Videorama!

Helg allerede? Se duggfriske musikkvideoer fra blant annet Kaja Gunnufsen, Shitrich og Arshad Maimouni.

Elin Sofye – «All I Know»

I 2011 slapp Elin Sofye debutalbumet There`s gotta be more. Nå er elektropop/rock-artisten aktuell med en fersk musikkvideo til sporet «All I Know» som er hentet fra et forestående album.

Simon Alejandro – «Nothing But Love»

Simon Alejandro fra Bergen tar oss med på en nostalgisk reise til nittitallets jazzete hiphop-lydbilde. Godt levert. Musikkvideoen er regissert av Sigurd Fossen og sporet er hentet fra utgivelsen Utenfor sentrum.

Nicki Minaj – «Lookin’ Ass Nigga»

Vi har et godt album i vente om det fortsetter i samme spor som på «Lookin’ Ass Nigga». Minaj virker veldig frisk og sulten her. Femme fatale-kjør.

Arshad Maimouni – «Valuta, glitter & gull»

Fin oppfølgersingel fra kongerikets (eneste?) r&b-håp. Fengende hook ispedd varm bass og calypso. 2014 lover godt for Arshad.

Shitrich – «Står i et hav»

Kiiis. Trønderen Shitrich unngikk å smi jernet mens det var varmt da rapduoen Bromstad Billionaires traff bloggosfæren, men nå er han er mer fokusert enn noensinne. Skitten video, skitten låt. Gledelig.

Thundercat – «Evangelion / We’ll Die»

Bassisten Thundercat, eller Stephen Bruner som han egentlig heter, kommer fra California og har gitt ut to soloalbum. Men det er samarbeidet med produsenten Flying Lotus han er best kjent for. Han har også produsert disse to låtene som har blitt flettet sammen til én video.

Novo Amor – «From Gold»

Elegant video til en elegant låt.

Kaja Gunnufsen – «Faen ta»

Vi overlater ordet til Gunnufsen: – Denne musikkvideoen illustrerer den stemninga jeg var i da jeg skrev sangen. Alle sammen prøver å vise seg fra sin beste side, men failer. De er ensomme og triste, samtidig som de har glimt i øyet og ønsker å være sjarmerende. Akkurat det samme prøvde jeg på da sangen ble til. Eller, det prøver jeg vel egentlig alltid på. Å være sjarmerende trist. Hehehehhh…

Cazadores – «Red»

En artig fremgangsmåte for å få i stand en musikkvideo: I forkant av bandets utsolgte konsert på Kulturhuset i Tromsø, ba Cazadores publikum om å filme opptredenen. Etter å fått inn masse materiale, ble de innsendte klippene redigert ned til musikkvideoen til «Red».

Cyaneed – «Slutt Slut»

Rockebandet fra Alta har blant annet laget tittellåten til Tommy Wirkolas debutfilm Kill Buljo. Sjekk ut den ferske musikkvideoen til kuttet «Slutt Slut».

Wu Tang Clan – «Ya’ll Been Warned»

13 år tok det før denne så dagens lys. Sangen er fra Wu Tang-albumet Iron Flag (2001) og vi ser tunge skinnjakker og Wu-tegn som flekkes opp. Herlig.

SOHN – «Artifice»

SOHN blir karakterisert som «melodiøs postdubstep som bør treffe alle som har sans for James Blake». Sjekk ut musikkvideoen til «Artifice» – deilig låt som blir flankert av deilig sakte film.