Videorama!

Kate Perry i jungelen, dobbel dose Alice In Chains, Jay Z med Justin, twerking og bouncing og Madcon og Suede. Mye galskap når vi samler ukens beste musikkvideoer.

Kate Perry – “Roar”

Kate Perry gikk veldig nylig til nummer 1 i USA med denne låten som dessverre ikke handler om en norsk herre ved navn Roar. Det handler om selvfølelse og brøling, og det er nettopp det som er tema når Kate havner i jungelen etter en småfly-ulykke. Full Tarzan-stil. Kate: Jungelens dronning. Hun brøler blant annet en tiger i kne. Fine greier det. Rimsmed.

Jay Z/Justin Timberlake – Holy Grail”

Jay Z pluss Justin T. må jo bare bli A+? I videoen ser Jay Z på boksing, rapper litt om Mike Tyson, sier ah enormt mange ganger, namedropper Kurt og drar noen linjer fra “Smells Like Teen Spirit”. Og det er bare i løpet av første minuttet. Vår anmelder Kim Klev mente den siste til Jay Z var sånn helt passe minus.

Madcon – “The Signal”

Noen kvinner der ute sender signaler til Madcon, og da blir det ny singel. Først sluppet i Tyskland faktisk. De elsker visstnok Madcon i Tyskland. Typisk Ruhrgebiet-orkester…

Bring Me The Horizon – “Go To Hell For Heaven’s Sake”

Bring Me The Horizon briljerte tidvis på det gode albumet Sempiternal som kom tidligere i år, og denne uken dukket det opp en ny video til låten “Go To Hell For Heaven’s Sake” der guttene med de mange tatoveringene spiller for deg i en tom kirke mens små-forstyrrende bilder av dyr og mennesker klippes dønn inn.

Wale feat. Nicki Minaj/Juicy J. – “Clappers”

“Clappers” handler om kvinners bakre deler, og dermed blir det mye vrikking i videoen der Nicki Minaj selvsagt dukker opp. Twerk, bounce, party?

Suede – “For The Strangers”

For hver gang jeg hører Suede elsker jeg bandet pittelitt mer enn gangen før. Sjekk for all del albumet Bloodsports som kom tidligere i år. “For The Strangers” er hentet derfra. Dritbra.

Dizzee Rascal – “Something Really Bad”

En gang for en stund siden likte jeg godt musikken som masete Dizzee Rascal laget, men den nye singelen hans fremstår bare som sprøyt. Og da teller ikke den enormt trøttsomme bruken av pene kvinnelige og ålete modeller rundt seg selv negativt en gang.

Gerijla – “Animals”

Norske Gerilja kan ikke helt bestemme seg for om de skal rocke hardt eller om de skal danse, og det fungerer tidvis meget bra på albumet Step Up Your Game som vår anmelder Asbjørn Slettemark ga en firer tidligere i år. Snart skal bandet forvirre europeere når de spiller support for Kvelertak, og nå kan du se videoen til “Animals”. Meget fet låt.

Empire Of The Sun – “DNA”

Australske Empire Of The Sun går fullt ut glam i Los Angeles i videoen til “DNA”. I virkeligheten hadde de sikkert blitt slått rett ned etter fem minutter med de klærne der, men dette er heldigvis ikke virkeligheten.

Savages – “I Am Here”

Savages fra London har gledelig nok fått en hel del oppmerksomhet for sin veldig lite kommersielt orienterte musikk. De er som et nymotens Joy Division på stereoider, og om du tåler litt galskap er det bare å nyte “I Am Here”.

Moby/Wayne Coyne – “The Perfect Life”

Det meste Wayne Coyne fra Flaming Lips gjør er relativt far out. Nå er kanskje videoen til “The Perfect Life” ganske rar der de Wayne og Moby vandrer rundt i mariachi-uniform, men låten i seg selv er knallfin og normal. Sikkert Mobys skyld.

Alice In Chains – “Voices” og “The Devil Put Dinosaurs Here”

Alice In Chains er et av bandene i musikkhistorien som har gjort comeback med ny vokalist på aller best måte. Album nummer to siden gjenforeningen heter The Devil Put Dinosaurs Here, og er et av årets beste rockealbum. I går kveld postet bandet ikke mindre enn to nye musikkvideoer på nett. I “Voices” hører og ser du bandet i sin mest harmoniske form mens tekstlinjer dukker opp rundt i en by. På tittelkuttet fra albumet handler det om religion og media, siden selve låten handler om forrykte religiøse i USA som på alvor tror at djevelen puttet dinosaurene på jorden for å forvirre menneskeheten.

Soundgarden – “Halfway There”

Vi putrer av gårde med litt mer 90-tallsrock i ny forpakning. Soundgarden spiller i Oslo Spektrum i morgen, og vi kan lade opp med en ny video til låten “Halfway There” fra det ganske så fine comeback-albumet King Animal. Videoen er en romodyssé.

Sleigh Bells – “Bitter Rivals”

Klar for litt superstilig synkrondans? Sleigh Bells har det i sin egenproduserte video til “Bitter Rivals”. Stas o’ clock.

Bloodlights – “Roll With Me”

Norske Bloodlights med Captain Poon fra salige Gluecifer har nærmest umerket fått gi ut et av årets beste rockealbum her hjemme med Stand Or Die. Punkete og deilig. “Roll With Me” er blant platens beste. Rull med du også.

Pixies – “Indie Cindy”

Pixies fortsetter sin gjenforening uten Kim Deal (buuuuuu), og første låt og video “Bagboy” var svært lovende. Oppfølgeren “Indie Cindy” er slett ikke ille den heller. Slett ikke. Nydelig låtnavn også. Videoen går baklengs og forlengs i vill Memento-stil. Irriterende. Jeg velger å lukke øynene og bare nyte musikken.

They Might Be Giants – “You’re On Fire”

Gode og gamle They Might Be Giants gir seg ikke, og leverte denne uken en fin video til låten “You’re On Fire” der kjøttdeigen og grønnsakene ikke har lyst til å gå i stekepannen til Lauren Lapkus fra tv-serien Orange Is The New Black. God til å synge han der kjøttdeigen også.

Clutch – “Crucial Velocity”

Fabelaktige Clutch er kanskje mer kjent her i Norge for å bli tatt på grensen med lette rusmidler enn de er for musikken sin. Det er alles tap. Clutch er et av de aller beste rockebandene der ute, og på album etter album har de briljert. Siste platen heter Earth Rocker, og “Crucial Velocity” er et av høydepunktene derfra. Hør etter!