanters releasefest på Blå i mars.

Kaveh – «Løkka»

Nostaligi-bundet spor fra Oslos nye rapyndling, produsert av Thomas Eriksen. Kaveh ga nettopp ut EP-en «Hjertet kommer først» og viser nok en gang at han er et navn for fremtiden. Videoen er spilt inn, du tippet riktig, på Grünerløkka, hjembydelen til rapperen.

http://youtu.be/r_wIBAOo5q0

Brick Mower – «Frozen Firecracker»

Låten «Frozen Firecracker» er hentet fra fjorårets fullengder My Hateable Face. Ryktene skal ha det til at rocketrioen skal straks i studio for å spille inn nytt materiale.

DJ Khaled feat. Drake, Rick Ross & Lil Wayne – «No New Friends»

Grei ansamling, dette. «No New Friends»-videoen er delvis spilt inn på det gammeldagse, men gode VHS-formatet. Helikopteret, som seg hør og bør, er på plass.

http://youtu.be/s6e-3H7ZJRY

David Lynch & Lykke Li – «I’m Waiting Here»

Den ikoniske regissøren David Lynch har annonsert et soloalbum. The Big Dream slippes 15. juli og for anledningen har Lynch gitt en liten smakebit av albumet. Svenske Lykke Li bidrar på sporet «I`m Waiting Here» og i musikkvideoen kjører vi gjennom ørkenen med solnedgangen som utsikt. Veldig Lynch-ete.

Young Galaxy – «New Summer»

Elektro-pop-bandet Young Galaxy fra Canada er kjent for eksentriske musikkvideoer. «New Summer» er ikke noe unntak.

MØ – «Waste of Time

MØ imponerte på årets by:Larm-festival. Nå er danskene akutelle med ny musikkvideo. Kos deg nå.

Black Atlass – «Paris»

Unge menn som lager melankolsk r&b-aktig musikk. Ikke noe nytt under måneskinnet, med andre ord. Nitten år gamle Black Atlass klagesynger, men finfin video og låt.

Fat Tony feat. Kool A.D. + Despot – «Hood Party»

Houston-rapper Fat Tony er tøysete, han. Sporet er hentet fra albumet Smart Ass Black Boy. Legg merke til flere kjente rapfjes i videoen.

Lonely Island feat. Robyn, Sean Combs, Paul Rudd – «Go Kindergarten»

Ja, hva skal man si? Humoristene bak Lonely Island har fått med seg Robyn, Diddy og skuespiller Paul Rudd på denne saken her.

Ralph Myerz feat. ANNIE – «Take A Look At The World»

Ralp Myerz slapp i forrige uke albumet SuperSonic Pulse. Her er musikkvideoen til Annie-gjestede sporet «Take A Look At The World». Videoen er spilt inn i Los Angeles, New York, Barcelona, Berlin og Bergen. Faktisk.

Wolves Like Us – «Get Gone»

Vi gir ordet til Pyro: – Norske Wolves Like Us gir snart ut limitert vinyl, og hovedkuttet er på hele åtte minutter. Alle minuttene kan nytes via bandets helt ferske video. Digg.

Enter Shikari – «Radiate»

Britene i hardcore-bandet Enter Shikari gir deg påfyll i hverdagen.

Extol – A Gift Beyond Human Reach

Norske Extol er straks aktuell med et nytt album og her er bandets ganske ferske video.

Bullet For My Valentine – «Breaking Point»

Nok en gang lar vi Pyro tale: – Bullet For My Valentine fortsetter å gi ut videoer fra årets Temper, Temper-album. Vi klager ikke. Denne gang til «Breaking Point».

Black Sabbath – «13»

Nylig slapp gamlekarene i Black Sabbath et nytt album og Asbjørn Slettemark skriver blant annet i anmeldelsen at «13 er ikke noe mesterverk, men det er heller ikke skivebom. Det er velkomponert metal som ikke gjør skam på Black Sabbath-navnet. Ozzy, Tony og Geezer holder fremdeles sabbaten noenlunde hellig». Så det.

Cradle Of Filth – «For Your Vulgar Delectation»

Flere ord fra Pyro: – Cradle Of Filth har aldri vært en favoritt her i Pyro, men de skal ha for å kjøre på med tungt sminkebudsjett i videoen til «For Your Vulgar Delecation». Mørkt, okkult og fullt av Walking Dead-aktige zombier. Dani Filth ser litt ut som en skikkelig gammel mus. Moro.

Heartfelt – «The Painter»

Personen bak denne Instagram-kontoen har laget musikkvideoen til Heartfelt-låten «The Painter». Sjekk ut.