Videorama!

I denne ukens Videorama! får du se band som opptrer foran lerret, Katy Perrys nyeste musikkvideo, og en Kanye West som kjører motorsykkel med en naken Kim Kardashian på fanget.

Queens Of The Stone Age – «The Vampyre Of Time And Memory»

Rockerne i Queens Of The Stonge Age har i likhet med blant andre Bob Dylan fått laget en interaktiv musikkvideo til seg. Dette er den «vanlige» musikkvideoen til «The Vampyre Of Time And Memory», men man får se mange av de samme elementene. Har man tid og mulighet, bør man også ta seg tid til å se på hele den interaktive musikkvideoen. Det er kule greier!

The New Virginity – «Fools For Sale»

Videopremiere! The New Virginity spiller fengende, god indierock, og låta «Fools For Sale» har fått en relativt kunstnerisk musikkvideo. I videoen, som er laget av Kimm Saatvedt og Thomas Ekström, følger vi noen få personer i et kort tidsrom. Vi ser alt gjennom samme synsvinkel, noe jeg mener fungerer veldig godt. Man blir sittende å følge med på hva som skal skje videre, og går heldigvis ikke glipp av noe.

Katy Perry – «Unconditionally»

Den alltid kunstneriske sjelen Katy Perry er blant de artistene i verden som tjener mest penger, og har hatt stor suksess i 2013. I musikkvideoen til «Unconditionally» får vi se en del penger blir brukt til spesialeffekter, men det må kanskje til når man er en av verdens største artister?

Away – «Out Of My Sight»

Siden jeg så konserten deres på Slottsfjell tidligere i år, har jeg ventet spent på hva Rygge-guttene i Away kan komme med. «Out Of My Sight» er en kort og effektiv låt, og i videoen får man se den unge gjengen leke seg med instrumentene sine foran ulike lerret. Nå venter jeg spent på hva kvartetten kommer med neste gang.

Kanye West – «Bound 2»

Du må ikke kjøre motorsykkel med en naken Kim Kardashian sittende på fanget ditt, Kanye. Det kan være farlig, det!

Naomi Pilgrim – «No Gun»

Svenske Naomi Pilgrims har tidligere vært fast medlem i Lykke Lis band, men prøver seg nå på egen hånd. Låta «No Gun» fikk stor oppmerksomhet på Internett da Pilgrim la ut låten på sin Soundcloud for omtrent en måned siden, og føyk blant annet rett inn på toppen av The Hype Machine. Ingen tvil om at 29-åringen kan skinne på egen hånd.

AreaFY – «Hold Up»

Bergensrapperen AreaFY slipper EP-en Seven i januar, og «Hold Up» er en av singlene derifra. I motsetning til mange andre bergensrappere, har AreaFY valgt å rappe på det internasjonale språket engelsk. Deler av musikkvideoen bruker han rappende foran et lerret (akkurat sånn som Away høyere opp i saken), men man får også se folk som jogger, stuper, og klasker tennisballer på trær.

Beady Eye – «Soul Love»

Noel Gallagher gikk ut tidligere i uka og sa at hvis det noensinne skulle bli en Oasis-gjenforening, så kom det til å bli uten han. De fire andre medlemmene spiller i Beady Eye, og har fått med seg bassisten Jay Mehler i tillegg. I musikkvideoen til «Soul Love» får vi se Beady Eye-gutta rocke foran blinkende lys, og vi får se Liam Gallagher forme en pistol med fingrene, før han fyrer av et skudd rett mot kamera. Kreativt!

Swiks – «Clouds Buried In The Sand»

Swiks, et band bestående av 4 unggutter fra fjellbygda Rindal, ga nylig ut sitt debutalbum, Where We Can’t Find Our Way med hjelp av produsentene Magnus Børmark og Jo Ranheim. Musikkvideoen til «Clouds Buried In The Sand» er produsert av Dispenser Media, et selskap som ønsker å hjelpe nyoppstarta band med musikkvideoer som ikke trenger å koste en formue. Og heldigvis har det seg ikke sånn at jo mer enn video koster å produsere, jo bedre er den. Denne musikkvideoen holder i massevis, og skaper en stemning som kler låta utmerket.

Martin Garrix – «Animals»

Denne 17 år gamle nederlenderen topper for tiden britiske hitlister. Houselåta «Animals» er så å si en instrumental, med unntak av setningen «Welcome to the animals» som dukker opp et par ganger i sangen.

Bombay Bicycle Club «Carry Me»

Denne låta vokser! Ved første gjennomlytting tenkte jeg «hva er det Bombay Bicycle Club driver med nå?», men etter å ha hørt den noen ganger, så syntes jeg den er kjempekul. Trommer, ballett og hvite tegninger er alt som trengs for å lage en tøff video. De kjører sin egen greie, og det funker

Stephen Ackles – «Melancholy Christmas»

Og til slutt i dagens Videorama! får du servert en julesang fra den norsk-amerikanske sangeren Stephen Ackles. Han viser oss at det finnes flere sider ved julen enn bare feiring og glede, noe som er et viktig budskap i disse juletider.