Videorama!

Superstjernene står i kø i ukens musikkvideosamling. Timberlake, Swift, Nine Inch Nails, Pink, Phoenix, og noen svenske gjenferd er blant utøverne.

Justin Timberlake – “Tunnel Vision”

Justin har solgt i en bøtte og to spann av sin siste plate, og har fremdeles et magisk grep om sitt publikum. Ikke så rart, siden han igjen lager smart pop for verdens befolkning. I videoen til “Tunnel Vision” har Justin fått seg et pittelite skjegg, og hvis du er en som setter pris på nakne kvinner har du noen fine minutter i vente.

Taylor Swift – “Red”

Noen gang lurt på hvordan en Taylor Swift-konsert ser ut? I videoen til “Red” får du svaret. Et stilisert og sikkert veldig underholdende show med dansere, lyskastere, storskjermer og det hele. Jeg liker Swift jeg, men undrer på to ting. Spiller Taylor Swift virkelig på den gitaren, eller er det en stageprop? Og når skal folk slutte med det idiotiske hjertetegnet med fingrene sine? Det holder at Gareth Bale gjør det hver gang han scorer for Tottenham.

Nine Inch Nails – “Came Back Haunted”

Nine Inch Nails kom overraskende med info om nytt og kommende album for noen uker siden, og forrige helg dukket første video opp. Laget av ingen ringere enn galemattiasen David Lynch. Vanligvis er filmene til Lynch så underfundige at jeg ikke skjønner noe. Dessverre er det ingenting å skjønne her. Bare masse blinking og tull. Noen som har en dispril? Låten er i det minste helt ok.

Pink/Lily Allen – “True Love”

Gjør deg klar for supersamarbeid mellom to av popens beste når Pink og Lily Allen kjører på i “True Love”. Familien til Pink er med i videoen, og det er det svært høye håret hennes også. Lily Allen beviser en gang for alle at alt hun gjør er stilig når hun til og med klarer å skjære gulrøtter på en fet måte…

Ghost B.C. – “Monstrance Clock”

Ghost har skiftet navn til Ghost B.C., og har blitt enda litt mer melodiøse på Infestissumam enn de var på sin strålende debut for noen år siden. P3musikks Jørgen Hegstad ga det nye albumet en femmer, og jeg skrev en P3: Elsker om det forkledte og okkulte pop-metal-bandet. God stemning hele veien, og i videoen til “Monstrance Clock” får du ta del i liveshowet til Ghost B.C., samt at du får se litt av suksessen svenskene er i ferd med å oppnå i USA.

Lulu James – “Step By Step”

Om du har litt discofeber inn mot helgen er det bare å la seg rive dønn med at britiske Lulu James. “Step By Step” er en slags moderne versjon av Donna Summers “I Feel Love”, og i videoen koser Lulu seg med halvnakne dansende menn og kostymer som ikke er hjemmelaget. Som man gjør når man har discofeber.

Phoenix – “Tring To Be Cool”

Phoenix dukket plutselig opp med ny video fra Bankrupt! denne uken, selv om Daft Punk har stjelt det franske showet i det siste. Phoenix spilte faktisk på Hove forleden, noe vår anmelder Kim Klev var godt fornøyd med. Gruppen får testet masse spesialeffekter i et filmstudio mens de spiller låten sin her. Heldige typer.

Ciara/Nicki Minaj – “I’m Out”

Sniken Nicki Minaj lurer seg med alle veier, og dukker definitivt opp både i Ciaras “I’m Out” og i medfølgende video. Mykje dans og mykje grill. Ikke som i kullgrill.

Janelle Monáe – “Dance Apocalyptic”

Janelle gir oss en smak av sitt kommende album The Electric Lady når hun danser seg gjennom ”Dance Apocalyptic”. Videoen er visstnok også en del av en kommende kortfilm som skal hete The Dance Apocalyptic, som ser skikkelig dårlig ut… Låten høres litt ut som om den kommer fra 80-tallet. Fint det. Bang-bang-shalanalangalang.

Jamie Lidell – “Big Love”

Mer dans. Vel er det den kritthvite soulsangeren Jamie Lidell som visstnok skal være stjernen i sin egen video, men det er QKidz Dance Team som stjeler showet her.

Megadeth – “Super Collider”

Gode gamle Megadeth slapp nylig et sånn helt passe bra album som heter Super Collider. Tittelsporet er ikke blant de beste låtene på platen, men har fått en fin video som handler om nerdens evige hevn. Som om ikke den teknologiske verden har gitt nerdene mer enn nok overtak… Dave Mustaine dukker forresten opp som ekkel far i videoen.

Mount Kimbie/King Krule – “You Took Your Time”

Det er mystisk hvordan videoer i svart/hvitt straks blir mye finere enn med farger. Svenske Marcus Söderlund har hvertfall fått ting til med videoen til Mount Kimbies samarbeid med King Krule. Filmet i forstedene utenfor London er “You Took Your Time” lett ukens vakreste video.

2 Chainz/Pharrell – “Feds Watching”

Det er et bra team når 2 Chainz får med seg Pharrell på “Feds Watching”, og det er litt av en location de har funnet til videoen. Utsikten er fra Goldstein Residence i Hollywood. Grei crib. Damene liker den.

Travis – “Moving”

Ting forandrer seg relativt fort i musikkbransjen. Et par år uten hits, så blir man fort glemt. Den situsajonen befinner Travis seg i nå. Bandet hadde enorm suksess for noen år siden, men har gått i manges glemmebok. I august slipper Travis nytt album, og i videoen til “Moving” derfra er bandet fiffige med kald pust.

Your Demise – “A Song To No-One”

Your Demise har vært et av de beste bandene i den nye bølgen av ganske fengende hardcoreband fra England de siste årene, men nå er det snart kroken på døren i øvingslokalet siden gruppen gir seg i april neste år etter at de har gjort seg ferdig med turnering rundt i verden. Synd det, for fra videoen ser det veldig gøy ut på konsert med Your Demise.

Fall Out Boy – “Alone Together”

Fall Out Boy har bestemt seg for å lage video til alle låtene på sitt siste album Save Rock N’ Roll. Bare sånn for å kaste penger ut vinduet. I “Alone Together” er bandet fanget av noen hissige kvinner, og blir torturert fordi de lager dårlig rock. Bra. Er ikke deler av refrenget farlig likt Rihannas “Umbrella”?

Cazadores – “Islands”

Cazadores fra Tromsø spiller pompøs alternativ rock på en fin måte, og vokalisten høres nesten helt lik ut som Matt Skiba i Alkaline Trio. Noe som er bra. I videoen til “Islands” får du se hvordan bandet ser ut live, og du kan laste ned “Islands” og flere låter av Cazadores via Urørt.

BigBoi/Sleepy Brown – “The Thickets”

Hvis du synes at det er kult å se BigBoi hinke rundt på krykker etter kneoperasjon kan du se denne videoen. Hvis ikke kan du bare droppe det.

Freddie Gibbs – “Lay It Down”

Hele “Lay It Down”-videoen til Freddie Gibbs består av posering med våpen, terningspill og henging med gjengen i Gary, Indiana. Vel er gangstarap bedre enn det evinnelige følekjøret, men dette blir gjerne litt vel i overkant?

Hodgy Beats – “Alone”

Hodgy Beats fra Odd Future kjører en ganske laidback stil på “Alone”, og i videoen er han også ganske avslappet, enten han har begravet seg selv på stranden, ligger i gresset, eller røver rundt i huset sitt.

As They Burn – “Frozen Vision”

As They Burn kommer fra Frankrike og spiller ganske standard moderne metal, men i videoen balanserer de mellom kunst og tøv når en naken kvinne blir smeltet ut av en isklump og mikset med malekunst. Usikker på hvilken side av kunst eller tøv de faller ned på. Sjekk selv.