Videorama!

Fyll opp med splitter nye musikkvideoer fra blant andre Tooji, SBTRKT og Elliphant.

Tooji – «Cocktail»

Tooji er tilbake med den blytunge elektronikahymnen «Cocktail» og en musikkvideo full av hevede glass, sprudlevann og gooood stemning på strippeklubb.

Men bak den gode stemningen skjuler det seg også et budskap. Ved å snu kjønnsmønstre på hodet ønsker nemlig Tooji å sette fokus på sterke kvinner i en mannskultur.

Elliphant – «One More» ft. MØ

«One More» er et skandinavisk samarbeid mellom svenske Elliphant og danske MØ. I musikkvideoen til gatesporet, som er lett å knipse med, inntar de rollene som to tvilling-bråkebøtter i matchende Adidas-grilldresser.

Heldigvis er taxisjåføren av den tålmodige, sindige typen, så han ikke kaster de slossende, røykende, klinende tvillingene ut av drosjen og ødelegger musikkvideoinnspillingen.

RØRSTAD – «Bad Bad Love»

Brede Rørstad har allerede gjort seg bemerket langt utenfor hjemstedet Valderøy på Sunnmøre med sine klassiske komposisjoner. Nå har han sluppet den rykende ferske singelen «Bad Bad Love», som har et ganske så annerledes uttrykk.

Den stilige tekstvideoen har RØRSTAD selv snekret sammen, og er en hyllest til den legendariske Hollywood-koreografen Busby Berkeley.

– Dansesekvensene er helt magiske. Det er elegant, sexy og storslagent og det passer helt perfekt til Bad Bad Love, sier RØRSTAD.

Philip Selway – «It Will End In Tears»

Sangen er hentet fra Radiohead-trommeslager Philip Selways andreplate Weatherhouse, som slippes i begynnelsen av oktober. Det er Færøyene-baserte filmduoen RAMMATIK som står bak visualiseringen.

SBTRKT – «NEW DORP. NEW YORK.» ft. Ezra Koenig

Den britiske produsenten SBTRKT har fått hjelp fra Vampire Weekend-vokalist og -sjarmør Ezra Koenig på sporet «NEW DORP. NEW YORK.» Kuttet er hentet fra albumet Wonder Where We Land, som SBTRKT slipper mandag 29. september.

Låten har også fått selskap av en uhyggelig data-animert musikkvideo, med tydelige nikk til den tyske ekspresjonismen.

Prides – «Out Of The Blue»

Idémøte i Glasgow: «Hva om vi lager en musikkvideo full av ting som ser kult ut på film?»

Det skotske synthpop-bandet, som allerede har blitt kvalitetsstemplet av sine landsmenn i CHVRCHES, pøste på med ting som ser stilig ut på film, da de skulle visualisere sporet «Out Of The Blue».

Vi snakker flammespytting, sverd-sjonglering, ørner, ballonger som sprekker og flaskeknusing. Sjekk ut!

HeeMugen – «Holder det G (Gående)»

HeeMugen holder det G i hjembyen Oslo. Bra skjegg!

Orango – «Dirty Ride»

Jepp, det er kubjelle!

Her snakker vi skikkelig bluesrock, med tonnevis av hår på brøstet og en deilig eim av varm motorolje. Musikkvideoen til «Dirty Ride» er en minidokumentar fra rocketrioens innspilling av Battles, albumet som slippes 3. oktober.

Hilary Duff – «All About You»

Gøy å se Hilary Duff satse for fullt igjen. Det tidligere tenåringsidolet snek seg også med på Videorama for et par uker siden med videoen til «Chasing the Sun», som allerede har samlet 22 millioner visninger.

«All About You» er hakket sterkere enn den forrige singelen og blir akkompagnert av finfin, men ikke særlig revolusjonerende musikkvideo, hvor Texas-jenta tar oss med til sine røtter.

Howling Bells – «Original Sin»

Det australske rockebandet Howling Bells fyller ti år i år, og slapp tidligere i år det kritikerroste albumet Heartstrings.

Musikkvideoen til «Original Sin», som kanskje er det sterkeste sporet på skiven, er en kunstnerisk, liten sak vel verdt en titt.

Jeezy – «Holy Ghost»

Usikker på om Jeezy er sponset av Rolls Royce, men jeg tviler. «Holy Ghost» er likevel kallenavnet til den luksuriøse Rolls Royce-modellen som du, i musikkvideoen, ser Atlanta-rapperen rulle rundt i.

Sporet er hentet fra Jeezys syvende, Seen It All: The Autobiography, som i hvert fall har blitt snurret et par ganger her i gården!