Videorama!

Sjekk ut ukas ferskeste musikkvideoer fra artister som Paris Hilton, alt-J, Stella Mwangi og «Weird Al» Yankovic.

MaVe – «Monster»

Norske MaVe er en Liverpool-basert artist som lager elektronisk musikk av det mørke slaget.
Marita Vestad, som hun egentlig heter, sier at hun bruker sine egne livserfaringer til å skrive de melankolske, emosjonelle tekstene, og at hun er ikke redd for å dele sine innerste hemmeligheter.

Sjekk ut den ferske Mike Brits-regisserte musikkvideoen til «Monster», hvor MaVe fantaserer om å klikke i vinkel og jule opp alle som er uheldige nok til å være i nærheten.

https://www.youtube.com/watch?v=-pq6Z01Roi0

Ab-Soul – «Hunnid Stax» feat. ScHoolboy Q

Hvis du denne uken bare skal se en musikkvideo hvor en dame sakte heller lønnesirup på en stabel pannekaker, så er det denne du må se.

Smågrove saker, dette her. Se opp for gjesteopptredener av Schoolboy Q og verdens mest utslitte menneske, Mac Miller.

Paris Hilton – «Come Alive»

Paris Hilton er blitt kjent for å være kjent, og nå prøver hun å fyre i gang artistkarrieren igjen (hun slapp faktisk et helt album i 2006).

I musikkvideoen til «Come Alive» står Paris i en eng og bader i rødt solskinn, akkurat som Rihanna gjorde i «Only Girl (In The World)» for nesten fire år siden.

Hvis du ikke gidder å se videoen, så kan den oppsummeres på sju ord: rosa, blomster, regnbuer, enhjørninger, sukkerspinn, lipgloss og autotune (ikke kødd).

alt-J – «Hunger Of The Pine»

Den britiske trioen i alt-J gjør seg klar til å slippe sitt andre album, This Is All Yours, og har kommet med musikkvideo til den første smakebiten fra den platen, «Hunger Of The Pine».

Den dramatiske videoen viser en ung mann på rømmen fra noen ganske kompromissløse bueskyttere. Den er regissert av Nabil, som har befestet seg som en av de aller heteste musikkvideoregissørene de siste årene.

Lykke Li – «Gunshot»

Svenske Lykke Li sier hun blir «rastløs, deprimert og gal» hvis hun ikke får uttrykke seg. Det får hun så til de grader gjort her.

I videoen til «Gunshot», som hentet fra det relativt ferske I Never Learn-albumet, bruker Lykke Li dansens språk til å uttrykke seg. Nøyaktig hva hun sier, er jeg litt usikker på.

Duke Dumont – «Won’t Look Back»

Tror den britiske produsenten Duke Dumont har planer om å fylle dansegulvet med nye «Won’t Look Back», akkurat som han gjorde med sine to tidligere singler, «I Got U» og «Need U 100%».

I musikkvideoen til sporet følger vi en gjeng banditter på hoppestokker, mens de raner banker, bruker ekle gummimasker og ser ganske så rå ut.

Sharon Van Etten – «Our Love»

Tips: Ikke se denne videoen en tidlig morgen før du skal på jobb eller skole.

Det ser ikke så aller verst ut å slange seg i sengen i den nye musikkvideoen til Sharon Van Ettens «Our Love», som er hentet fra det ganske bra albumet Are We There.

«Weird Al» Yankovic

Gjøgleren og parodi-maestroen «Weird Al» Yankovic er tilbake igjen, og skal etter planen slippe åtte musikkvideoer på åtte dager.

På de tre første parodiene tøyser han med noen av fjorårets megahits fra Robin Thicke, Pharrell Williams og Lorde.

«Word Crimes»:

«Tacky»:
http://www.youtube.com/watch?v=XsWo8apgLys

«Foil»:

Jenny Lewis – «Just One Of The Guys»

Senere denne måneden slipper Jenny Lewis sitt første soloalbum på seks år, The Voyager. Rilo Kiley-frontfiguren har regissert musikkvideoen til Beck-produserte «Just One Of The Guys» helt på egen hånd.

I videoen er også verdens kanskje mest stjernespekkede backingband, som består av Anne Hathaway, Kristen Stewart og Brie Larson.

Stella Mwangi – «BIASHARA» ft. Kristoff & Khaligraph Jones

«Biashara» er løst oversatt det swahiliske ordet for «forretninger», og låten handler visstnok om kampen for penger, makt og respekt i næringslivet.

Kenyansk-fødte Stella Mwangi er kanskje for mange mest kjent for å representere Norge i Melodi Grand Prix 2011 med «Haba Haba». Men som du kanskje hører, har musikken utviklet seg siden den gang.

Hun holder på å jobbe med sitt tredje album, som skal være en edgy miks av hip-hop, dancehall og afro-beat.