Videorama!

Ukens beste musikkvideoer byr på heftig rulleskøyte-dans, eksorsisme og Justin Bieber uten klær på overkroppen. Daft Punk, Pearl Jam, Avicii og komboen Eddie Murphy/Snoop får du også.

Daft Punk – “Lose Yourself To Dance”

Det har vært vanskelig å komme unna robotene i Daft Punk i 2013. Random Access Memories fikk en kjølig mottakelse av vår anmelder Marius Asp, men den mekaniske duoen har solgt og solgt og solgt gjennom månedene som har gått siden slippet. På den disco-inspirerte “Lose Yourself To Dance” handler det om dans og fremførelse når Daft Punk får med seg Pharrell og Nile Rodgers på laget.

Tegan & Sara – “Goodbye, Goodbye”

De kanadiske tvillingene Tegan & Sara lager vidunderlig musikk sammen, og i siste video fra Heartthrob viser de to de mange mulighetene man har for å forlate kjæresten sin uten å møtes ansikt til ansikt i den moderne verden.

Kvelertak – “Evig Vandrar”

Vi hadde verdenspremiere på videoen til en av de ypperste låtene på Kvelertaks Meir-plate for noen dager siden. Repriserer den her, siden videoen er strålende i all sin galaktiske animerte prakt.

Pearl Jam – “Sirens”

Andre låt ut fra kommende Lightning Bolt er den lange og ganske så staselige balladen “Sirens”. Ikke veldig spennende video, men liker du å se på Pearl Jam som spiller i dempet belysning er det bare å la det stå til.

Solange Knowles – “Lovers In The Parking Lot”

Solanges True ep ble sluppet i fjor, og ett år senere kommer det video til låten “Lovers In The Parking Lot”. Ikke lov å klage på det. Solange har voldsomt hår og ditto dansesteg når hun vrikker seg gjennom et kjøpesenter. Alt er stilig. Inkludert låten.

In Flames – “Sounds Of A Playground Fading”

Svenske In Flames har nærmest umerket gått hen og blitt en av de største publikumsdragerne i metalen. Med sin blanding av det harde og det ekstremt melodiøse fenger de mange deler av metalpublikum, og bandet fortsetter å gi ut videoer fra sin gode to år gamle Sounds Of A Playground Fading. Sist ut er tittelkuttet der du får se litt av magien av liveshowet til In Flames som jeg ble bergtatt av i Bergen for en del måneder siden.

J. Cole – “Crooked Smile”

J. Cole har en aldri så liten hit i USA med “Crooked Smile”, og nå har låten fått en video der Cole tar opp problemer med hjemlandets krig mot narkotika og skjebnene bak. Herlige TLC hjelper til. Gode greier over hele linjen.

Maejor Ali – “Lolly”

Hvordan få en haug med klikk på Youtube? Ha med en barbrøstet Justin Bieber i videoen din. Easy. Juicy J. er også med. Damene elsker Maejorens slikkepinn. Den saken er jo grei. Kjenner at jeg mistet tusen hjerneceller nå.

Foxygen – We Are The 21st Century Ambassadors Of Light And Magic

Foxygen har med sitt tredje album We Are The 21st Century Ambassadors Of Light And Magic – som fikk en femmer her hos oss – virkelig fått medvind på sin psykedeliske vintage-rock. Lettere psykedelisk er det også i videoen til tittelkuttet der vokalist Sam France vandrer rundt på en kirkegård og er liksom-manisk. Jeg vet ikke helt jeg….

Awill – “Journey”

Av og til – eller faktisk ganske ofte – føles det som om norsk rap er full av lys og snille folk. Ikke det at Oslo-rapper Awill ikke er snill altså. Det er han sikkert. Hva vet jeg… Men han lager hvertfall rap som høres litt mindre poppete og sommerlig ut enn mange andre. Liker.

Eddie Murphy/Snoop Lion – “Red Light”

Dette hørtes ut som en kjedekollisjon av en låt på omtalen. «Eddie Murphy er full av musikk, og lager reggae sammen med sin kamerat Snoop»… Men så er både videoen og låten helt ok. Kryss i ganjapipen! “Red Light” høres ut som en blanding av alle låtene Bob Marley laget, og videoen tar et skrått blikk på USA anno 2013.

Danny Brown – “Dip”

Danny Brown er en kar som hiver i seg en hel del rusmidler. Han er ikke flau over det heller, og rapper mye om stoffet med kallenavnet Molly i sin nye video. Stressende video på ok låt. Ikke prøv det i heimen, folkens.

Cancer Bats – “R.A.T.S.”

Kanadiske Cancer Bats er et av de beste bandene i rocken for tiden. Til tider knallharde, men alltid med melodien innen rekkevidde. P3musikk har latt seg imponere av bandet både live og på plate, og siste video ut fra gode Dead Set On Living er refreng-sterke “R.A.T.S.” som viser bandet i en litt annerledes live-video.

Avicii – “You Make Me”

Avicii går helt Saturday Night Fever i sin nye video. Bare at en her inkluderer rulleskøyter og superkrefter midt i all dansingen. Stilige greier.

Laura Marling – “Devil’s Resting Place”

Laura Marling har med sin folk-inspirerte pop kommet svært langt, og hennes nye album Once I Was An Eagle fikk god kritikk av vår anmelder Trine Aandahl. I videoen til “Devil’s Resting Place” opplever vi mørket og det overnaturlige. Litt usikker på om det handler om eksorsisme eller noe helt annet. Det er kunst. Det er ikke meningen av vi skal skjønne det.

Rise Against – “Lanterns”

Rise Against var ganske populære her i Norge for noen år siden, men klarte vel ikke helt å følge opp med sin siste plate Endgame. Nå har de politiske og poppete punkerne gitt ut en raritets-samling kalt Long Forgotten Songs, og derfra har de laget video til “Lanterns” som ikke kom med på forrige plate.

MGMT – “Cool Song No. 2”

MGMT fikk ikke så mye skryt fra vår indiepop-prins Jørgen Hegstad da han anmeldte bandets nye album som også heter MGMT, men så lenge de har med Michael Williams fra The Wire og Boardwalk Empire i videoen vinner de likevel. Omar! Enormt crazy video btw.

Dr. Dog – “Love”

Jeg har aldri hørt om det amerikanske bandet Dr. Dog før, men videoen til “Love” tilsier at jeg kan ha gått glipp av noe. Ikke bare er låten fortreffelig, videoen er supersøt med sin blanding av tekst og klipp fra gamle leketøysreklamer.

St. Lucia – “Elevate”

New York-bandet St. Lucia er i ferd med å bli kastet ut av øvingslokalet sitt, som selvsagt skal gjøres om til leiligheter. Derfor bestemte de seg for å lage sin nye video i nettopp bygningen som skal rives. Satt til den hyggelige låten “Elevate” blir det hele riktig så koselig, og det ender med fest på taket. Som et Level 42 (om du husker dem), bare mye bedre.