Videorama!

Ti musikkvideoer som kan kjempe med MGP-delfinalene om oppmerksomheten din.

Hver eneste uke kan vi hvile øynene på en lang rekke nye musikkvideoer. Disse ti bør du sjekke ut denne uka:

Eline Thorp – “Violence Done Well”

I den ferske videoen til et av kuttene fra Mirror’s Edge står en jente i ballettdrakt og strutteskjørt og drar opp en spilledåse. Når den åpner, skjer det dramatiske ting: En dyktig, mannlig danser i bar overkropp svinger seg rundt og går på henda i et rom fylt av speil. Mens den nokså mørke teksten i låta til 20 år gamle Thorp ruller avgårde, får vi se speil som knuser og vann som spruter. Videoen er regissert av Maida Hals, og danseren i hovedrollen heter Alexander Montgomery-Andersen.

Lykke Li – “Love Me Like I’m Not Made Of Stone”

Det er bare å markere 2.mai i kalenderen – det er nemlig datoen Lykke Lis kommende album I Never Learn slippes. Ferske “Love Me Like I’m Not Made Of Stone” og den tilhørende videoen gir grunn til å glede seg.  Den er akkurat så hjerteskjærende som låt- og albumtittelen gir inntrykk av, og den Tarik Saleh-regisserte videoen understreker det fortvilte uttrykket. Vi får se en one-take av nære bilder av den svenske popstjernen foran kamera med stemningsfull røyk og lys. Vakkert, trist og med gåsehudgaranti.

Schoolboy Q – “What They Want”, feat. 2 Chainz

Los Angeles-rapperen Schoolboy Q har gått god kritikk for sitt ferske album Oxymoron, og klatret denne uka til toppen av Billboard-lista. I den nye videoen til “What They Want” følger vi Schoolboy Q og 2 Chainz mens de vandrer rundt på en så godt som folketom, nokså nedslitt kirkegård, hvor kun et svartkledd band med blåseinstrumenter dukker opp. De rusler også innom et gammelt kapell mens de rapper ganske rett frem om puling. Etterhvert ender vi selvsagt på en sliten strippeklubb i New Orleans, hvor rumper og lår ristes i takt med at rapperne vifter med penger.

Bloody Beach – “Solitude”

Bergensbaserte Bloody Beach slapp nettopp debutalbumet Bloody Beach Pirate Radio Presents, og fikk hederlig omtale i P3s anmeldelse.  Videoen til “Solitude” tar oss langt vekk fra Bergens våte gater, og viser dansende urfolk med smykker og masker, og byr tilogmed på en dansende fugl. God stemning.

Farao – “The Hours”

Farao, som egentlig heter Kari Kamrud Jahnsen, har allerede rukket å bli en favoritt her på bruket, både gjennom andreplassen i Urørtfinalen, og med strålende anmeldelser av både by:Larm-konsert og sin Farao EP“The Hours” er hentet derfra, og i låtas ferske video blir vi med den London-baserte Valdres-jenta ut i norsk, engelsk og islandsk natur og bymiljø. Videoen er satt sammen av intet mindre enn 3144 stillbilder, men regissørene Karl Erik Brøndbo og Hallvar Witzø, som i fjor var Oscar-nominert for kortfilmen Tuba Atlantic, har gjort en så imponerende jobb at det faktisk ser ut som Farao synger hele låta.

Broods – “Never Gonna Change”

Broods er de New Zealandske søsknene Georgia og Caleb Nott. Tidligere år ga de ut sin første EP (laget sammen med produsenten til Lorde!), og låta “Never Gonna Change” er hentet derfra. I videoen ser vi en skogens mann stige opp fra en innsjø, dra til en campingvogn hvor det venter kjærlighetsproblemer og alt blir fylt av vann.

Dum Dum Girls – “Are You Okay?”

American Psycho-forfatter Bret Easton Ellis har skrevet en 11-minutters kortfilm til Dum Dum Girls-låta “Are You Okay” fra albumet Too True, som kom i januar. Vokalist Dee Dee Penny og skuespiller Shiloh Fernandez spiller hovedrollene i denne forlengede musikkvideoen, som har blitt en psykologisk thriller regissert av Brewer.

Truls – “Out Of Yourself”

Denne er da ikke ny, tenker du kanskje? Det har du helt rett i. “Out Of Yourself” ble kåret til fjorårets beste, norske låt av oss her i P3, og i forbindelse med at den tidligere indierockeren Truls holder på å lansere seg i utlandet, har hiten fått ny, visuell drakt. Austin Peters har tidligere laget videoer for Haim og Bastille – denne gangen har han tatt med Truls opp på hesteryggen, ut i skogen i California sammen med en jentegjeng som hopper tau, danser og klemmer på trærne.

Future – “Move That Dope”, feat. Pharrell Williams, Pusha T

Future slipper snart sitt andre album, og som oppvarming kom videoen til “Move That Dope”. I videoen er han i biljakt og viser frem bling sammen med Pusha T og Pharrell Williams, som også legger vers på låten. I tillegg er Wiz Kalifa, Tyler, The Creator, Mike Will og Schoolboy Q (dobbel Videorama på han denne uka, gitt) med på moroa.

Wallis Bird – “Hardly Hardly”

Wallis Bird spiller på Slottsfjell, og da får vi garantert høre denne låta. Den er faktisk så dansbar at selv utstillingsdokker rister løs, skal vi tro videoen. Og det er jo et godt tegn. Iren slipper nytt album i april.