Videorama!

Se nye musikkvideoer fra blant annet Hanne Kolstø, Yelawolf, 50 Cent og Coldplay.

Queens Of The Stone Age – «Smooth Sailing»

I «Smooth Sailing»-videoen, som er hentet fra rockebandets nyeste album …Like Clockwork, ser vi vokalist Josh Homme på en ordentlig rotbløyte med en gjeng asiatiske forretningsmenn. De lager kvalm, og knytter kompisbånd over en runde karaoke før festen tar litt overhånd.

Wild Beasts – «A Simple Beautiful Truth»

Indierockbandet fra England tar turen opp til et fjell og kjører en koreografert dans, iført drakter som lyser opp, under en neonprangende paraply. – Opplevelsen var frigjørende, og vi lurer på hvorfor vi ikke hadde gjort dette før, sier gjengen som er aktuelle med albumet Present Tense.

Don Martin – «Fedora» ft. Boss Castro

En strålende video fra rapveteranen og hiphopaktivisten Don Martin. Sporet er hentet fra minialbumet Mann for min hatt.

Warpaint – «Disco//Very – Keep It Healthy»

Poprockkvartetten fra California slår to fluer i en smekk, og klemmer inn for to spor for prisen av én musikkvideo. Kuttene er hentet fra det selvtitulert albumet som ble sluppet rundt årskiftet. Se opp for gjesteopptredener fra Los Angeles-baserte skatere som Rob Smith og Justin Eldridge.

Lykke Li – «No Rest For The Wicked»

Svensken slipper albumet I Never Learn en gang i mai, og før den tid kan man sjekke ut videoen til «No Rest For The Wicked». Melankolsk opplegg, men bra.

50 Cent – “Big Rich Town” ft. Joe

3. juni slipper omsider slipper 38-åringen, som har solgt svimlende 30 millioner eksemplarer fordelt på fem album, det etterlengtede albumet Animal Ambition. Fiddy har riktignok levert jevnt og trutt gode singler de siste årene – så får vi se om platen holder like god stand. I videoen til det lekre sporet «Big Rich Town» ser vi blant annet tungvekteren på en taktopp med r&b-veteranen Joe. Klassisk uttrykk.

Calvin Harris – «Summer»

Lettkledde modeller, billøp, og en euforisk fest på slutten. Lite komplisert opplegg, men skotten Calvis Harris frir til sommerklare mennesker. Legg merke til Hollywood-stjernen Jason Statham som kappkjører mot Harris.

Ice Cream Cathedral – «The Swans»

Sporet er første kutt ut fra den danske indietrioens kommende internasjonale debutalbum, Sudden Anatomy som slippes 12. mai. Carl Marott har regissert musikkvideoen til «The Swans», og vi ser bandmedlemmene Anders, Anja og Kristian bli sendt av gårde på en oppdagelsesreise ut i verdensrommet.

Black Label Society – «My Dying Time»

Zakk Wyldes Black Label Society slapp for et par, tre dager siden det niende albumet i rekken, Catacombs of the Black Vatican. Det er mye som foregår i Justin Reich-regisserte musikkvideoen til «My Dying Time». Sjekk ut og bedøm selv.

Coldplay – «Magic»

Coldplay-sjef Chris Martin vet råd når han forelsker seg i en dame i «Magic»-videoen, som er snekret sammen av svenske Jonas Åkerlund, mannen som har jobbet med store navn som Lady Gaga og Madonna. Han tyr, du gjettet riktig, til magiske evner for å kapre kjæresten (spilt av den kinesiske superstjernen Ziyi Zhang) til den forfyllede magikeren Claude. Fiffig opplegg. Sporet er hentet fra Coldplay-albumet Ghost Stories.

Yelawolf – «Box Chevy V»

Han kom inn som et særdeles friskt pust i 2010 med den strålende miksteipen Trunk Muzik. Det påfølgende albumet Radioactive ble lunkent mottatt hvor Alabama-rapperen fikk kritikk for å ha kommersialisert uttrykket. Uansett er Yelawolf en av de beste rapperene som finnes, og singelen «Box Chevy V» viser gode tendenser før Love Story slippes en gang denne våren. I videoen cruiser mannen med den hastige tungeskytsen rundt i, jepp, en Chevy.

Lil Boosie – «Show The World» ft. Webbie, Kiara

Baton Rouge-rapperen er blitt en fri mann etter å ha vært i fengsel et halvt tiår. Første spor etter løslatelsen er «Show The World» som også har blitt visualisert.

Sia – «Chandelier»

Hvor ble det av Sia, lurer du? Etter at australieren slapp albumet We Are Born så har det vært unektelig stille, men grunnen til det er at hun har vært opptatt med å skrive hits for blant annet Rihanna, David Guetta og Flo Rida. «Chandelier» er første singel fra det kommende albumet som slippes 1. juni, og i videoen spiller Sia en usynlig dame. Artig.

Ratking – «Canal»

Raptrioen fra New York slapp nylig debutalbumet, og nå er de aktuelle med en Eric K. Yue-regissert video til kuttet «Canal» hvor medlemmene trasker rundt i hjembyen. Ekte.

Carina Dahl – «It Gets Better»

Musikkvideoen til artisten fra Trøndelag er spilt inn langs kysten av Danmark i midten av mars med kun 8 grader ute og sur vind. Sporet er for øvrig produsert av Alexander ‘Rykkinnfella’ Austheim, mannen bak Isac Elliots hit «New Way Home».

Psyence Fiction – «La Peste»

iampsyencefiction heter nå Psyence Fiction etter at de signerte en bookingavtale med Atomic Soul. – Selv om det var et navn vi hadde blitt veldig glade i, så vi utfordringen med at det skulle bli et tema i hver eneste anmeldelse og omtale om bandet, forklarer gjengen. Ta en titt på den lavmælte og behagelige videoen til «La Peste».

Lemaitre – «High Tide»

Fredrik Winge er mannen som har slått sammen musikkvideoen til elektronikaduoens «High Tide». Sjekk også ut da Lemaitre opptrådde hos Christine under by:Larm her, og se da de gjorde en nedstrippet versjon av “Cut To Black” ombord ishavsskuta Berntine her.

Hanne Kolstø – «The Clinch»

Den betagende «The Clinch»-videoen er regissert av Elisabeth Færøy, og sangen er å finne på Kolstø-albumet Stillness and Panic som fikk terningkast fem av P3s anmelder.